halloumi er en stekefast ost, man ofte finner i innvandrerbutikkene og muligens de litt store dagligvarene med godt utvalg.
halloumien skjæres i skiver, eller kuttes i terninger (jeg foretrekker terninger, er litt lettere å steke, synes jeg)
stek uten smør eller olje i en teflonpanne, pass på hele tiden, for det går fort!
server den med en salat, selve osten er litt salt, så ikke tilsett noe mer salt i denne retten. jeg liker å lage en enkel salat med blader, litt grønn paprika og masse agurk.
tsatziki laget med seterrømme er godt tilbehør, men ofte bruker jeg bare litt olje og sitron, da blir retten litt "lettere"
(skal prøve å huske å ta bilde neste gang jeg spiser dette!)
Takk for bra tips. Dette skal jeg prøve. Vi pleier å grille Halloumiost på grillen om sommeren. Passer forresten veldig godt sammen med grillmat og salat, men oppi salaten i terninger har jeg aldri prøvd. Skal prøves i morgen. :)
I motsetning til aldrimerjollycola steker jeg Halloumiskiver i rikelig med godt smør til de er blitt gyllenbrune. Er f.eks. kjempegodt sammen med stekt chorizo (hel pølse skåret i skiver - ikke "påleggsskiver") og ruccolasalat. Er dog enig i at osten har litt "viskelæraktig" konsistens, men smaker himmelsk!
Så veldig godt ut - hvor kjøper en slike delikatesser?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.