< Tilbake til oversikten

Hva er DIN favoritt ketolyse mat?

#1

Everio sa for siden:

Er nok flere som går litt matleie her inni mellom. Flott om alle (også de som ikke er matleie altså:p) kan legge ut den retten som er favoritten for tiden.

Har ingenting å si om det er frokost, middag, kvelds, kake eller smårett, og det gjør ingenting om det ligger oppskrift på forumet allerede. Jammen ikke like lett å finne frem i den "jungelen" heller alltid. Kansje vi kan få litt ideer av hverandre :ja:


#2

Everio sa for siden:

Min er verdens beste dip :D

Man blander en pakke philadelphiasost sammen med en boks seterrømme. Dette legges nedi en lasagneform eller lignende.

Så heller man ett lag salsa over (kan jo kjøpes med flere karber, men jeg bruker denne:
NYDELIG SALSA

En boks hakka tomater
1/2 finhakka løk
1/2 paprika finhakka
1/2 finhakka chili
saften fra 1/2 lime
cayennepepper
krydder etter smak... La den stå å trekke smak et par timer før du smaker den til.. Den er sååååå nyyyydelig! [size=2][/size]

Bruk gjerne en foodprossessor til å knuse tomaten litt, men det skal være litt biter i den..
Oppå kan man ha på skinke, stekt bacon, vårløk, mm. Igrunnen alt hva en ønsker. Ofte bruker jeg å skjære opp litt tomater og agurk og legger på.
Til slutt toppes den med masse god, fet revet ost NAM
Skjærer opp diverse grønnsaker som blomkål, broccoli, agurk, sukkererter og bruker disse til å dippe med. Er også knallgodt med gulrøtter og nachoschips om man har besøk som kan spise dette :ja:


#3

Gracella sa for siden:

Den hørtes kjempegod ut!

Min favorittmiddag er Afghansk lammegryte med spinat som du finner i oppskriftsforumet.
Når man bruker rømme/creme fraiche i stedet for yoghurt og ikke så mye løk, så går den fint på ketolyse.
Ellers er den veldig lavkarbo - og nyyyyydelig!!
Den er litt tidkrevende, men verd hvert minutt!

Verdens enkleste gryterett som er "hverdagsfavoritten" er:
Stek en pakke kjøttdeig
Ha oppi en boks hakkede tomater
Ha oppi en Snack-pack med fetaost - gjerne med all oljen.
Den beste er den med chili, men den med tomater er også god.
(Den med oliven synes jeg blir litt for salt.)
Da er den ferdig!
For å variere kan man vispe 1-2 egg og røre inn
Jeg pleier å ha oppi stangselleri, paprika, sopp osv, alt etter hva jeg har og hva jeg liker.
Deretter drysser jeg over et godt lag med revet eller skivet ost og rører det lett inn.
Den er så kjempegod og tar mye kortere tid enn å lage en toro gryterett!


#4

luringen sa for siden:

tja det varierer...men det som alltid funker er jo egg og bacon.

Ellers er jeg glad i å lage kjøttboller med div krydder, chilli og hvitløk.

..også smoothies da...og krem, blandet med cottage cheese og bringebær og litt splenda


#5

smil! sa for siden:

mens jeg derimot elsker Gerd sine baconruller!!! oppskrift ligger på profilen hennes!! det er de som redder meg nå om dagen!!
takker takker!!:)


#6

Lizzi sa for siden:

:DDenne er en hit her hos oss:

Legg kyllingfileter i en ildfast form.
Ta frem en bolle. Ha et beger seterrømme/creme fraiche oppi, og tilsett 5 ss revet ost, 5-6 ss hakket bacon, en dæsj natreen, litt salt og masse MAAASSSEEE Masala-krydder. Rør godt sammen og hell dette over kyllingfiletene.

Sett formen inn i ovnen på 175 grader i ca en times tid.
[font=Verdana][/font]
Fant oppskrift på forumet her,- serverte med vanlig salat og papadums (tror jeg det heter)


#7

Majja sa for siden:

Signerer!!
Denne er sinnsykt god!!!:sikle:


#8

smil! sa for siden:

enig med kyllingformen!! den serveres titt og ofte her også! til alles glede! alltid en suksess!!


#9

Summergirl sa for siden:

Finner ikke oppskriften på Gerd sine baconruller jeg...
Anyone??


#10

Trampe70 sa for siden:

Ostelasagnen er jeg veldig glad i :D


#11

Kitt sa for siden:

Baconruller



#13

smil! sa for siden:

de er supergode! superlette å lage og superlette å variere med innholdet! helt geniale!! varme som kalde!!


#14

GKS sa for siden:

Min favoritt er tandori masala kylling og wokkede grønnsaker! Nam!! Blir aldri lei å spise det! :D

<strong><u>Tandoori  masala kylling med wokede grønnsaker (2 pers)</u></strong>


2 kyllingfileter à skjæres i små biter, mariner med smeltet meierismør og tandori masala krydder. La stå et par timer i romtemp.
Stekes i meierismør, sammen med 1 ts moset hvitløk
Hell over 1 pk fløte og la den koke 5-10 min

Wok følgende grønnsaker i meierismør:
½ grønn paprika
½ rød paprika
1 liten gulrot
½ brokkoli bukett
½ løk
1 ts moset hvitløk
Krydres med karri og seltin...eller evt hva du måtte ønske av krydder


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.