< Tilbake til oversikten

Hjelp! Tørre, hvite koteletter

#1

vossajinto sa for siden:

Sliter med å snu kostholdet, mekke nye løsninger på gamle oppskrifter (dvs. omgjøre til lavkarbo) og vanskeligere er det å komme på nye retter.. sukk (men får masse inspirasjon og hjelp fra forumet:D)

Så derfor er det så godt med dei enkle rettane.. Som; koteletter.. Sambuaren har steikt dei på steikepanne i alle sine dager.. Men eg er vandt med at ovnsbakte koteletter blir bedre..

Så me "hamstra" koteletter på tilbud på Coop her for noen uker siden.. Då me hadde god plass i frysen.. Satte ut kotelettene til tining ein time.. før eg satte dei i ovnen på 200 grader..

Vart litt mobba for min "ovnsbakt er BEST" kommentar.. Når dei viste seg å bli krittkvite og tørre som papir:(..

(har seinare prøvd med:
200 grader + grill element- samme resultat
225 grader - samme resultat..
225grader + grill element - samme resultat
sette brettet lenger opp i oven.. eller lengre ned.. - samme resultat..
lite olje/masse olje.. ingen forskjell..)

Kva er det eg gjer feil? :(.. begynner sakte men sikkert å gi opp kokkelering skills'ene mine..


#2

Huldr sa for siden:

De var vel ikke ordentlig tint, da - eller tinte du dem lenger de andre gangene du prøvde? Det er nok ganske viktig. Hvis de ikke er tint må du ha desto lavere temperatur.

I det hele tatt, lavere temperatur og lengre steketid gir saftigere kjøtt :)

Men jeg har aldri spist ovnsbakte koteletter altså - så vet ikke hvordan koteletter "oppfører" seg i ovn vs. steking i panne. Jeg synes vel i grunnen koteletter blir lett tørre jeg da ...

Marinere vil vel også hjelpe forresten :)


#3

Gracella sa for siden:

Bruker du stekepose? Det er stort sett en innertier her i gården, særlig hvis man slenger med tomater, løk osv som man kan lage en kjempegod saus av etterpå.

Svinekjøtt lagd i leirgryte blir også saftig og godt. :hungry:


#4

JenJen sa for siden:

Jeg steker alltid kotelettene litt på stekepanna før jeg hiver dem i ovnen :)

Og om det skulle bli for ille neste gang, kanskje det går an å redde kotelettene (litt) med å fløtesteke dem? Legge i ildfast form med litt fløte over? :veitikke:


#5

magdalena sa for siden:

Jeg pleier også og frese de i panna med smør,så de får stekeskorpe.
Så koker jeg ut pannen og heller det over i forma jeg ovnssteker de i. Krydrer de også før de skal i pannen. De er oftest i ovnen 45-60 minutter på 180 grader,og de er ferdig tint når jeg lager.Kanskje man kan si at jeg damper de?:confused:
Kan evnt ha folie over hvis de begyner og se tørre ut i ovnen. Enkel og god mat som nærmest lager seg selv.


#6

vossajinto sa for siden:

Ikkje første gangen nej.. Så eg tenkte at dette måtte være problemet.. Og lot de tine i 4 timer neste gang.. Og da var de alle sammen helt gjennom tint..

Nej.. Det har eg aldrig prøvd.. Takk for tipset..

Smart.. Dette blir neste forsøk:)..

:D.. takker.. dette skal eg bruke til å redde "forsøkene" mine;)

JA.. hehe.. dette tenkte eg jo ikkje på i det heletatt.. Takkertakker..


#7

Aphrodithe sa for siden:

Jeg pleier å ta de rett fra frysen og hive de i en langpanne med litt smør og krydere de slike jeg vil på begge sider. Har de inn i oven på 180 grader i ca en time/havannen. Snu de etter halve tiden.

Da blir de myyyyke og saftige, og veldig gode :)


#8

deniz sa for siden:

kjøtt sjenerelt blir bedre av å brune det i pannen og deretter sette de i ovnen på ca 180 grader...da vil du få "sprengt" fettcellene bedre og på den måten få et saftigere og bedre resultat på samme tid som du får den gode smaken av pannestekingen...det er dette de gjør på alle restauranter jeg vet om...
lykke til


#9

vilnedfort sa for siden:

Mine ovnsstekte koteletter er fantastisk gode, men du får best resultat med nakkekoteletter, for det er mer fett inni kjøttet, som gjør hele greia saftigere.
Slik gjør jeg:
hiver kotelettene i en bakepapirkledd langpanne, strør over hvitløkspepper, malt pepper, cayennepepper, gastromat og litt seltin, og setter de i ovnen. Varmer ikke opp ovnen på forhånd. 150 grader, gjerne varmluft i en time. Bruker du vanlige koteletter kan det være lurt å legge litt smør i panna, eller risle litt rapsolje over kotelettene før du steker dem. Etter ca en time tar jeg dem ut, tømmer 1-2 dl vann i panna(litt etter hvor lenge det er til jeg skal spise) og legger over alufolie. setter inn i ovnen igjen. Skal jeg spise snart setter jeg opp varmen til 225, er det lenge til mat , en time eller mer, skrur jeg ned til 125 eller 100 grader litt ettersom...så er det bare å vente...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.