Jeg er ganske fersk her på sidene, og på lavkarbo-siden generelt. Etter å ha lest innlegg og oppskrifter her inne, så lurer jeg på hvorfor det virker så om å gjøre å ha mest mulig fett i maten? Brukes mye fløte, seterrømme og creme fraiche, meierismør osv. Hva er grunnen til dette?
fett brenner fett...lån ketolyse boka på biblioteklet da vel . Så kan du lese. Står også endel på hver dietts sin side her, og samlet info "på toppen" av forumsida.
Både fordi det er sunt, smører hud og kropp innvendig og bidrar til stabilt blodsukker og økt metthet. Men også fordi når man kutter veldig ned på karbohydratene så må man få næring fra et sted, og spiser man lite fett også, så står det jo bare proteiner igjen, og det er ikke gunstig å få i seg FOR mye proteiner. Dessuten øker fett forbrenningen. Sagt på en veldig enkel måte, det kommer nok noen og skriver litt mer utfyllende om det. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.