< Tilbake til oversikten

Problemer med både vafler og frokostpannekaker

#1

journey sa for siden:

Det er mulig jeg er fullstendig talentløs, men jeg klarer ikke hverken å få til vaflene eller frokostpannekakene det er oppskrift på her inne. Vaflene satte seg fast i jernet så jeg måtte bruke en halv dag på å få ut det som var der (har prøvd to forskjellige oppskrifter) og pannekakene ser ut som en ren møle. Smaker godt, men det går jo ikke å snu de.... :eek:

Noen som har tips? Eller er det bare meningen at de skal være sånn? Har sett bilder her av fantastiske vafler og pannekaker og vil ha sånne jeg også! :)


#2

Gerd sa for siden:

Jeg steker pannekaker på svak varme m/lokk. Snur de ved å la de skli fra panna over på flatt lokk og hvelver de :)
Ja, de er mer porøse enn vanlig :)


#3

trillian78 sa for siden:

Jeg synes det hjelper å la røra sette seg litt. La den stå en halvtime-time før du setter i gang med stekinga.


#4

Kristin_B sa for siden:

Jeg steker små lapper som jeg kaller frokostpannekaker :ja: De går fint å snu, og du kan selvsagt steke flere om gangen. Ellers har jeg laget en stor oppskrift som jeg steker i langpanne inni stekeovnen ;)


#5

Kristin_B sa for siden:

Og vaflene jeg har laget, har vært såååå fete, at de sitter ikke fast i jernet for alt i verden... :eek: Fettet renner jo av jernet. Det er vel rømme i den oppskriften du bruker...?


#6

Dante sa for siden:

Har heller ikke hatt problemer med verken vaffler eller pannekaker, dvs har også bare laget lapper.


#7

journey sa for siden:

Ja, det er rømme og smør, og de er jo så fete at de må spises med kniv og gaffel (når jeg endelig får vaffel/pannekakeklumpen ut av panna).. :o Jeg får kjøpe meg ny stekepanne.. men det er jo akkurat det samme problemet i vaffeljernet. Og jeg som har så lyst på vafler.. :(

Det er mange oppskrifter også, jeg blir totalt forvirret av det. Kan en av dere som klarer å få til vafler og pannekaker gi meg en god oppskrift? :)


#8

kirrino sa for siden:

Har du teflonpanne da? Jeg har veldig problemer med å få til bra pannekaker i en jernpanne, men i teflonpannen er det lekende lett;)


#9

magdalena sa for siden:

Gerds fløtepannekaker er veldig enkelt og lage,og de blir like fin som pannekaker som vaffel. Sliter litt med og steke de kjempestore,men som lapper går de helt fint. La røren svelle en stund først,før du begynner og steke.


#10

Kristin_B sa for siden:

Jeg husker ikke hvilken oppskrift jeg brukte, men Moinx vafler har fått mye skryt:
forum.lavkarbo.no/blog.php?b=12934

Kanskje du må bruke mer JBKM? Hjelper sikkert at røra er litt tykkere...


#11

journey sa for siden:

Jeg skal kjøpe meg teflonpanne, har to jernpanner. Vaffeljernet er det teflon i, men det er ikke helt nytt..

Skal prøve det dere skriver, og se om det hjelper. Tusen takk for hjelpen! :)


#12

Iset sa for siden:

Jeg steker også alltid lapper av frokostpannekaken, ellers går det ikke.


#13

sirimor sa for siden:

Når jeg lager frokostpannekake, steker jeg den på svak varme med lokk.
Når den er tørr oppå, er den ferdig, trenger ikke å snu den, det går jo dårlig uansett..
Ellers, så lager jeg små lapper av røra sånn som flere andre her har fortalt. Det funker utmerket:)


#14

Isalien sa for siden:

Lag små lapper ja!

Og vi lager frokostpannekake-røra kvelden før. Mye bedre resultat da.



#16

journey sa for siden:

Endelig har jeg fått det til! :D

Med ny stekepanne og litt mer tålmodighet (la røra svelle), så har jeg endelig klart å lage 7 deilige lapper ut av frokostpannekakerøra.

Koste meg skikkelig! Blir fort mett av de, men de smaker herlig! :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.