3 egg (romtemperert)
ca 150-200 gram kokosmasse. (finmalt)
200 gr smeltet smør
1/2 teskje vanilje. (essens, ekstrakt. helst ikke vaniljesukker)
1/4 teskje salt
0,5 dl splenda
1/2 teskje bakepulver
2-5 ss vann
eventuelt blåbær, bringebær, jordbær
Sett ovnen på 200 grader.
Visk eggene sammen. Hell i smør i en tynn stråle og visk egg og smør godt.
Ha i salt og vanilje, og bland godt.
Ha i resten av de tørre ingrediensene. Vurder selv hvor mye kokos du vil ha i. Jo mer du har i, jo mer kompakte blir muffinsene. Ha i et par ss med vann. Du skal nå ha en blanding som ser litt ut som havregrøt.
Ha i velsmurte muffinsformer, eller bruk en form av silikon. Om du vil ha i bær, legger du en skje med røre i formen, legger noen bær over, (ikke problem om de er frosne), og legg en ny skje med røre over. Strø litt kanel og splenda på toppen, da får de en fin krispy overflate.
Stek på 200 grader i ca 15-18 minutter.
(i oppskriften står det egentlig kokos mel. Men det har jeg ikke fått tak i, så jeg lagde mitt eget. Det gikk helt greit med stavmikseren min (i en sånn bolle med skjæreblad), men mel konsistens ble det ikke.)
Disse er kjempegode, men kokos kan være noe.... avførende.... så VÆR FORSIKTIG!
Jeg har også laget kjeks av disse, bare kortet ned steketiden noe.
Nam, nam, nam :sikle:
Jeg nøyer meg ikke med bær - jeg brukte sukkerfri sjokolade :D
Bilde 1: Først litt røre/deig i bunn, og så litt sjokolade.
Bilde 2: "Pakket inn" sjokoladen med mer røre/deig, og hadde litt splenda og kanel på toppen.
Bilde 3: Ferdig!
Bilde 4: Jeg brukte muffinsformer oppi muffinsbrettet, og endte opp med masse smør i brettet. Er nok mulig å kutte litt ned på smøret hvis ønskelig.
De er feita ja :ja:
Kokos er jo veldig fett i seg selv.
Jeg lot en sto på et ark på jobben i dag, og etter et par timer var arket så godt som gjennomsiktig av fettet!
Men jeg føler jeg må advare litt igjen. Kokos er avførende!!!! Vær forsiktig!
Jeg frykter jeg må slutte å lage de, for jeg går heller ikke noe ned for tiden...
Er nok ikke slankemat...
Jeg laget disse i dag, og de var knallgode! Brukte litt mindre smør, og det var ikke noe til overs i brettet. Jeg laget 12 stykker, og de ble akkurat passe store.
Farlig gode.... ;)
Har laget engang før etter opskrifta og da ble de som før nevnt veldig feite, mye smør igjen i formene etc.
Disse ble ikke det. De var ganske kompakte men ikke noe fett rant utover og jeg synes at osten ga en liten syrilighet som gjorde seg godt. Kanskje neste gang skal jeg ha i sitronsaft og litt skall i stedet for søtning. :rolleyes:
Brukte Stevia vit fra friendlyshop som søtning. Det var veldig bra. Eneste jeg er litt misfornøyd med er at jeg strødde splenda oppå. Synes det ga en litt ekkel ettersmak. Bare kanel neste gang. :p
De jeg laget nå med 100g smør og 100g philadelfia gikk helt fint i vanlige papirmuffinsformer. Vet ikke hvor bra det ville bli med originaloppskrifta.
:rolleyes:
Pass på: Den opprinnelige oppskriften (YouTube) brukte kokosmel og det var det jeg benytta. 150g kokosmel var altfor mye og det hun på Youtubevideoen brukte var 1/2 cup == 118g. Jeg måtte bruke veldig mange fler ss med vann enn 6.
Såvidt jeg husker brukte jeg mer kokosmasse fordi det passet den mengden vann.
De blir nok veldig ulike med kokosmel. Nå som jeg endelig har fått kjøpt meg det også, burde jeg kanskje prøve den opprinnelige oppskriften også :) Ble det bra?
Ble litt mislykka fordi jeg ikke så på videoen og merka at den var forskjellig før jeg ante uråd og så jeg hadde fått en hard deigklump, men det ble muffins.. De hevet ikke så mye og var veldig kompakte. Syns og de hadde litt for mye karber til å kunne spise hver dag så jeg tror jeg skal eksperimentere litt med koks/mandel/egg/cc-blanding neste gang.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.