Jeg begynte på ketolyse i slutten av oktober, og gikk ned 8 kg i løpet av den første måneden. Datt litt ut i jula, men spiste kun lavkarbo, unngikk godis av alle slag og gikk hverken opp eller ned i vekt. Begynte på nytt igjen 5. januar, og gikk ned ytterligere 1 kg... Og siden har det stått BOM STILLE!!!
What to do?!?!
Og så er jeg litt redd for at jeg kanskje ikke får i meg nok fett... Klarer ikke helt det der å "drikke fløte og spise rent smør"... Bruker ikke light produkter, med unntak av lettere norvegia de gangene den skal i salat og lettrømme. Klarer ikke smaken av seterrømme...
Noen som har noen tips? Har heller ikke lenger det energioverskuddet jeg hadde før jul! Usj... Er så lei av å veie det samme... Gledet meg da jeg endelig så 80 på vekta, men nå er det ikke lenger moro!
Jeg bruker vanlig Norvegia i maten, som på pizza og til gratinering og sånt... Men det er når jeg skal spise det "rent" som i salater, at jeg ikke klarer vanlig! :)
Dessverre tåler jeg ikke nøtter, så det hjelper nok ikke...
Skal bli flinkere og spise mer bacon og sånt... Så får vi se hva som skjer...
Kan det være noe annet enn fett som gjør at jeg står stille?
Jeg kuttet nok ned på fettet i uke 3, og vekta har stoppet opp. Leser ketolyseboka nå. Men hvor står det hvor mange gram fett man skal ha per dag?? Finner det ikke :-(
Selv om du er redd for å få for mye fett, så må du ha inne endel på denne Kuren. Gi det en uke til å begynne med, hvis du fortsatt er redd for det, og det ikke har hjulpet kan du kutte ned igjen. Men kuren er 70% endring av vaner... :rolleyes:
Det som gjorde meg redd var at jeg hadde litt dilla på smørgrøt en uke, og da jeg plutselig fikk litt forstoppelse (har ALDRI hatt det før) og i tillegg var avføringen beigaktig, så fikk jeg helt panikk!!! Kan jo ikke være bra det! Og det er jo ikke akkurat snakk om SÅ mye fett ved å spise en porsjon smørgrøt hver dag!!!
Så det er vanlig?! Dere opplever det dere også? Syns dette var skikkelig ekkelt... Og ble litt skremt... Og det er jo tross alt ikke SÅ mye fett i forhold til hva jeg skjønner dere spiser her inne! Forvirret jeg... Og vil veldig gjerne gå ned litt fler kilo... :D
Jeg ser at dette etterhvert er blitt en utbredt oppfatning her på forumet, og jeg skjønner ikke helt hvorfor man skulle trenge det?! :confused: Hvis man spiser det fete kjøttet og den fete fisken, ribbe, grillkylling med skinn, nakkekoteletter, bacon, sideflesk blandet i kjøttdeigen, røkt laks, uer, kveite, sild, makrell osv., så får man i seg evig nok fett gjennom maten.
Jeg tror det er mange som f.eks. spiser mager skinke, tørr kyllingfilet uten skinn, oksekjøtt og svinefilet, alt av magert kjøtt, og så må de "drikke fløte og spise smør" som du sier, for å få i seg nok fett. Jeg synes bare dette virker litt tungvint, jeg... :o
En fin måte for å få i seg litt ekstra fett/smør, hvis man synes man trenger det, er å smelte 100 gr smør og helle over blomkålen eller broccoli, evt. med hardkokte eggebiter oppi. 100 gr smør = 100 gr fett. Når du ser 100 gr smør i pakken før det smelter, så ser det ufattelig mye ut, men når det er smeltet så er det nesten litt for lite til en person til middagsporsjonen. Det "krymper" enormt mye når det smelter.
Litt av årsaken til fett-vegringen min er nok også hva man er oppvokst med av holdninger, som sikkert mange andre her også kjenner til :) Dessuten jobber jeg til daglig med hjerte- og karsykdommer, og får enda mer NEI-fett holdning der :D
Men hvis det da holder med å spise røkelaks, eggerøre, kjøttdeig, bacon og ost, så burde jeg jo ikke få i meg for lite fett!!! Så hvorfor står jeg DA stille i vekt?!?! Ganske frustrerende... :confused:
Tenkte jeg skulle kutte helt ut på proteinbrødet en stund, bare spise salat og kjøtt... Og se om det funker... Men det er ikke lett... Har nettopp innledet et forhold :love: til en som heller trenger gå OPP i vekt! Hehe... :lol: Så :goodluck: til meg med å ikke ryke framover! Som fastelavensbollene vi skal lage sammen... Hehe...
Bruker du programm, slik som f.eks Diett.no? Da får du oversikt over fordelingen av det du spiser.
I boka "Bedre uten brød" står det endel om optimal ernæring som balanserer kroppen slik at de som er for magre går opp, og de som er for store går ned.. :)
Kjenner godt til den innbarka fettvegringen ja, fysj så hjernevaska vi blir... Bare i løpet av en eneste reklamepause på TV så får du høre hundre ganger om "det usunne fettet", og "sunne planteoljer"...grrrr, jeg blir så forb... :lol: Jeg har selv hjertefeil, men hjertet mitt oppfører seg betraktelig mye bedre på lavkarbo, ingen ubehagelige episoder det siste halvannet året (HURRA!!!), og kolesterolet mitt har gått sinnsykt mye ned, til tross for at jeg spiser BARE det "usunne fettet" og INGEN "sunne planteoljer". :D
Jeg kan imidlertid ikke spise noen slags proteinbrød, bakemiks eller andre bake-erstatninger for da går jeg ikke ned i vekt. Jeg må holde meg til nesten bare kjøtt, fisk, fett og grønnsaker, jeg. Kanskje dette er tilfellet for deg også? Jeg kan heller ikke spise hverken bringebær, tomat eller paprika, selv om det står i boka...
Kjempelurt som Carisma sier, å bruke et sånt regneprogram for maten, ja. Da får du god oversikt. Ligger det ikke link til et sånt program på forsiden av forumet da, tro...? :confused: Tror det heter "Mat på data". Ihvertfall er det gratis. Prøv å søke på "Mat på data" i forumet, og se om du ikke finner en link et sted...
Dessuten har hun også helt rett i at dette kostholdet virker stabiliserende på kroppen; overvektige går ned, undervektige går opp. Vi har flere medlemmer som spiser lavkarbo for å gå OPP i vekt. Kanskje kjæresten din burde slenge seg med? :)
:klem:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.