< Tilbake til oversikten

Kjeks - helt uten bismak

#1

Adriane sa for siden:

Jeg tror jeg nærmer meg noe alle vil spise. Disse var riktig bra. Ingen bismak

90 g sesamfrø
50 g bakemix, proteinpulver, bakepro eller det man har
10 g psyllumfrø
1 kr mål salt
1/2 ts timian Dette kan byttes med krydder du liker, karve, muskat o.l
3 egg
50 g smør

Bland det tørre , ha i eggene og så det smeltede smøret
Hell røren ut på bakepapir og og dra den utover med en slikkepott så tynt du kan
Stek midt i ovnen ved 175 g i 15-20 min. Følg med og ta de ut når de er lysebrune. Del opp med pizzahjul i passe størrelse med en gang, og avkjøl på rist

Jeg fikk 16 kjeks ut av denne røren med 10 g karber for hele. Det vil variere med hvilken "meltype" man bruker


#2

Adriane sa for siden:

He, he. Ble svært gitt. Nesten så man kan se baksiden av kjeksene:D


#3

Mellon sa for siden:

Nam, de så gode ut :D


#4

sirimor sa for siden:

Oi, dette måååå jeg prøve!

Jeg har savnet noe å ha under osten, når det skal være "ost & rødvin",-
ikke like stilig med lavkarbøbrødskiver da....

Tusen takk!:)


#5

kirrino sa for siden:

Ojojoj! De måå jeg prøve! Kan man bare bruke proteinpulver istedenfor bakemix altså?


#6

Adriane sa for siden:

Ja, jeg vil tro det. I alt jeg har bakt og forsøkt i det siste året, så går alle disse "pulverne" om hverandre. Det som binder her er nok psyllumfrøene.


#7

Kitt sa for siden:

Jeg bare måååå bake disse i dag!:sikle:

God grunn til å få ryddet kjøkkenet først!:rolleyes:

Psyllumfrø er det samme som Fiberhusk, eller Fiberhusk er psyllumfrø, ikke sant?


#8

Mjauritz sa for siden:

De ser kjempegode ut, takk for oppskrift! De skal prøves!


#9

sirimor sa for siden:

Jo, det er det:)


#10

Kitt sa for siden:

Har et brett i ovnen nå! Lukter megagodt! Gleder meg til lunsj!:sikle:


#11

Kitt sa for siden:

Tuuuusen takk for en flott oppskrift!:klem:

De ble så gode at jeg måtte forte meg å lage et brett til!:D


#12

Photobscura sa for siden:

Jøss, de så bra ut. Henger de godt sammen?


#13

Adriane sa for siden:

Blir som kjeks som ikke er helt harde og ikke helt myke. Smuler ikke og henger godt sammen:)


#14

LilleM0r sa for siden:

Ser veldig gode ut - har du regnet ut karbene?


#15

Kitt sa for siden:

Er veldig gode!:sikle:
Og karbene står i oppskriften! 10 stykker, faktisk!;)


#16

LilleM0r sa for siden:

Det er noe med det å lese....virkelig lese! Jeg overså den siste linja jeg:p

Og da skal jeg kjøpe inn og prøve meg på denne, gleder meg - fint å ha noe med osten:)


#17

Kitt sa for siden:

:lol:Siste linje kan være veldig viktig!:geip:

Gled deg! Enkelt og veldig godt!:)


#18

Veggpryd sa for siden:

De må prøves! Savner kjeks til osten. Lurer på om det går an å drysse litt salt på de - sånn som på ritz f.eks. :rolleyes: hmmm. Må nok kjøpe rødvin til helgen. :D


#19

msb sa for siden:

Hvor kjøper man psyllumfrø?
har ikke hørt om det.


#20

sirimor sa for siden:

Hmmm ja...det ene drar det andre med seg:p


#21

Kitt sa for siden:

Kjøpte mine på Meny, går under navnet Fiberhusk!
Ganske liten, gul pose.


#22

Solfroken sa for siden:

Jeg fikk ikke tak i Johannesbrødkjernemel i dag, kan jeg lage disse kjeksene uten det eller det det veldig nødvendig???
tenker siden det er egg i så er jo det et bindemiddel.... eller???? :p


#23

Kitt sa for siden:

Regner med at det ikke er helt nødvendig, nei!:)

Du vet at JBKM heter Nestargel på apoteket?


#24

LilleM0r sa for siden:

Jeg er kanskje blind - men hvor i oppskriften finner du det da?


#25

Kitt sa for siden:

Tenkte ikke på det en gang, jeg!:o
Seff har du rett, LilleM0r!
Jeg brukte soyaprotein fra MUltipower, jeg. Ble kjempebra!


#26

Adriane sa for siden:

LOL Lillemor.
Utrolig hva som skjer med øynene etter en travel forumkveld:)
[color=darkgreen][/color]
Jeg innbiller meg at det er psyllumfrø/fiberhusk som binder denne røra sammen.
Jeg kjøper dette på Svinesund i alle matvarebutikker til ca kr 15 for 300 g.
[color=darkgreen][/color]
[color=darkgreen][/color]


#27

Solfroken sa for siden:

Hi hi , jeg tenkte på en annen oppskrift jeg, med rundstykker.... Snakk om å være fjern.... =)) :p


#28

Solfroken sa for siden:

Måååå jeg ha de psyllumfrøene til disse kjeksene????

Eller kan jeg lage de uten????:o


#29

Adriane sa for siden:

Jeg har forsøkt å lage kjeks uten psyllumfrø(fiberhusk), men det ble ikke helt vellykket. Smaken ble litt "tørr", og de knakk veldig lett.
[color=purple][/color]
Nå skal jeg innrømme at det var et forsøk på å lage pizzabunn, så jeg hadde dratt røra veldig tynt utover, og tilsatt 2 ts JBK.
[color=purple][/color]
Jeg liker tynn, sprø pizzabunn, og det kan man lage med originaloppskriften.


#30

Maja sa for siden:

Disse har jeg veldig lyst til å lage. Jeg skal på ost og vin-kveld på fredag.

Jeg var innom helsekosten og de hadde bare noen kjempestore bokser med soyaprotein til ca 500 kr. Det vil jeg ikke kjøpe, for jeg tror at det er noe jeg kommer til å bruke sjelden. Vet ikke hvor jeg kan få tak i ketolyse bakemix på kort tid (å bestille fra Torkil sin nettbutikk tar for lang tid). Jeg bor i Fredrikstad. Noen som vet om bakemix selgs her i området, eller noe annet jeg kan bruke i disse kjeksene som erstatning.

Håper på raskt svar!



#32

Maja sa for siden:

Supert Kitt! Takk for den listen. Ser Torkil har oppdatert den i februar i år og at forhandler nærmest meg er i Sarpsborg. Det er bare 15-20 min å kjøre. Jeg har sjekket listen på ketolyse.no, fordi jeg trodde den ville være best oppdatert, men den er mye kortere enn den du viser til og har ikke en eneste forhandler i Østfold.


#33

Cornelia sa for siden:

Meny på Stopp-senteret på Tune (i Sarpsborg) har Ketolyseproduktene :-)
De pleier alltid å ha masse av dette inne. :)


#34

Maja sa for siden:

Takk Cornelia!

Jeg skal ta turen dit i kveld. Kjekt å vite at de pleier å ha produktene inne:).


#35

LineJM sa for siden:

Nam! Disse ble veldig gode. :) Kommer til å bli laget mange ganger.


#36

Adriane sa for siden:

Veldig hyggelig at du liker de:)
[color=green][/color]
Ellers må jeg bare fremheve Nanna`s knekkebrød.
[color=green][/color]
De har jeg helt falt for.


#37

RitaBo sa for siden:

Hei Adriane.

Jeg har bakt kjeksene i dag, de ble helmax! Takk for god oppskrift.


#38

rariteten sa for siden:

God smak, men ble litt for myke til at jeg vil kalle dem kjeks.
Tro hva som skjer om man bytter det ene egget med litt vann? :høh:


#39

meretely sa for siden:

Gjett om denne skal prøves!! Takk - nå blir det fest i heimen.....:-)


#40

Tiki sa for siden:

Har de i ovnen nå, men har brukt loppefrø som det står og ikke malte = fiberhusk. Håper det går greit da.


#41

Victory sa for siden:

Laget disse nå, i to varianter.

Den ene tok jeg bare salt i deigen, så smurte jeg resten av det smeltede smøret på toppen og strødde på hvitkøk, chilli explosion og litt pepper. Knall godt!

Variant to:
Chilli explotion, hvitløk og salt i deigen.
Enda mer av chilli og hvitløk strødd på toppen sammen med havsalt

Den andre halvdelen tok jeg løkpulver og chilli på.

Også prøvde jeg en ting til: Før jeg blandet salt o.l i deigen tok jeg ut en liten klump, denne knadde jeg splenda, kanel og kardemomme i. Det ble også godt! Fint med blåbærsyltetøy!

Da blir det ost og kjeks i morgen. :)
Takk for oppskrift - den passer navnet sitt, her er ingen bismaker!


#42

Tiki sa for siden:

Bakte disse med soyaprotein. Synes de ikke ble så gode jeg, soyaproteinen ga liksom for seig / slimete konsistens i munnen.

Prøver neste gang en variant med mere sesamfrø og fiberhusk tror jeg og dropper soyaprotein.


#43

Nemo78 sa for siden:

Disse så kjempegode ut:-)
Hva er bakemiks? Er det samme som johannesbrødkjernemel og hvor får jeg kjøpt det?


#44

Kitt sa for siden:

Bakemiks er et ketolyse- produkt!
Kan kjøpes over nett på ketolyse.no eller i utvalgte butikker/helsekost!

Forhandler- liste


#45

Nemo78 sa for siden:

Kan man bruke noe annet enn det? F. Eks fiberhusk eller johannesbrødkjernemel?


#46

Kitt sa for siden:

Niks! Bakemiks er melet i oppskriften, ikke bindemiddelet.
Men du kan feks bruke proteinpulver! Bare pass på at du finner et med lite karber ! ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.