< Tilbake til oversikten

Går det an å lage denne litt karbovennlig?

#1

Cammis sa for siden:

Har helt dilla på denne kaka,det har forresten resten av familien også og de kommer på middag til søndag. Og kjenner jeg de rett "forventer" de vel denne på bordet!!

Oppskrift på Peanøttkake
bunn
4 eggevitter
1,5dl sukker
2,5dl peanøtter
ca 25 Ritz (salte kjeks)

sjokoladekrem
4 eggeplommer
1dl sukker
60gr smør
2pl lys kokesjokolade

+ pisket krem som jeg legger imellom...nam nam

Litt usikker på å bytte ut sukkeret med splenda? Og går det kanskje å bytte ut kjeksen med mandler?
Håper noen har noen gode svar


#2

Damita sa for siden:

Hørtes fryktelig god ut da.. :sikle:

Håper det er noen som kan hjelpe deg, for da skal jeg også bake den.. nammenam

traller i vei :D:D:D


#3

Cammis sa for siden:

:DJa den er bare helt fantastisk altså!!! NAM NAM


#4

Gerd sa for siden:

Det blir nok en del karber i den uansett... Tror jeg....
Peanøtter har masse karber :ja: (over 10 pr. 100g)
Og hva skal man ev. bytte ut de salte kjeksa med... tenke Kanskje salte mandler? For saltet har nok sitt å si i den bunn...
Sukkeret må jo byttes ut med søtstoff. (Det står på pakkene (i vertfall splenda) forholdet sukker/søtstoff)
Lys sjokolade må jo byttes med en sukkerfri..

Ellers så virker det som en kake etter min gane :sikle: Søtt,søtt søtt....


#5

Adriane sa for siden:

Blir litt mere jobb da:)
30 g mandler
30 g bakemiks o.l
10 g sesamfrø
5 g fiberhusk

2 egg
30 g smeltet smør
2 kryddermål salt

Bland det tørre, ha i egg og smør og smør tynt utover et bakepapir ( ca 2-3 mm, tykt)
Så bruker jeg en kaketrinse til å dele i passe biter før jeg steker ved 150 g
Stek midt i ovnen i 25 min. og la avkjøle med ovnsdøren på gløtt, evt stek de på varmluft

[CENTER]Oppskrift på Peanøttkake
bunn
4 eggehviter
1,5dl splenda/natreen
2,5dl peanøtter
ca 25 egenproduserte kjeks[/CENTER]

[CENTER]sjokoladekrem
4 eggeplommer
1dl splenda/natreen
60gr usaltet smør
2pl sukkerfri sjokolade[/CENTER]

[CENTER]+ pisket krem som jeg legger imellom...nam nam[/CENTER]

[CENTER]Litt usikker på å bytte ut sukkeret med splenda? Og går det kanskje å bytte ut kjeksen med mandler?
Håper noen har noen gode svar[/CENTER]

Fortell hvordan det ble da?


#6

Cammis sa for siden:

Tusen takk:):):)
Gerd,du har rett i det at den skal være litt salt...tenkte ikke på det jeg:rolleyes:
Tenkte å ta litt mer nøtter- 50/50 med peanøtter og mandler + ørlitegrann salt. Funnet noen pea på rema som det var 11 i!! Må jo bare prøve,eller ser dette helt på jordet ut!!!??
noen som har prøvd å bruke sjokoladene fra Sukkerfritt til baking forresten!


#7

Cammis sa for siden:

hhmm,ja en fin løsning der men tror det tar litt lenger tid ja!! =)


#8

Gerd sa for siden:

Prøv :ja:
Og vei allt du har i, slik at du får rett innhold av karber :ja:

Spennende, gleder meg til rapport :D


#9

Cammis sa for siden:

;)Hihi,vi får se hva det blir til. lørdag blir den store bakedagen tror jeg


#10

Cammis sa for siden:

:)Hihi,vi får se hva det blir til.. lørdag blir den store bakedagen tror jeg;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.