Er det noen som ønsker å dele sine ukesmeny, hvis dere har slike. Noen er mer organsisert enn andre og jeg ønsker å bli det.... Gjerne gode, raske retter som passer både til mor (som spiser mye fett og proteiner) og resten av familien, inkludert 3 små.
Mandag: bratwürstpølser (1 karb pr 100 g) med knutekålmos
Tirsdag: Ovnsstekt laks med pesto, salat og rømme
Onsdag: Hjemmelagde lavkarbo fiskekaker og knutekålmosrester fra mandagen og evt. ekstra grønnsaker.
Torsdag: Pangasiusfilet thaistyle (kokosmelk, rød karri og grønnsaker) med blomkålris
Fredag: Tapas
Lørdag: kyllinggryte/kyllinglår m/ blomkålris, gr.saker og saus
Søndag: Afrikansk lammegryte
Mandag: Kokt laks med blomkålgrateng
Tirsdag: Hjemmelagde kjøttboller, blomkålmos og grønnsaker
Onsdag: Stekt sei med spinatstuing og kokte grønnsaker
Torsdag: Fiskesuppe
Fredag: Tacos uten skjell
Lørdag: kylling masala
Søndag: Finnbiff med knutekålmos
Mandag: Blomkålsuppe med skinke/egg
Tirsdag: Nakkekoteletter med brokkoli og stekt sopp + fløtesaus
Onsdag: Omelett med gr.saker, ost og kylling/skinke/laks
Torsdag: hjemmelaget fiskegrateng (fisk, grønnsaker, fløte, ost)
Fredag: Reker og salat
Lørdag: steinbit med grønne bønner i tomatsaus og salat
Søndag: Afghansk lammegryte
Mandag: Ovnsbakt laks og grønnsaker med agurksalat og rømmedressing
Tirsdag: Gratinerte auberginer med kjøttdeig og blåskimmelostfyll
Onsdag: Svinekoteletter med blomkål og brokkoligrateng
Torsdag: Seibiff med løk og rømmesaus, blomkål/knutekålmos
Fredag: Ketolysevennlig pizza (se f.eks Kristin_B sin)
Lørdag: moussaka
Søndag: Fårikål
Ris, bulgur eller poteter til far og barn:)
Nå blir det sikkert noen flere gjentagelser her og der enn det jeg har gitt inntrykk av her da (men milde himmel så mye god mat jeg spiser da :D:p , må liksom skrive det opp for å innse hvor ufattelig deilig dette kostholdet er!)
Kan jo bidra med noen dager...
Torsdag: laksekoteletter med brokkoli og rømme.
Fredag: Ostelasagne
Lørdag: Tapas
Søndag Andebryst "Hoi sin" med wokede gr.saker (veldig stolt av denne:D)
Mandag: Svinekam med blomkålgrateng
Tirsdag: Indisk gryte med scampi
Onsdag: "shish kebab" kjøttboller med fetaost-salat.
Torsdag: løvbiff med coleslaw
Hmm, jorda rundt på åtte dager, liksom.... :rolleyes:
Min versjon:
1 stk. spisskål revet eller hakket i tynne strimler
1 ss salt
1,5dl kremfløte
1 ss Rømme
1-2ss splenda eller annen søtning
ca 4 ss eplecidereddik
2 ss majones
2 båt finhakket hvitløk
1 ts salt
1-2 vårløk
Følg ellers oppskriften. Husk at spisskål ofte er endel mindre enn annen kål, defor jeg har redusert på litt av det andre.
Jeg pleier også ofte å droppe det med saltet for å suge ut fuktighet, tror det er mest for gulerøttene.
Den er fantastik til stekte nakkekoteletter, grillmat eller løvbiff godt krydret :sikle:
Og lag gjerne dobbel porsjon, den er enda bedre etter et par-tre dager.
Hei, har akkurat bynt med det kostholdet her, dvs jeg skal byne.. oxo lurte jeg på om noen har en dagsmeny som jeg kan bruke? frokost,lunsj,middag,kvelds?og mellommåltider ?
Veldig takknemlig for alle svar.
Mellommmåltider skal du ikke ha behov for på ketolyse!:D;)
Du kan ta en titt i journalen min fra side 206 (nede på siden) og noen uker fremover. Der ser du på grammet hva jeg spiste de ukene.
Ellers er det menyer på første side i journalen til Gerd og denne skal være grei!
Hos Gerd finner du også utrolig mange fantastiske oppskrifter!:sikle:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.