< Tilbake til oversikten

Tacograteng

#1

limala sa for siden:

Siden jeg er ny på dette så er jeg meget usikker på karbohydratene på denne, men mener selv att det skal gå bra, også smaker det himmelsk.
ingrediensene bruker jeg å ta litt en dasj her og en dasj der:)

1 pk kjøttdeig
taco krydder.
salat bruker kinakål selv men andre salater funker også.
3dl creme fresh
ost
hvitløk og chilli etter smak.
kan også ha oppi løk, jalapenos og slikt etter smak.

stek kjøttdeigen og tilsett taco krydderet.
del opp salaten og bland inn creme freshen.
hakk opp løk og det andre en vill ha oppi.

legg kjøttdeigen i bunnen av en ildfastform,
legg det man vill ha av chili, hvitløk, ev. løk, jalapenos og slikt oppå der.
før man leger salaten med creme fresh på toppen.
så til slutt strør man ost oppå dette, setter det i ovnen på 200 grader til osten smelter.

er som sagt usikker på karbohydratene i ett par av disse produktene.
men det smaker himmelsk:)


#2

snutanuta sa for siden:

Dette høres jo kjempegodt ut! Takk for oppskrift:)


#3

trillian78 sa for siden:

Ser godt ut! Lurt å bytte ut kjøpetacokrydderet (som inneholder masse sukker) med hjemmelaget tacokrydder (fins oppskrift på forumet her).


#4

limala sa for siden:

mhm. den er kjempe god:)
brukte å bake den som taco pai, med pai bund under, var kjempe godt det også, men nå nårr minimalt med kalorier som skal inn, så er vel ikke det aktuellt lengre. :(


#5

nøtta sa for siden:

mener du karbohydrater eller kalorier?

men steke salat det har jeg aldri hørt om før, eller er det kanskje stor forskjell på salat og kina kål...


#6

limala sa for siden:

mente karbohydrater.
og i hodet mitt så er kinakål også salat. hehe:)
og den holder seg fersk fin og krunchy under hele stekingen. det smaker himmelsk:)
og som jeg forsto på de andre, så var den lav på karbohydrater,
men det kunne være greit å lage sitt eget taco krydder.


#7

Kanutten sa for siden:

Spisskummin (eller hvordan det staves) lukter og smaker som tacokrydder... og er uten sukker.
Hindus tacokrydder er uten sukker...

Legg noen skiver sopp eller squash i bunnen av ei form, legg deretter kjøttdeigen krydra med overnevnte krydder og div grønnsaker, og topp tilslutt med ost..

Gratiner i ovn... Knallgodt og få karber! Spis salat og rømme til!

First Price har som mange andre passer nevnt en tacosaus som inneholder få karber...


#8

trillian78 sa for siden:

Her er det en oppskrift på tacokrydderet som jeg bruker (cumin = spisskummin)


#9

hansola sa for siden:

I ett annfall av galsap (steke salat!!!) prøvde jeg denne i dag. Siden jeg går på skaldemann og av mangel på "riktige" matvarer brukte jeg rømme og vanlig iseberg salat. Ellers lagde jeg mitt eget taco krydder etter oppskrift her inne. Samt kjøttdeig og Ost.

Og, suprise suprise.. Det smakte himmelsk. Og veldig lite karber også. Bare de fra rømmen og isebergsalaten.


#10

Camilla82 sa for siden:

mmmm, denne skal jeg prøve i dag :)


#11

scartz sa for siden:

hvor mange porsjoner er dette? Med 1 pk. kjøttdeig? :)


#12

Camilla82 sa for siden:

Jeg og sambo spiste hele alene:o Han spiser en del da:rolleyes:


#13

sirimor sa for siden:

Dette hørtes veldig godt ut. Skal prøve:)
Takk for oppskriften.


#14

Kikkeline sa for siden:

Denne var kjempegod!!!
Til og med min mann som ikke liker CF spiste dette...

Denne skal nok lages flere ganger!


#15

Jabba sa for siden:

Tror jeg må prøve denne en gang - høres skikkelig spennende ut....
Men såpass mye cf - smaker det litt "surt" da eller? Er ikke så veldig glad i den rømme / cf smaken.....


#16

Yonah sa for siden:

Dette hørtes spennende ut! Hvor mye salat bruker dere, ca?


#17

scartz sa for siden:

Denne var dødsgod! Smakte taco, men litt anderledes! Jeg bruker ett helt glass salsa oppi... mener det er ca 2-3 porsjoner i hele gratengen.


#18

anelis85 sa for siden:

Hei,

jeg er litt ny på dette. Er det ikke litt mye karb i tacokrydder?


#19

scartz sa for siden:

jepp, du burde lage ditt eget tacokrydder! er oppskrift på forumet, bare søk på tacokryddeR :)


#20

brud09 sa for siden:

Hvor mye salat skal man egentlig bruke? Sån ca ;) Og burde jeg ta tacosaus oppi eller servere ved siden av? Dette blir middagen idag. Gleder meg!!


#21

scartz sa for siden:

Jeg hadde en hel salat oppi... Åsså hadde jeg tacosausen i, nesten på toppen (under osten) :) Var digg! Alle saftene (kjøtt, creme fraiche, salsa osv) blander seg, og smaker dødsgodt :sikle:


#22

mill@ sa for siden:

[HTML][/HTML]Har en sånn en i ovnen akkurat nå, naam :D:sikle: håper den blir bra :spent:


#23

peruvian sa for siden:

Noen som vet "hvor sunt" dette er?


#24

Yonah sa for siden:

Øh, hva mente du nå? Dette er lavkarbomat som består av kjøtt, fett og grønnsaker. Jeg ville nok tilsatt litt mere grønt, feks paprika for å få nok grønnsaker.


#25

peruvian sa for siden:

Hehe burde kanskje formulert meg litt bedre :D men takk, det var jeg lurte på! da blir det nok tacograteng om ikke altfor lenge!


#26

julianne sa for siden:

Har nå regna på følgende....:
200 g isbergsalat
100 g løk
100 g paprika
10 g hvitløk
3 dl creme fraiche
500 g kjøttdeig(uten karber)
ost(uten karber)
Tacokrydder (uten karber)

Det her bir faktisk nesten 40 g karbhydrater det...da medregnet kostfiberen....så det blei ikke så reint lite heller....halverer derfor løk og paprika, og bruker kun 1 dl creme fraiche...da blir det iallfall ikke mer enn ca 17 g i hele greia...


#27

Areola sa for siden:

Du skal ikke telle med kostfiberen, kroppen tar ikke opp det.
Testa på diett.no nå (kan være feil på diett, men jeg husker ikke hva), og kom fra til 24,5 karber. Det meste kom fra løken og cf'en.


#28

Ester-C sa for siden:

Testet ut tacograteng i går... NAM NAM :) Jeg laget eget krydder (etter oppskrift her inne) som var ganske bra (tror jeg skal lage litt sterkere neste gang), ellers brukte jeg kinakål (noen som vet hvor mange karbohydrater det er i kinakålen?) som i denne oppskriften tilføyde bare tomat og løk selv. Ser også nå at løk inneholder karbohydrater...Hjelp... Blir jo bare mindre og mindre på "nei-lista".... Skal spise resten av gratengen snart :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.