< Tilbake til oversikten

Brødoppskrift - kan denne brukes?

#1

sangfugl78 sa for siden:

Hei. Helt ny på dette her.
Jeg har fått en oppskrift på brød som en venninne av meg har gått på. Har ikke noe med lavkarbo å gjøre, men hun har spsit dette på grunn av mageproblemer.
Er dette noe vi kan spise?

Rugbrød

1 kg siktet rug
1 kg sammalt rug
1 pk gjær
4 dl linfrø
6 dl solsikkekjerner
4 ts (strøkne) havsalt
2 - 3 dl olivenolje
1,8 dl lunkent vann

-heves i minst 3 timer, -og gjerne over natta.

-fordeles i 3 godt smurte brødformer.

-stekes på nederste rille i ca 45 minutter på 225'C


#2

Carisma sa for siden:

På lindberg-kost ser jeg ingenting i veien for å spise det brødet :) Men husk at det er et c-måltid :ja:


#3

rille0007 sa for siden:

Her er en oppskrift på lavkarbobrød:
Det er ca 8 gram karbohydrater pr 100 gram, det er jo ganske bra.

1 boks Creme Fraiche
1ss bakepulver
8ss linfrø
150 g kruskakli
100 g sesamfrø
100 g solsikkefrø
6ss olje(smakløs olje)
litt salt(etter smak)
8 egg

Pisk eggene, ha i resten av ingrediensene.
Hell alt i en brødform dekket med bakepapir(ellers sitter brødet fast)
Stek i 1 time på 200 grader.

Jeg bruker å tilsette valnøtter for litt ekstra smak, har også bakt det med soltørkede tomater og oliven i, kjempegodt!!


#4

Catsy sa for siden:

Denne oppskriften har jeg fått av noen også, og satt nettopp og lurte på karb innholdet :D Ser du har opplyst om det. Tusen takk :) Er det et stort brød eller??


#5

ned35 sa for siden:

knallfin oppskrift !:) den skal prøves!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.