< Tilbake til oversikten

Spisskål

#1

trillian78 sa for siden:

Har oppdaget en ny og vindunderlig liten grønnsak: Spisskål!! Mulig det bare er jeg som ikke har oppdaget den før? Så den i butikken og syns det så litt ut som en blanding mellom kål og hjertesalat og dro den med meg. Googlet litt da jeg kom hjem, og fant altså ut at det var spisskål.

Den er "kålete" nok til at den fint kan erstatte hodekål i fårikål, kålruletter, kål og kjøttform, og alle andre kålretter. Den bare tåler mindre koking. Mens hodekålen har 5,2 karber, så har spisskålen 0,9! :heia:

Tipper at den også er god som sommerkål (eller hva det heter?). Bare lettkokt med salt, pepper og smeltet smør... Mmmm... Må kjøpe mer spisskål i morgen!

Kålruletter til middag i kveld!

[img]http://leksikon.frukt.no/kunder/opplysning/frukt/leksikon/webint/fruktleksikon_bilde.php?id=17737123&amp;type=web365250[/img]


#2

Tone-G sa for siden:

Ojjjj, gi tilbakemelding på hvordan det blir da :sikle:

Nå er jeg spent:ja:


#3

lokkebiff sa for siden:

For en søt, liten sak :love:
Ser ut som luene i blånisseland :lol:

Men dette hørtes bra ut, skal se etter den i butikken :ja:


#4

trillian78 sa for siden:

Kålrulettene ble nydelige! Jeg tør å påstå at spisskål faktisk er bedre enn kål!


#5

Tone-G sa for siden:

Oppskrift?

Det så utrolig nydelig ut:ja:


#6

trillian78 sa for siden:

Jeg bare tok det jeg hadde i kjøleskapet, og lagde dem litt sånn på øyemål. Ble sånn ca:

  • 1/4 pk bacon - finkutta og stekes
  • ca 50 g revet blomkål - stekte videre sammen med baconet og
  • en klatt smør

Hadde dette over i en liten bolle sammen med

  • 1 fedd finhakka hvitløk
  • 1 finhakka vårløk
  • litt under en halv pakke kyllingkjøttdeig (kan ha vært 150g ca, ustekt)
  • godt med nykvernet pepper
  • bittelitt muskat
  • litt salt (er allerede salt fra baconet)
  • timian
  • en neve finhakket bladpersille
  • ørlittegrann oregano

Blandet det hele godt sammen.

Kokte litt i underkant av 200 g spisskålblader i tre-fire minutter (kanskje... til de ble myke nok til å håndteres) Lot vannet renne godt av. Pakket kyllingkjøttdeigblandingen inn i tre ruletter. Brukte 2 eller tre kålblader per rulett. Hadde de tre rulettene i en liten ildfastform (ca 14x14 cm, fikk akkurat plass til tre, hvis formen er for stor må rulettene sikkert bindes sammen med bomullstråd for å ikke dette fra hverandre). Helte smeltet smør over, og stekte dem v/ 200 grader i ca 20 minutter.


#7

Tone-G sa for siden:

Tusen takk for oppskrift.. Det hørtes nydelig ut:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.