< Tilbake til oversikten

Knekkebrød?

#1

BigButtBeauty sa for siden:

Hei!
Finnes det en type knekkebrød jeg kan spise tro? Har av og til spist et par Fiberrik, men savner knekkebrødene mine...:confused:
Holder meg til et kosthold med lite karboer, ikke ketolyse. Må funke, for jeg er 8 kilo lettere enn jeg var når jeg starta!!! :D

Takker for svar...
PS! Hvis noen har oppskriften på de her oopsie tingene som blir nevnt her i blant, blir jeg glad...:o


#2

LineJM sa for siden:

Er ikke sikker når det gjelder knekkebrød, men det er en brødoppskrift, Isetbrød, tror jeg som noen har laget knekkebrød av.
Ellers så er her en kopi av posten med oppskriften på Oopsie-roll.
:)
Oopsie-roll

Jeg har sett denne på utenlandske forum og blogger, og orginalen troor jeg kommer herfra: cleochatra.blogspot.com/2008/...ol-oopsie.html

Lagde de i dag, og det var lett, billig, og godt! Og det beste av alt: Hovedingrediensen er egg, OG DET SMAKER IKKE EGG!!!

5 Karber i hele oppskriften

"Oopsie-roll"

3 store egg
1/8 Ts bakepulver (eller Kremotartari)
100 gram Kremost (jeg brukte Philadelphia)

Separer eggene. Bland sammen kremost og eggeplommene i en bolle. Visp eggehvitene og bakepulver stivt. (Miks hvitene først, så plommene om du bruker samme mikser) Vende plommene og osten forsiktig i hvitene, vær forsiktig så det ikke faller sammen.
Lag topper på bakepapir, og flat de ut bittelitt.
Avhengig av størrelse blir det 6-10 "rolls"

Stekes på 150 grader i 25-30 minutter.

Kan fryses, og tiner raskt.

De blir veldig "lette", og uten mye smak.
Jeg skal prøve både søt og krydret utgave neste gang, det må jo bli bra [img]file:///C:/DOCUME%7E1/Johanne/LOKALE%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/img]

Her er en kjempeinspirerende tråd med bilder!
www.apinchofhealth.com/forum/...ead.php?t=5230



#4

valleygirl sa for siden:

vet ikke hvor lavkarbo du må være, men rugsprø har 6 karbs per stykk. Wasa delikatess sesam har 5.4. Men de er jo tynne, da. Jeg ville sjekket www.wasa.no hvor de har produktinformasjon for alle typene.

bare søk på oopsierolls, så kommer de opp!


#5

scartz sa for siden:

Jeg har lest at lindberg anbefaler rugsprø og wasa fiber pluss! Men ikke mer enn en gang til dagen!


#6

BigButtBeauty sa for siden:

Tusen takk for svar! =o) Tror jeg våger meg på et knekkebrød eller 2 en gang i blandt!!


#7

Bee sa for siden:

jeg lager meg knekkebrød av lappeoppskrifta mi.
Litt tidkrevende, men skikkelig godt.

Du trenger:

3 egg
30 gram kruskakli
2-3 ts jbk-mel
1 dl vann
3-4 ss knuste linfrø
en dæsj sesamfrø
2 ts bakepulver

Stekes først på 200 grader i 20 - 25 minutter. ta de deretter ut og skru ned tempen til 100 grader.
Deretter lar jeg de ligge på rist i et par timer, så blir de sprøø og god.
Mye bedre enn vanlig knekkebrød.


#8

luringen sa for siden:

liker denne kjeksoppskriften jeg; husker ikke hvem som postan?
"90 g sesamfrø
50 g bakemix, proteinpulver, bakepro eller det man har
10 g psyllumfrø
1 kr mål salt
1/2 ts timian Dette kan byttes med krydder du liker, karve, muskat o.l
3 egg
50 g smør

Bland det tørre , ha i eggene og så det smeltede smøret
Hell røren ut på bakepapir og og dra den utover med en slikkepott så tynt du kan
Stek midt i ovnen ved 175 g i 15-20 min. Følg med og ta de ut når de er lysebrune. Del opp med pizzahjul i passe størrelse med en gang, og avkjøl på rist

Jeg fikk 16 kjeks ut av denne røren med 10 g karber for hele. Det vil variere med hvilken "meltype" man bruker"


#9

Adriane sa for siden:

Den oppskriften kommer fra meg, og jeg spiser ikke noe annet nå. Det eneste jeg endrer er krydderet. Sist så hadde jeg i basilikum, og strødde valmuefrø på toppen:)
[color=darkgreen][/color]
Jo tynnere du får dratt massen utover bakepapiret, jo sprøere blir kjeksen.
Del opp med pizzarulle mens den er varm.
[color=darkgreen][/color]
Behøver ikke å stå i kjøleskap. Har hatt de i en boks på kjøkkenbenken i opptil 10 dager uten at de mugner. Krydderet kanskje?


#10

luringen sa for siden:

ja jeg også! Flott oppskrift!


#11

karboking sa for siden:

Jeg er helt lik deg. Jeg er på lavkarbo, men tror ikke jeg har vært i ketolyse enda? Jeg spiser generelt bare lite produkter med karbo, ynner meg selvfølgelig litt en gang og 2, men det er jo ingenting i forskjell til før i tiden når jeg var spiste 4 lefser til tacoen, mens jeg nå får dårlig samvittighet av 1 eller 2. Angående wasa knekkebrød så har jeg meg et par fiberrik til frokost eller matpakke, er ikke alltid like lett/appetittelig med egg og bacon.


#12

BigButtBeauty sa for siden:

Tusen takk alle!!!! :) nå skal jeg prøve meg frem å bake litt ja! Vært på helsekosten i dag og kjøpt inn litt ymse jeg trenger. Dette blir spennende!

TAKK TAKK :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.