< Tilbake til oversikten

Klarer ikke spise nok karber!

#1

Wilma sa for siden:

Høres ut som et luksusproblem men... Etter at jeg økte fettinntaket, har jeg rett og slett problemer med å overstige 7-8 g.karbohydrat om dagen. Etter litt lesning her inne har jeg forstått at jeg ikke bør ligge under 15 fordi kroppen da vil gå i sparebluss. Men jeg blir jo så mett av fettet jeg skal spise.... Bacon, koteletter og egg er uvant kost for meg på daglig basis.

Noen tips? Jeg gikk ned 3 kg den første uka, og nå har vekten stått stille i nesten 2 uker. Kan det ha noen betydning at jeg har begynt med lavkarbobrød?


#2

energibunten sa for siden:

Grønnsaker :-) er mitt tips. Salat med olivenolje og fetaost feks. Dampet brokolli med smør, blomkålstappe med egg og smør, etc, etc


#3

smil! sa for siden:

legg inn noen typiske dagsmenyer her så vil nok flere lettere kunne gi deg ett svar på om det mangler noe i kosten din..
men du bør spise en god salat hver dag ja! husk at karbene dine i hovedsak skal komme fra grønnsaker som vokser over jorda. og du bør ligge på ca 15 pr dag...
og hvor mye skal du ned f.eks?

lykke til videre!:)


#4

Wilma sa for siden:

Jepp, kjempefint om noen kan uttale seg om hva jeg har spist de siste dagene
I dag:
1 lapp med salami og majones. (0,33 per lapp)
1 Kokt egg (0,3)
1 skive lavkarbobrød med salami og majones (1,75)
14 g valnøtter (0,86)
1dl cottage sheese (ca 1,5)
To stykker torskefilet
50 g broccoli (rørt sammen med blomkål og egg stekt i ovnen) (1,5)
50 g blomkål (1,5)

Til sammen 7,74 gram, og jeg er help proppemett!

I går:
Omelett av 3 egg med bacon
1/2 dl creme fraiche
1/2 løk
40 g bladsalat med en tomat
1 posjon elggryte med masse fløte
50 g brokkoli
1 dl kremfløte vispet til krem
1 ts heistad syltetøy
14 g valnøtter

Forrige dagen:
3 skiver lavkarbobrød med salami og majones
1 avocado
100 g grillet kylling
60 g bladsalat med en tomat
100 g blomkålpure


#5

smil! sa for siden:

i mine øyne så virker det som du spiser for lite grønnsaker... lag deg en god salat til lunsj f.eks! med ymse kjøtt og ost oppi....
husk at de fleste karbene skal komme fra grønnsaker som vokser over jorda!
tror det vil hjelpe masse! og jeg tror det er lurt å spise mindre nøtter og lavkarbobrød.. og heller prøve holde seg til "rene" produkter...
vet flere hvor vekta stopper opp av lavkarbobrød..

men bare en tanke...
lykke til videre!


#6

Carisma sa for siden:

Lager du majonesen selv, eller er det ferdig majones? Husk at ferdig majones inneholder mye av de dårlige oljene vi helst ikke skal ha noe særlig av


#7

Superleila sa for siden:

Vanlig ekte majones altså??? :( jeg spiser endel av det :confused:


#8

Wilma sa for siden:

Tror nok du har rett, mindre brød og mer salat! Har lest om flere her inne som stagnerer ved bruk av brød. Jeg brukte ikke brød den første uka, og da gikk jeg ned. Synes jeg er flink med grønnsaker, men må skjerpe meg med salaten! Men....jeg trodde nøtter skulle virke som en god kilde til fett? Eller tar jeg helt feil?


#9

Gerd sa for siden:

Nøtter er en god kilde til fett, men er for mange (meg selv inkl.) en vektbrems :ja:


#10

Wilma sa for siden:

Har spist ferdigmajones. Men det dreier seg om bare ei tynn stripe over salamien.


#11

Wilma sa for siden:

Jeg begynte med nøtter den andre uka også....Skal se at problemet snart er løst. Da prøver jeg ei uke uten brød og nøtter. Blir spennende å se hvordan det går. Får bare håpe jeg ikke går på veggen når jeg blir knaskesyk til kvelden.


#12

Gerd sa for siden:

Lag deg en god dip av 1 bx creme fraiche, ca 100g. norzolaost(rød pakke) 1/2 kyllingbuljonterning. Dette varmes og kokes i kjele til osten har smelta. (Varm er denn ypperlig til kylling, kalsd er det nyyyydelig som dip )
Stangselleri og agurkstaver et digg attåt :D


#13

Fungirl sa for siden:

Personlig så går eg ikke ned i vekt når eg spiser erstatningsbrød så det kan også være en grunn til at du har stått stille i to uker, itillegg til at du nok spiser for lite grønt.


#14

Wilma sa for siden:

Dagens første salat er inntatt!! Men hva er det i erstatningsbrøet som ødelegger? Det er jo hverken hvetemel eller sukker i. Og karbene i mitt brød er på skarve 1,74 per skive.


#15

Fungirl sa for siden:

Flink du er :)

Nei hva er det som ødelegger er kanskje ikke godt å si, for meg tror eg det var linfrø, kruskakli og de greiene der. Eller kanskje bakemiksen, ikkje godt å si :)


#16

GKS sa for siden:

Et tips er å spise litt grønnt til hvert måltid... noen skiver paprika sammen med frokosten osv... ;)


#17

Wilma sa for siden:

Rart at du nevner bakemixen. I dag falt jeg ut av ketode for første gang, og i dag var første gang jeg spiste noe (pizza) hvor jeg hadde brukt bakemix. Hmmm.... Må innrømme at jeg har spist to esker lakerol også, så det er mulig det var disse som gjorde utslaget. Jeg har tidligere spist en eske uten problemer....men to var kanskje å overdrive. Litt finlesning avslørte nemlig sorbitol (Grøss og gru!!!)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.