< Tilbake til oversikten

Forsjell på ketolyse og lavkarbo?

#1

Superleila sa for siden:

Noen som har et godt svar på dette? for tenker at på sikt vil jeg over på lavkarbo, men hvor mange karber kan man holde seg til da? Eller skal man bare være forsiktig med karber? :)


#2

danish sa for siden:

Lavkarbo vil si et kosthold med begrenset inntak av karbohydrater (under 100 gram dagen; som regel mellom 30 og 50 efter endt slankekur). Det er store variasjoner på hvilke matvarer som anbefales. Som regel foretrekker man at karbohydratene kommer fra lavglykemiske kilder, særlig hos Lindberg.

Ketolyse er en kur, og mange velger derfor å gå over til Fedon Lindberg eller Atkins vedlikeholdskosthold når de er ferdigslanket.


#3

Torkil sa for siden:

Hei

"Slank med ketolysekuren" : Diettindusert ketose

"Etter Slankekuren" : Generell lavkarbo

Ved ketose er inntaket av karbohydrat så lavt at det blir stor produksjon av ketoner fra fett (kroppens og maten) for å skaffe nok energi. Dette kan man måle ved å sjekke om det er ketoner i urinen. Det er stor forskjell på hvor mye karbohydrat den enkelte tåler for å være i ketose, de fleste tåler 15-30 gram KH, enkelte 40 gram.

Generell lavkarbo betyr at man spiser lite sukker og matvarer med "raske karbohydrater" (Høy GI). På den måte unngår man vektoppgang etter slankingen og kroppens hormonbalanse forblir normal i motsetning til hvis man spiser mye raske karbohydrater. Det er ikke ketoner i urinen.

Hvor mye den enkelte tåler før vekten stiger og hormonbalansen kommer i ubalanse er også forskjellig men 40-150 gram pr dag gjelder for de fleste.
Avhengig av vekt, arv og fysisk aktivitet.

På generell lavkarbo spiser man lite sukker og stivelse (potet,ris,pasta,loff) til fordel for alle slags grønnsaker, belgfrukter og noe frukt samt fullkornsprodukter i moderat grad.

Vennlig Hilsen
Torkil :)


#4

Superleila sa for siden:

Tusen kjempe takk for gode svar! Tenker nok at etter endt slanking så skal jeg over på lavkarbo, men da er det greit å vite hvordan det virker å :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.