< Tilbake til oversikten

Potetskall

#1

thomiks sa for siden:

Har blitt tipset om jeg kanskje kan spise stekt potetskall som snacks. Og i og med at det er i skallet all næringen ligger kan jo dette være lovende.

Men har litt problemer med å finne antall Karbohydrater i potetskall. Har funnet variasjoner fra ca.10g til ned i 4g pr 100g på nettet.
Har i tillegg gjort et lite forsøk selv i Mat på data programmet:

100g kokt potet med skall: 17,1g karb.
80g* kokt potet uten skall: 12,2g karb

*80g fordi jeg tar utgangspunkt i at skallet veier ca. 20g på 100g potet med skall.

Kommer da frem til at skallet har ca. 4,9g karb. pr 100g

Noen som har noen synspunkter, og eventuelt et med pålitelig mål av karbohydrater i potetskall?

Skulle dette stemme kan man f.eks lage bakt potet og erstatte innmaten med andre godsaker :)


#2

Carisma sa for siden:

Hvorfor vil man spise søppelet? :) Det finnes så mange andre ting som er mye bedre, og ikke minst mer næringsrikt enn potetskall man kan spise.


#3

isabella sa for siden:

Vanskelig å finne karbs på potetskall men jeg fant en oppskrift på engelsk :
Fran McCullough's recipe from "The Low-Carb Cookbook"

Potato Skins - serves 2, carbs 10g

2 large baking potatoes
3 Tablespoons butter, melted
salt and pepper
cheese, optional
paprika, optional

Preheat the oven to 400. Scrub the potatoes and prick them in a couple of places with a fork so they won't explode. Put them directly on a rack in the hot oven for 1 hour or until the insides are tender and the skins are crisp. Remove from the oven and let cool slightly.

When the potatoes are cool enough to handle, cut them in half lengthwise. Scoop out the flesh with a big spoon - remove all of it or leave a little, as you like. Put the shells on a cookie sheet with a rim. Using a pastry brush, paint the shells generously with the melted butter, add salt, pepper, and either slices of cheese or grated Parmesan - 1 Tablespoon is about right. You can also omit the cheese and just shake on a little paprika.

Put the cookie sheet with the shells back into the oven for 10 to 15 minutes, or until the cheese is melted and the potatoes are golden and crispy.

Som du ser så er det endel karbs i potetskall, men det er jo ditt valg!



#5

smgj sa for siden:

Hvis man snakker om potet så er det mer mikronæringsstoffer i skallet enn noen andre steder. (Og så smaker det noe... sånn i motsetning til selve poteten.) ;)

Edit - tråden var 4 år gammel,... jaja.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.