ca 13.5 karber i hele puddingen (hvis jeg har regnet riktig (røde tall))
3 egg ca 1,5
1-3 ss splenda 0?
3 dl fløte ca 9
3 plater gelantin 0?
100g mørk sukkerfri sjokolade (raspet) ca 3
[color=#ff0000][/color]
[color=#ff0000][/color]
Pisk egg og splenda til eggedosis. Jeg er litt usikker på hvor mye splenda som skal brukes....jeg var litt forsiktig og brukte kun en drøy ss...og det var litt for lite (opprinnelig skal det være 3 ss sukker)
[color=#000000][/color]
Pisk fløten til krem.
[color=#000000][/color]
Bland eggedosis og krem.
[color=#000000][/color]
Gelantinen bløtes opp i litt vann, før den løses opp i maks 0,5 dl kokende vann. Denne blandingen avkjøles....og helles oppi eggedosis/krem blandingen sakte og i en tynn stråle mens man rører.
[color=#000000][/color]
Så tømmer man halvparten (av blandingen) oppi en skål...så et godt lag med raspet sjokolade (ca halvparten)....så resten av blandingen....og tilslutt resten av sjokoladen på toppen
[color=#000000][/color]
[color=#000000][/color]
Avkjøles til den stivner og NYT:D
[color=#000000][/color]
[color=#000000][/color]
[color=#000000][/color]
[color=#000000][/color]
Hørtes deilig ut, men i min mors versjon av denne så er det lagvis med røre, jordbær, revet sjokolade avsluttes medet lag med røre og masse revet sjokolade på toppen, og i røra er der konjakk eller lignende godsaker..... Husker ikke alle detaljene akkurat nå.....
Jeg lagde den med en skvett cognac og serverte friske bringebær til (er ikke så glad i tunge kremdesserter for seg selv), og det ble en "voksen" og nydelig dessert :)
Denne er utrolig god. I alle fall den opprinnelige, dog jeg vanligvis har brukt bare en halv plate med sjokolade - altså ca 50 g - når jeg har laget dette. Det er mer enn nok sjokolade, og jeg er opprinnelig ekstremt godterivrak! Hørtes fantastisk godt ut med jordbær da... Skal se om jeg finner noe jordbær med lite karbo seinere :)
Som noen over nevnte, er dette en temmelig liten oppskrift dersom man får besøk (eller bare vil spise masse av den selv ;D), og kan godt dobles. Jeg har beregnet ca 4 ss sukrin på oppskriften over (der det egentlig brukes 3 ss sukker), og venter på at den skal bli ferdig i kjøleskapet nå. Av sjokolade har jeg brukt typen "mørk" av cavalier (sukkerfri og veldig lite karbohydrater når man trekker fra polyoler. Fås kjøpt på helsekost til ca 35 kroner for 85 g, og er god i smak). Spent på hvordan puddingen blir i lavkarboversjon :) Er jo ikke mange ingrediensene som byttes ut! :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.