Vedkommende vil så gjerne være litt spenstig og vågal. Han/hun beskriver dette som det beste fra alle dietter. Men så tar fornuften og frykten for å bli latterliggjort overhånd. Kanskje best å helgardere litt? Så dermed får vi servert denne perlen: "For de fleste av oss betyr det å kutte ned drastisk på fettrike karbohydrater som finnes i brød, pasta, ris og poteter". :p
Uff, uff, uff! Ikke bare den lille kommetaren som svir i mine øyne i den artikkelen da. Hun henviser jo til Fredrik Paulún's foirskning... Med mindre han har endret fokus betraktelig de siste 2-3 årene ville jeg vært høyst skeptisk til hans såkallte lavkarbo :nei:
Jeg syns ikke den dietten de refererer til virker særlig lavkarbo i det hele tatt. Like mye kalorier fra fett, karbo og proteiner, da må man spise dobbelt så mye av både karbo og proteiener i forhold til fett, fordi fett gir dobbelt så mange kalorier.
Jeg synes det var både genialt og kreativt å plukke det beste fra alle dietter, jeg. At de da endte opp med like mengder karbohydrater, fett og proteiner kom vel ikke som noen bombe. Hva skulle det ellers blitt?
Denne vakre tassen er også skapt ved å ta litt av det beste fra alt:
Det var ment som humor, men jeg traff visst ikke deg, bacon :). Jeg har ikke peiling på hvor den hunden kommer fra. Men jeg forsøkte å illustrere at ting ikke nødvendigvis blir bedre av å mikse sammen alt vi tror er sunt og bra. Ikke for hunder, ikke for mennesker, ikke for dietter, ikke for kostholdsfilosofier.
Aah. :) Siden jeg vet hva som er årsaken til hundens fysikk gikk jeg bare utifra at du også gjorde det. Hunden har en medfødt skavank nemlig, så miksing og triksing har ikke så mye med dens kondisjon å gjøre. Dermed ga ikke det du sa særlig mening. :)
Det er det siste åndenødet fra Paulun de refererer til :D 30/30/30 dietten. Han har fått skikkelig mye pepper fra både Annika Dahlqvist og Kostdoktor'n, stakkar, for han prøvde for en stund siden å si at lavkarbo var farlig, men han har nå endret litt taktikk for å få solgt produktene sine. Lavkarbo er blitt satt på agendaen i Svensk media, og Paulun er ikke så dum at han ikke vet hva som er "hot" innen slanking for tiden. (teite Paulun :p)
Hehe, klodens mest schizofrene mann? Han skriver boka "blodsukkerblues" OG "alt om fettforbrenning", som går stikk mot hverandre i anbefalinger såvidt jeg har kunnet finne ut... :rolleyes: Forøvrig er ikke fortnevnte særlig mye å stole på heller, den er særdeles inkonsekvent fra kapittel til kapittel...
Kan si med sikkerhet at jeg ikke blir sur og lei meg av kostholdet nei. Humøret mitt er mye mer stabilt nå. Kan bli utrolig grinete etter jeg har spist mye karbohydrater.
Jeg mente det jeg sa tidligere om å maile journalisten. Nå er det en ny en, Linda Stølen i KK. Jeg kan ikke nok om det vitenskapelige bak lavkarbo til å gjøre det, men det er synd dersom slike halvtygde, (antagelig) dårlig oversatte ting skal komme ut i offentligheten og gi et så feil inntrykk. Er det noen som melder seg til å "put things right"? Eller er dere bare drittlei av å gjøre det?
Sendte faktisk en mail til Linda Stølen i stad hvor jeg spurte om hvilke vitenskaplige studier det var snakk om og hvilke dietter de bygde på. Skrev i tillegg bare at jeg selv spiser lite karbohydrater og har hatt motsatt effekt. Og at jeg tror kanskje lite mat eller lite fett har mer skyld enn karbohydratene. Skrev ikke noe faglig begrunnelse. Litt spent på om jeg får noe svar.
Under finner du utdrag fra en artikkel som oppsummerer forskningen.
Low-carb dieters are susceptible to mood swings, according to MIT researchers. The issue involves serotonin, the "feel good" brain chemical that elevates mood, suppresses appetite and acts as a natural tranquilizer.
In news released earlier this year, the Massachusetts Institute of Technology Clinical Research Center reported that a lack of dietary carbohydrates causes the brain to stop regulating serotonin. Researchers discovered that serotonin is naturally produced only after consumption of carbohydrates in the form of sweets and starches.
In the 1970's, MIT professor Richard Wurtman and colleagues first showed that eating carbohydrates raises brain serotonin levels. Since then, additional studies at MIT, including those by Dr. Judith J. Wurtman, have explored the relationship between carbohydrates in the brain and their connection to mood and weight loss. Dr. Wurtman states in a February MIT press release that "When serotonin is made and becomes active in your brain, its effect on your appetite is to make you feel full before your stomach is stuffed and stretched." The researchers explain that people may still feel hungry after eating a large steak-their stomachs may be full but their brains may not be producing enough serotonin to shut off their appetites.
It's not unusual for people who are changing their eating patterns or embarking on any kind of diet to experience episodes of irritability. However, according to Psychology Today, many who are trying testing low-carbohydrate regimens are reporting unusually high feelings of anger, tension and depression. Dr. Wurtman claims that that it's a very well documented response-she calls it the "Atkins attitude". Dieters who have eliminated or reduced dietary carbohydrates may find that their low mood is combined with irritability if the diet is heavy on protein, and/or combined with a lack of energy if the diet is heavy on saturated fats.
Are certain people more susceptible to low mood? According to Wurtman, some people are "carbohydrate cravers" -- they tend to experience a change in their mood, usually in the late afternoon or early evening -- and they need to eat a certain amount of carbohydrates to keep their moods steady. And although both men and women can experience low mood when cutting carbs, women are more likely to feel the effects because they are known to have typically lower levels of serotonin in their brains than men.
Because of her research, Wurtman believes that low-carb diets may be dangerous for individuals who are already struggling with depression or bipolar disorder. In an Oxford study involving women, researchers did find that those who had a predisposition to mood disorders exhibited a measurable drop in mood when following a low-carb regimen, but reported that other subjects on the diet did not seem to be impacted.
Skal lese litt på dette etterpå, og håper på litt kommentarer fra dere som kan mer om dette enn meg :D
"but reported that other subjects on the diet did not seem to be impacted."
I'm one of them..... Jeg skjønner hva de sier, fordi karbohydrater gir deg et løft. Det er ikke for ingenting at iskrem og sjokolade er trøstemat. Men så var det det som kommer like etterpå da, når blodsukkeret faller som en stein og angeren setter inn. Kan bare snakke for meg selv, men mitt humør er utrolig mye mer stabilt på lavkarbo enn ellers. Og jeg vil heller ha stabilt, enn "all over the place".
Kan bare signere deg valleygirl. jeg har aldri hatt mer stabilt humør enn etter at jeg begynte med ketogent kosthold. Det er en av de mange positive "bivirkningene" som gjør at jeg har tålmodighet til å holde meg til kostholdet til tross for manglende/treg vektnedgang. Jeg har garantert mindre humørmessige nedturer nå, enn når jeg spiser karber. Har inntrykk av at mange andre på dette forumet har akkurat samme erfaring. Finnes et par tråder om hvilke andre "bivirkninger" enn vektnedgang som kostholdet har, og bedre humør er så vidt jeg husker en av de mest nevnte effektene.
Spørsmålet er om disse studiene er langvarige, eller om det er enda en av de mer kortvarige studiene som viser noen av de ubehagene som folk gjerne har den første uka eller to av et ketogent kosthold?
"...og den som spiser pølsemat og kjøttmat hele dagen, han blir å sliten og så trøtt og veldig tjukk i magen..." (fritt etter hukommelsen:p)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.