jeg er veldig ny her, er stadig innom og leser litt men har ikke helt kommet inn i det. Har lest boka, men har fortsatt endel spm.
Den ukesmenyen som står der, er det lurt å begynne med den? har ikke så veldig lyst på brøderstatningen som står der, kan jeg da feks spise egg og bacon til frokost hver dag?
på forumet her er det også mye fokus på å få i seg nok fett, men føler ikke det kommer fram på samme måte i ukesmenyen i boka? kan være jeg tar helt feil...
Noen som har en enkel oversikt over hva de spiser hver dag?
dette spiste jeg feks til frokost i dag:
90 gr bacon
2ss crem fraiche
130 gr sopp
70 gr brokkoli
2 egg
stekt med 70 gr margarin.
Ukesmeny er jo greit for å få ideer, men har du annet bra du vil spise, så gjør du det! :) Er jo viktig å spise fett, fordi når du kommer i ketose bruker jo kroppen fettet som energi. Men mener at om du steker alt i olje/smør og bruker flittig rømme/ost/fløte/majones ol. så er nok ikke det noe problem! Jeg personlig elsker kryddersmør og bruker det til omtrent alt :D
ca 70 gr svinestek (rester fra middagen i går)
stekt i ca 40 gr margarin
70 gr sopp
1 egg
40 gr creme fraiche
nå skal mannen ut å kjøpe snop til seg selv... ba han kjøpe bacon crisp... den lille brune/grå posen... vet ikke om det er så bra, men er vel bedre enn snop...
Og kanskje litt mer grønt? :) Jeg spiser bacongull og det fungerer fint for meg! :) Sist jeg gikk på ketolyse spiste jeg aaaaltfor mye av det, men gikk fortsatt ned. Nå skal jeg bare unne meg det i helgene :D
Fortsetter litt med spørsmålene jeg... siden jeg også er helt ny og uvitende!:D
Det anbefales ca 15-20 karber hver dag. Må man holde seg under 20 karber for å holde seg i ketose? Eller er det individuelt?
Det er individuelt (har jeg lest her inne og tildels erfart selv).
Du kan være i ketose selv ved rundt 40g karber om dagen, muligens mer også... er litt dårlig på å huske tall.
Noen opplever at vekta går nedover når de øker inntaket av karber til f.eks litt over 20g om dagen, andre opplever at vekta stagnerer hvis de spiser mer enn 20g om dagen...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.