LabbeLis sa for siden:
Denne retten er velegnet som middag, og har minimalt med karbohydrater for oss som ikke vil ha noe av det :) Ytrefilet kan være ganske dyrt, men vi som er på diett og ikke er steinrike, pleier å gå på butikken og lete etter utgått-på-dato-kjøtt. For vi vet jo at norsk kjøtt og egg har en lengre holdbarhetsdato enn oppgitt på pakken. Dessuten kan jo kjøttet fryses og fremdeles være like godt på smak om 6 måneder. Alt for en billig middag! :p
Stekt ytrefilet av svin m/ bakt fylt paprika 2 personer
Denne oppskriften er basert på bakgrunn av Thor Foseids spisdegslank diett.
Ingredienser
- renskåret ytrefilet av svin, ca.300g
- finhakket picnicskinke eller bacon, ca 100g
- revet ost, ca 35g (omlag ½ dl)
- matfløte, ½ dl
- 1 stor paprika
- en håndfull finhakket purreløk (den grønne delen)
- salt, pepper, timian, basilikum, persille og urtesalt
Fremgangsmåte
Krydre kjøttet med salt, pepper og timian på begge sider og klem det litt inn slik at det setter seg. La det ligge.
Ha skinke, purreløk, matfløte og ost i en bolle og rør det godt. Krydre med basilikum, persille og urtesalt.
Del så paprikaen i to på langs og fyll begge med blandingen nevnt over.
Stek de fylte paprikaene på ca 220 grader på rist med bakepapir nest nederst i ovnen i ca ½ time.
Kjøttet steker du 2-3 minutter på hver side, gjerne etter at paprikaene er ferdige. De er varme!
Erstatt gjerne krydder, kjøtt og fyll – alt etter din smak!
Med disse ingrediensene ble næringsinnholdet pr. pers.:
Energi = 402 kcal
Protein = 46 g
Karbs = 3 g
Fett = 23 g
Håper det smaker!