4 egg
1 boks sæterrømme
100 - g. kruskakli
100 g. proteinpulver (samma åssen pulver)
1 ts salt
2 toppede ts bakepulver
50 g. smelta smør
1 skvett olivenolje
2 ts JBKM/Nestargel (ristet sammen med 1,5 dl vann) Ikke nødvendig ingrediens!
Visp sammen eggene og rømmen til en jevn røre, og ha oppi de andre ingrediensene. Det blir en røre - ikke deig, så det er best å steke den i store muffinsformer. Jeg brukte de som heter Amerikanske Store.
Stekes på 180 C i ca 20 - 30 minutter.
Blir 10 til 15 rundstykker. :)
18,7 karber totalt. Litt over én karb pr. rundstykke.
Jeg har nettopp laget disse nå og fikk 20 stk. Hadde ikke veldig store muffins former, og to stk rant over kanten. De ble KJEMPE GOD! Jeg laget dem med bakemiksen fra ketolyse i steden for soyaprotein. Tenkte jeg skulle prøve å lage dem i langpanna neste gang og så skjære opp i stykker. Noen som har prøvd det?
Ken tenke meg denne røren kan brukes til kjeks også:)
Laget disse igjen i dag. Hadde oppi en dæsj med linfrø. Dette er jo som å spise brød igjen, eller egentlig ligner det litt på scones synes jeg. Uansett, GENIALT!!!!!!
Prøvde også disse i original, og synes det ble litt lite tyggemotstand med bare kruska. Skal lage en runde til med linfrø og/eller andre frøtyper for å få mere tyggefølelse. Oppdater gjerne om linfrø var godt i dem :)
Men det skal jo ikke være tyggemotstand i rundstykker, da.... :snill: Det er brød det! :lol: Jeg bruker solsikkefrø i stedet for linfrø når jeg baker brød, for linfrø synes jeg kan bli litt veeel bra for magen.:o
Nei, nei - tyggemotstand MÅ det være for å få litt ut av måltidet. Har aldri vært av den typen selv som liker fine rundstykker, vil helst ha mine av den grove typen. Når jeg tenker på det kan de gjerne være av typen "landbrød" eller hjemmebakt, lunkne med godt smør og ost - hmmmmmmm.
Tenkte jeg skulle forsøke med litt solsikke eller lin, eller har du kanskje andre gode forslag - jeg er ikke så veldig bevandret i bakingens kunst, men gjør så godt jeg kan :)
Må man ha Johannesbrødkjernemel til disse ???? Fikk ikke tak i dem i går eller i dag, og tenkte å bake noen i kveld for å ha med i helga (når vi skal til mamma)
Jeg har ikke prøvd uten, men røra blir jo litt fastere av JBKM. Det er godt mulig rundstykkene blir like faste når de er ferdig stekt uten det, men det gjenstår å prøve.
Det tror jeg går helt greit. :) Poenget med pulver er jo å få røra litt fastere, så da spiller det ingen rolle hva det er (sålenge det ikke er hvetemel, da :lol:)
Jeg lagde disse på søndag og de var ekstra gode i dag. De var brått litt saftigere liksom. Beste lavkarborundstykkene jeg har smakt!! Elsker de. Skal lage de og ta med på fjelltur i helgen:D
Jeg lager de i mediums muffinsformer og fyller opp slik at jeg får 20 muffins. 2 slike er akkurat passe for meg til et måltid. En "runde" holder som regel i en uke (alt etter hvor mye resten av familien forsyner seg;))
Jeg driver og lager nye nå. Naaam. Har mine i amerikansk muffinsform. Tror jeg hadde litt vel mye oppi, for da jeg veide den ene muffinsen, veide den 87 g :rolleyes: Nesten 3 tynne brødskiver. Hehe
JBKM er Johannesbrødkjernemel - som er et fortykningsmiddel, og kan kjøpes på helsekostforretninger. Nestargel er nesten det samme, og kan kjøpes på apoteket. Litt billigere - men må som regel bestilles. Nå lurer jeg på om disse rundstykkene går fint uten JBKM. Jeg baker jo proteinbrød uten JBKM. Skjønner ikke hvorfor jeg har tatt det med egentlig. :confused:
Her kommer et veldig dumt spm.. Hvor får jeg kjøpt proteinpulver? Jeg er litt ny i denne verden, så kom gjerne med et konkret merke jeg får kjøpt i butikken (ikke på nett). Takker for svar. Disse rundstykkene har jeg veldig lyst til å prøve! Ser yammi ut:D.
baker noe a la disse nå (hadde ikke kruskakli) nå,ser digg ut inni ovnen, så gleder meg til smake!
vil tipse om at proteinfabrikken har et proteinpulver som er heeelt nøytralt i smak, de har det på noen helsekostbutikker,men de har det i hvertfall der de selger kun proteinpulver o.l
smaker ingenting og er bra i oppskrifter! ikke ettersmak som soya har.. 1kg tror jeg koster 300 men da har man ganske lenge (har hatt min i ett år,men je baker ikke så ofte) og det er fortsatt en del igjen selv etter å ha dytta masse inn i den røra jeg har laget nå!
det der med kruskakli er at regal har endret oppskriften sin, så den nettsiden med innhold er ikke oppdatert. den nye kruskaklien har 9karber.
Disse har jeg ikke fått med meg :-)
Vill gjerne prøve dem men tror desverre bare jeg har proteinpulver med sjokoladesmak hjemme.... :o
Får vente til jeg får lønning å kjøpe en som er smaksnøytral kanskje.
De virker veldig gode i hvertfall!
Dersom jeg slenger i litt søtning, får jeg søte, grove boller som kan brukes til fastelavensboller da tro? Jeg har aldri prøvd denne oppskrifta før.. Kan jeg bruke ketolyse bakemiks? Det er jo et proteinpulver av myseprotein..
Disse var veldig gode! :)
Tror jeg var litt uheldig med saltet i mine, evt er det bare fordi jeg er hyperfølsom for alt som er salt for tiden.. men de var gode likevel. Har med meg til lunsj i dag og gleder meg til å spise ;)
Hvilket pålegg syns dere er best på? Syns vanlig gulost kanskje ble litt "tamt".
ser at det er en gammel tråd, men jeg svarer likevel:) laget disse nå, hadde ikke muffinsformene så jeg smurte dem hallveis ut i en langpanne, slik at den fortsatt var litt tjukk. steikte i vel 35 minutter og dette ble jammen godT:) har vært på leit etter en sånn oppskrift uten masse frø og sånt, jeg skjærte dem i passelige stykker med pizzahjul og kunne stykkene i 2:) nå har jeg frøset 1 og 1, lett og lage seg noe kjapt og godt da ja:) takk for oppskriften!:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.