Kjøpte sekker med kyllingfileer i sverige. De ser ut som vanlig naturell, frosne. Syns de ble så små. Kjempestore før steking. Krympet vel til det halve. Da jeg leste på sekken står det med liten skrift at de er marinerte. Innholdet var vann, salt, krydder og SUKKER. Det står ikke noe om mengde sukker eller karbinnhold. Håper ikke det er mye. Føler meg lurt. De verken ser eller smaker marinerte ut.
Har liksom aldri tenkt å lese på pakker med det som tilsynelatende er rent kjøtt, men det ser ut som det kan være lurt.
Sambo gjorde bomkjøp en gang. Kjøpte kyllingfileter, men jeg lurte jo litt når det sto utenpå posen at de inneholdt 80 % kylling!:D Resten var stort sett vann som var sprøytet inn. De var sleipe og nesten umulig å få steikt! Ligg unna!
Jeg har også kjøpt katta i sekken når det gjelder svensk kylling. Jeg kjøper First Price frosne kyllingfileter på Kiwi, 2 kg til under 150,- kroner. De eller de på Obs, Xtra tror jeg de heter. Kjempegode, store fileter.
Ja, de er veldig vanskelig å steke. Sitter fast i panna og går i stykker. Syns de er gode i smaken, men kanskje litt salte. Merkelig marinade, salt, vann og sukker. Krydderet kjenner jeg ikke stort til. Det kan ikke være så mye karber i dem. Har spist mange uten å falle ut av ketose, men uansett må man ta i betrakting at det er sukker i dem.
Skal lese nøye neste gang.
Er salt, sukker og vann som er "krydderet"...har noe med mørningsprosessen å gjøre tror jeg,og øker jo vekten en del...og kan selges billigere...
Bruker first-price sine og de 1kg posene de har på Rema 1000, de er rimelige og helt ok:)
Nå mener jeg å huske noe jeg så på svenske varianten av Forbrukerinspektørene: Når de har en viss % annet i kyllingen enn kylling, er den blandingsprodukt og trenger ikke salmonellatestes.
:eek: Jeg har ingen kilder utover hukommelsen min her, altså.
Det er ikke bare kylling fra Sverige som er tilsatt sukker! Solvinge grillet kylling, som jeg kjøpte her om dagen SMAKER SUKKER!!!! Ingen skal fortelle meg at det ikke er sprøytet salt+sukker+vann i kjøttet for å mørne det og få ned prisen. Pass dere folkens for skjult sukker i maten!
Jeg syns kyllingfilètene man får kjøpt i Sverige har gummikonsistens og er generelt smakløse. Fulle av vann også. Har kjøpt det en eller to ganger, og aldri mer!
Jeg er veldig fornøyd med Sverige-kylling. Men nå har ikke jeg smakt Norsk-kjøpt kyllingfilet på type 5-6 år, så jeg vet kanskje ikke hva jeg går glipp av?
Har aldri hatt noe å klage på når det gjelder noe som helst vi har kjøpt i Sverige egentlig , i Norge derimot er det stadig partier med kjøttdeig eller salat kylling med knoker og brusk-vet det ikke er farlig-men haaaater det isj!
Sukkerinnholdet i marinaden på svensk kyllingfilet tilsvarer stort sett mindre enn 0,5%. Ikke akkurat så mye å hyle for..
Jeg kjøper faktisk den billigste kyllingfileten, og den er da jammen 99% kylling ;)
Svenskene har forresten sukker i det meste av maten, da "ei klype" sukker faktisk får frem smaken bedre. Dette gjelder forøvrig mat som er marinert, krydret, etc.
Forøvrig er det sant som det står lenger opp i tråden: Kylling som er behandlet på noe vis, det være seg marinert, krydret, satt på spidd etc kan selges selv om det er salmonellainfisert. Som om litt saltvann eller pepper kverker salmonellaen.. :roll:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.