Æ går på ketolyse kurn, men kordan fungere sukkeralkoholet i forholde te det???:confused::confused: Skjønner ingenting hær å trenge seriøst hjælp! Æ e nybynner i det hær så æ trenge all infoen æ kan få om det hær:)
Så alle bare skriv te mæ;)
sukkeralkohol kan i utgangspunktet trekkes i fra karbohydratinnholdet i en vare. F.eks. Atkins bars har 30 karber, men 28 av de er sukkeralkoholer, derfor sier de at de er netto 2 karber. Det samme gjelder for en rekke sukkerfrie varer, hvor det oftest er søtet med maltitol. Og andre tilsvarende ting. Men ikke alle kan ustraffet spise disse tingene allikevel, noen kastes ut av ketose, noen blir skikkelig dårlig i magen, noen opplever stans i vektnedgang. Så dersom du er ny på dette kostholdet, prøv å hold deg borte fra det så mye som mulig, og så prøv deg forsiktig fram. Personlig blir jeg dårlig av sukkerfri sjokolade, så det har jeg sluttet med. Atkins bars blir jeg ikke dårlig av, men det skal ingenting til før jeg går ut av ketose.
Dette finner du nok ut av, søk på forumene her og lykke til med veien videre!
Tusen takk:) ska prøve å læse mæ fram kanskje æ finner noka, men det e litt vanskelig fordi alle skrive så mye forskelig at æ veit næsten ikke ka/kem æ ska høre på.:o
Jaoki, men kordan ska æ rengne ut alt det dær? Å bruke det å stå bak på pakken te maten? Men vist man havner ut av ketose tar det da lang ti te man e i ketose i jænn da?
Første du bør gjøre er å skrive korrekt skriftmål. Dialekt er ufattelig irriterende å lese.
Jeg vet at mange ikke behersker skriftspråket og tyr til dialekt, men jeg anbefaler likevel å skrive normert norsk. Så får vi heller tåle noen skrivefeil.
Grattis med så fin vektnedgang:D Slenger meg på de over her - du må nesten prøve deg fram og finne ut hva du tåler. Det finnes mange sukkeralkoholer - noen av dem kan brytes ned til glukose og disse vil påvirke ketosen din, mens andre ikke vil påvirke ketosen din. Et tips er å spise så lite sjokolade at det ikke har noe å si uansett;) Og litt enig med Changes - bruk gjerne et mer lettlest skriftspråk:lesebok:
Måtte bare signere denne :)
Er ikke for å være slem mot hovedinnlegger, men jeg syns nå folk bør ha såpass respekt at de skriver et språk som er lett å lese for alle.
Vil komme med et lite råd til deg angående ketolyse og sukkeralkoholer.
Som noen har skrevet er det forskjellig man reagerer på det, min erfaring er; koste meg en fredags kveld med innkjøpt 1 stk Anthon Berg (sugarfree) + 1 stk mandelsjokolade fra Sukkerfri= lå dårlig hele lørdag og søndag etter. Kastet opp og hadde diare, så vi reagerer forskjellig. Dette var til ettertanke for min del og kommer ikke til å gjøre det mer. Så mitt motto til deg er å holde seg unna det sukkerfrie, og heller lag deg litt god mat, er jo så mange fine oppskrifter her på forum.
tusen takk:D ja æ holder ut
Ja æ regna næsten me at alle reagere forskjelling, næij vist æ vil ha noka godt lage æ mæ sånn fromage me gelatin plater og saft. så æ syns æ klare mæ ganske bra, har en venninne som åsså går på det så æ får masse gode tips å råd av ho og ikke minst hær fra:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.