< Tilbake til oversikten

Eggekrem og Oopsie

#1

Karbosara sa for siden:

Eggekrem
4 hele egg
Flytende suketter
1 ts johannesbrødkjernemel
2 dl H-melk
3 dl kremfløte
10 dråper vanilje-essens
et "korn" salt (et lite nipp mellom to fingre)

                                  Visp egg godt og rør i jbkm, vaniljeessens og salt. 

Kok opp melken/fløten.
Hell den kokende melken/fløten i eggeblandingen under omrøring.
Smak til med søtstoff.
Rør alt over svak varme til det blir passe tykt (det tykner en del mens det kjølner), men pass på at det ikke koker, hvis ikke klumper det seg.
Det kan ta ganske lang tid, kanskje 30-45 minutter. Vær tålmodig!;)
Ta kremen av varmen og la den avkjøle.

Mens eggekremen avkjøles, lages Oopsie-røre: (kopiert fra Areolas Oopsietråd)

3 store egg
1/8 Ts bakepulver (eller Kremotartari)
100 gram Kremost (jeg brukte Philadelphia)

Separer eggene. Bland sammen kremost og eggeplommene i en bolle. Visp eggehvitene og bakepulver stivt. (Miks hvitene først, så plommene om du bruker samme mikser) Vende plommene og osten forsiktig i hvitene, vær forsiktig så det ikke faller sammen.

Legg røre i muffinsformer (ca halvfull form)
Deretter en stor ts-kladd med eggekrem forsiktig midt i røra i muffinformen
Stekes på 150 grader i ca 25 minutter. (følg med så de ikke blir brune)

Avkjøles i formene på rist...serveres med ferske bringebær og pisket krem.

Denne oppskriften kan man lage oopsierullekake med eggekrem...

Stek hele Oopsierøra på bakepapier i ca 30 minutter, og la avkjøle på rist til nesten kald...smør så eggekrem over flaten og rull forsiktig sammen...greit å bruke bakepapiret å rulle med, og etterpå la kaka "sette" seg mens det ligger innrullet i papiret...
Skjær skiver og pynt med pisket krem og bringebær...litt revet mørk sjokolade...


#2

LilleM0r sa for siden:

Kan du tenke deg hva jeg skal lage i morgen???:sikle:

Folkens, ambefales på det varmeste!! Jeg har smakt dem og jeg simpelthen:love: dem!!!

Lurer på om jeg dropper melken og tar halvt om halvt følte/vann?


#3

Karbosara sa for siden:

Hehe...har litt lyst jeg og...men jeg er "streng" for tiden...Når Smurfen har bursdag i mars, blir det andre oopsier!!!!:cool: Går sikker bra det...

Hvis det er uvant å bruke jbkm, kan det være greit å vite at det er lurt å bruke stavmikseren å blande det inn i egget mens det er kaldt, da er det størst sjanse for at det ikke blir knuppete...

Lykke til! La meg vite hvordan det går!


#4

Tone-G sa for siden:

OMG det hørtes utrolig godt ut :sikle:


#5

Kristin_B sa for siden:

:sikle: Fastelavens-oopsier? :sikle:



#7

quebec sa for siden:

fy fader, jeg ELSKER disse sidene :):):):)

beste "kokeboka" ever !!!!!

:):):)


#8

LilleM0r sa for siden:

Da er det gjort!! Mine fastelavensboller a la Karbosara er ferdg!!!
Og de ser kjempegode ut:D

Skal nytes i aften etter en bedre middag......gleder meg..
HAr laget hjemmeleged is (lavkarbo) som jeg skal servere ved siden av - og bær.....:sikle: med litt raspet sjokolade på toppen......


#9

Fishi2009 sa for siden:

Oioioioi! Dette så så godt ut at jeg ikke klarte å la være og lage dem... :D

Fastelaven og bursdagen min i morgen, så jeg skal slå til med noe skikkelig godt til gjestene mine!:)

Jeg brukte vaniljekrem, laget etter Heistad sin pakke. Men håper det blir bra likevel. De står i ovnen nå, gleder meg veldig til å smake..:spisesnak:sikle:

Etterpå skal jeg prøve meg på Black Sunday:D

God helg!


#10

Addict sa for siden:

Går det an å bruke noe annet enn sånn jk-something-mel? Sambo syns jeg bruker så mye penger på mat for tida og det er ikke lønning for om litt over en uke :p


#11

Karbosara sa for siden:

Han du sikkert, men det er gjerne karber i det da... Dette glasset med jbkm koster 50,-på helsekosten, men er veldig drøyt...jeg bruker det bare til å jevne sauser og slikt med selv...og i lengden syns jeg det er verd det...


#12

Addict sa for siden:

Aha er det ikke værre nei :) får smiske litt med kjære da :rolleyes:


#13

Nannah sa for siden:

Skulle vell egntlig ikke være nødvendig med JBK
Eggekrem tykkner jo uten ...


#14

Karbosara sa for siden:

Gjør det sikkert...jeg bare byttet ut hvetemel fra originaloppskriften til jbkm...vet ikke hvor stor forkjell det gjør...men da slipper jeg mageknip fra hvetemel i allefall...:ja:


#15

Egg hver dag sa for siden:

Dette må prøves, hørtes fantastisk godt ut.


#16

Yonah sa for siden:

Dytter opp denne tråden jeg og lurer på om noen har bilde av disse muffinsene?

Kan de serveres til vanlige folk også? Eller blir de litt spesielle på smak? Jeg får nemlig besøk av en vennine til helgen og hun spiser ikke sukker, men jeg har så lyst på noe til kaffen selv, for jeg kommer til å lage noe til gubbene og ungene. Og nå er det sjelden vi treffes, så det blir lang middag og masse kaffe etterpå de gangene vi treffes..
Såklart jeg bare kan sette frem mandler og aprikoser, men jeg har jo lyst til å prøve noen nye oppskrifter;) Og er de best nystekte, avkjølte eller like gode dagen etter?


#17

Kitt sa for siden:

Bilde har jeg ikke, men kan si at de ikke er "spesielle" på smak.:p Bare :sikle:
Burde kunne serveres til hvem som helst!

De er nok best bittelitt lunkne, men tror ikke det spiller noen rolle!


#18

Gracella sa for siden:

Disse var virkelig gode og kan trygt serveres til andre også.
Hvis du i tillegg bruker litt Splenda som melis over eggekremen så blir de ekstra søte.
Mitt "problem" var at de gikk dårlig å ha i pose i kjøleskap eller å tine opp fra fryseren. De ble skikkelig våte og litt udelikate å se på da. Men de smakte like godt, så jeg koste meg lenge med de :).
Tror jeg må lage de igjen snart... :D
Har dessverre ingen bilder.


#19

Yonah sa for siden:

Om jeg lager de på formiddagen og de blir spist i 5 tiden, de smaker ferske nok da?

Og vet dere ca hvor mange det blir? Et muffinsbrett(12) ?

Man kan visst lage melis av sukrin, kanskje bare strø på? Splenda som strø liker jeg ikke..smaker såpe.


#20

Gracella sa for siden:

Jeg husker ikke hvor mange jeg fikk, men det var sikkert 10-12 stykker, ja.
Du trenger jo ikke å strø de med noe, det er litt smak og behag ;).

Det går nok helt fint å servere de i femtiden, evt gi de noen sekunder i mikroen rett før servering (har ikke prøvd det selv...)


#21

Karbosara sa for siden:

Har inntrykk av at de er best etter å ha hvilt seg på kjøkkenbenken en stund...så det går nok bra å ikke servere de helt nystekte.

Har desverre ikke bilder jeg heller...hm...trodde jeg hadde...

Og hvis man ønsker å løsne de fra muffinsformene, må det gjøres med nennsom hånd...de er liksom litt løene som nystekte.

Lykke til!:heia:


#22

Cornelia sa for siden:

Disse har jeg tenkt på ål lage lenge men ikke fått somlet meg til.
Høres veldig godt ut!!!
Noen som har regnet ut sånn sirka hvor mye karber det blir?
Hvis det ikke er så alt for mye pr. muffins kanskje dette er noe å med som et alternativ til lunsj når man er veldig matlei. Som variasjon.


#23

Karbosara sa for siden:

eggekremen er ca 25
oopsiene er ikke mer enn 10gk i hele.

Da blir det 35gk på hele sulamitten.

Så kommer det an på hvor mange enheter du klarer å lage.

Ta 35 og del på antall enheter, så har du svaret....hvis jeg ikke tar helt feil.:smile:



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.