< Tilbake til oversikten

Halloumi (stekt tyrkisk ost)

#1

aldrimerjollycola sa for siden:

halloumi er en stekefast ost, man ofte finner i innvandrerbutikkene og muligens de litt store dagligvarene med godt utvalg.

halloumien skjæres i skiver, eller kuttes i terninger (jeg foretrekker terninger, er litt lettere å steke, synes jeg)
stek uten smør eller olje i en teflonpanne, pass på hele tiden, for det går fort!

server den med en salat, selve osten er litt salt, så ikke tilsett noe mer salt i denne retten. jeg liker å lage en enkel salat med blader, litt grønn paprika og masse agurk.
tsatziki laget med seterrømme er godt tilbehør, men ofte bruker jeg bare litt olje og sitron, da blir retten litt "lettere"

(skal prøve å huske å ta bilde neste gang jeg spiser dette!)


#2

Damita sa for siden:

Spennende :) Takk for at du deler dette med oss :D:D:D


#3

Aldriellernå sa for siden:

Takk for bra tips. Dette skal jeg prøve. Vi pleier å grille Halloumiost på grillen om sommeren. Passer forresten veldig godt sammen med grillmat og salat, men oppi salaten i terninger har jeg aldri prøvd. Skal prøves i morgen. :)


#4

caz sa for siden:

Mmmm dette hørtes bra ut :-)


#5

madisa sa for siden:

Dette er en fantastisk god ost. Nydelig å bruke på ovnsstekte grønnsaker. :hungry: Anbefaler alle å prøve den.

(Dette kommer fra en som omtrent bare liker norvegia)


#6

ada-emilie sa for siden:

Hei. Hvor høyt fettinnhold har den osten?


#7

Kanutten sa for siden:

:sikle: HER er en video!


#8

Rin sa for siden:

Halloumi er godt! Men jeg får bokstavelig talt gåsehud av å tenke på å spise den, for den lager sånn gummi-lyd mot tennene :o


#9

Kitt sa for siden:

Den jeg har i kjøleskapet har 24% fett! Og 2,5 karber!:)


#10

Ana sa for siden:

Halloumi er kjempedeilig, har masse i fryseren


#11

ada-emilie sa for siden:

Takk, Kitt.


#12

Heidi M sa for siden:

I motsetning til aldrimerjollycola steker jeg Halloumiskiver i rikelig med godt smør til de er blitt gyllenbrune. Er f.eks. kjempegodt sammen med stekt chorizo (hel pølse skåret i skiver - ikke "påleggsskiver") og ruccolasalat. Er dog enig i at osten har litt "viskelæraktig" konsistens, men smaker himmelsk!


#13

babydoll sa for siden:

ligner denne på den greske Saganaki-osten?


#14

Carisma sa for siden:

:nei: Mer som veldig fast fetaost


#15

Babycherry sa for siden:

Jeg trodde den var gresk!? Syns ihvertfall den var grusomt salt og konsistensen var litt nasty! :p


#16

thessis sa for siden:

Det er vel en Kypriotisk ost. Gummiaktig i konsistens, litt salt, men jeg synes den er god:)


#17

Festina lente sa for siden:

Så veldig godt ut - hvor kjøper en slike delikatesser?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.