Verdens aller beste - Fedonisert variant av originalen: Verdens beste
Kakebunn:
· 100 g smør
· 60 g fruktose
røres hvitt. Ett om gangen, tilsettes
· 4 eggeplommer.
Deretter røres inn
· 3 ss helmelk
· 60 g mandler, finmalte
· 40 g soyamel
· 2 ts bakepulver.
Stryk røren utover en papirkledd langpanne (25x35).
Marengs:
· 4 eggehviter
· 50 g fruktose
piskes stivt. Fordel marengsen over kakebunnen. Dryss over
· 80 g mandler, grovhakkede/flak
Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter.
Vaniljekrem:
· ½ vaniljestang, frøene
has i en tykkbunnet kjele sammen med
· 2 dl melk
· 40 g fruktose
· 4 eggeplomme
· 2 ss maisenna
Kok opp på middels varme under stadig omrøring - til den tykner, men maks 10-15 sekunder etter oppkok. Hell i kald bolle og sett til avkjøling. Den kalde kremen blandes med
· 1,5 dl kremfløte, pisket
Rett før servering legges kaken opp. Den avkjølte kaken deles i 2 på tvers. Kremen fordeles over den ene delen og det andre delen legges oppå.
Åååå, dette er den her desserten som de har på menyen på Druen på Aker Brygge, jo! Har ikke smakt den selv men har hørt ant den skal være god.
Morsomt at det finnes en lavkarobo variant av den!
Denne var god...selv m flytende isteden for sukrose...og soya protein istedn for soya mel....marengsen var kanske ikke topp men selve kaka kan nog egne seg brasom base til både bløtkake og sjokoladekake
(drømmer om bestemors tropiske aroma..mmmmmmmm)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.