100 g smør
1 dl fruktose
250 g (4 dl) mandler
hvetemel til utbaking
Stekes i ovn ved 160 grader i ca. 15 minutter.
30-40 stykker
Smelt smøret på lav varme i en kjele.
Bland i fruktose og de malte eller finhakkede mandlene. Rør det hele godt sammen.
La det avkjøle noe. Dryss litt mel på bakebordet. Kjevle og klapp ut deigen til ca. 4-5 mm tykkelse. Skjær ut små snipper, trykk ut deigen med et eggeglass eller bruk små pepperkakeformer. Løft kjeksen med en ostehøvel over på et bakepapirkledd stekebrett. La det være ca. 1 cm mellomrom mellom dem. Stek kakene midt i ovnen til de er gjennomstekte og gylne. Husk at fruktose blir lettere brunt enn sukker. La de bli kalde på stekebrettet før du legger dem i en kakeboks.
Jeg har kjevlet de ut rett på bakepapirarket på stekebrettet, jeg. Synes det er kjekt å unngå å flytte dem over en og en. Og så brukte jeg fin spelt til utbaking.
Takk for at du lå denne oppskriften ut marianne! - så slapp jeg...;)
Jeg også la kjeksene utover direkte på platen, og da trenkte jeg ikke hvetemel til utbaking...
Om noen skulle trenge et glutenfritt alternativ,- så funker det med potetemel... :)
Jeg tror jeg hadde mine for grovmalte,- for det funket hvertfall ikke å flytte dem fra bordet og over... og det ble mye penere å forme dem på papiret. :)
Kansje jeg skal prøve å få dem finere malt til neste gang..:ja:
De må kjølne på papiret før de tas av, for de et mye frem til de er kjølnet...
Jeg pleier av og til å forflytte hele bakepapiret inn i kjøleskapet for å få fortgang i det.
(men de smer jo nydelig når de er lunkne selv om de ikke henger sammen da..:p)
...også er oppskriften god med litt kanel i også :)
Mener det er 6-7 gr karber pr 100 gr i mandler. Helt okei i fornuftige mengder på ketogent kosthold mao :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.