< Tilbake til oversikten

Kan noen forklare meg dette med sukkeralkoholer?

#1

Trikken sa for siden:

jeg forstår ikke helt greia.

i sukkerfrie produkter står det at det er masse karbohydrater,men de fleste av de er sukkeralkoholer.
hva er egentlig sukkeralkoholer?? er ikke det det samme som karbohydrater?
jeg blir sååå forvirret :confused:


#2

valleygirl sa for siden:

kjapt søk på Wikipedia gir bl.a. dette:

Sukkeralkoholer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

(Omdirigert fra Sukkeralkohol)
Gå til: navigasjon, søk
Sukkeralkoholer, også kjent som polyoler, er en molekylgruppe som ligner sukkerarter, men hvor dobbeltbindingen mellom oksygenatom og karbonatom er byttet ut med en hydroksylgruppe. Sukkeralkoholene betraktes som søtningstoffer, og mange av dem har egne E-nummer. De fleste sukkeralkoholer finnes i naturlig tilstand, men konsentrasjonen av disse er som regel så lave at det som regel ikke er lønnsomt å utvinne disse. I stedet framstilles sukkeralkoholene fra naturlige sukkerarter gjennom reduksjon med hydrogen under høyt trykk, med nikkel som katalysator.
Disse søtningsmidlene absorberes langsomt og ufullstendig, noe som fører til at vann holdes igjen i tarmen. Konsumering av større mengder sukkeralkoholer kan derfor ha lakserende virkning.
Hentet fra «no.wikipedia.org/wiki/Sukkeralkoholer»


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.