< Tilbake til oversikten

Jeg trenger en deig som blir "deigete" og ikke flytende. Hjelp?

#1

miss_chica sa for siden:

Jeg elsker noe som heter Empanadas. Det ser ut som mini-mini calzoner, og fylles med ost. De er sååå gode! Har lyst til å lage disse i lavkarbo-format, men jeg finner ingenting jeg kan pakke denne osten inn i for så putte de i en kaserolle med kokende olje for å fritere dem.
Noen som har en oppskrift på en type deig som kan tåle en tur ned i oljen uten at den smuldrer opp?
Vi pleier å bruke crossaint deig eller pizzabunn til vanlig, men det er jo fy-fy nå.

Er så mange flinke kokker her, at noen kan sikkert hjelpe meg :)


#2

Carisma sa for siden:

Det er vel også et problem å finne en ok olje som tåler så sterk oppvarming at man kan fritere i den.


#3

Carisma sa for siden:

Men kanskje du kan bruke f.eks Ziggy-lapper, de går an å bruke som pitabrød hvertfall. Hvis du steker de ganske små først, og så fyller de og friterer?


#4

Damita sa for siden:

Jeg brukte alltid beignetdeig til å fritere banan eller is. Det er jo mer en røre, men tykk nok til at den henger fast på det man skal fritere. Jeg har ikke prøvd å erstatte meltypene for å lage en lavkarbovariant, men tenker at det kanskje er mulig..
I beignetdeig bruker jeg vann, olje, bakepulver, mel og potetmel.. Og da ser jeg for meg at kanskje det er mulig å bruke soyaprotein istedet for mel, og johannesbrødkjernemel istedet for potetmel.. Fikk lyst å teste selv nå...

Frityrolje inneholder 0 g karbo..

:D:D:D


#5

Adriane sa for siden:

Hm. Man kan vel fritere i ren smult - eller?
Vanlig rapsolje skal vel også tåle litt temp. Jeg friterer selleristaver og løkringer i den.
Jeg bruker carbquick som jeg kjøper fra netrition til panering av kjøtt og fisk. Mulig den kan brukes.


#6

KarboFersking sa for siden:

Til pizzadeig bruker jeg denne oppskrifta (men aner ikke om den kan friteres, deigen):

60g kruskakli
120g knuste linfrø
20g malte mandler eller knuste sesamfrø (evt begge)
50g soyamel
2-3 ss søtstoff
4 egg
100g smør
2 dl soyamelk
gjær

Bland det tørre. Smelt smør, ha i melk og egg, evt gjær. Bland tørt og vått.

Jeg lager også rundstykker av denne deigen, men bruker da kun halvparten soyamel. Da både for- og etterhever jeg deigen.

Denne deigen blir ganske så grov, men det er det nærmeste jeg har kommet deig, og ikke røre. :)


#7

Aylin sa for siden:

Er du fra Chile ? :D


#8

danish sa for siden:

Rapsolje har 31 gram flerumettet fett. Det er nesten tre ganger så mye flerumettet fett som smult, og ca. elleve ganger så mye som smør. Det vil ikke tåle varme.


#9

miss_chica sa for siden:

nei, men min kjære er :)


#10

miss_chica sa for siden:

takk for svar alle sammen!
vi pleier å bruke matolje når vi friterer de til vanlig, og det funker helt fint.
saken er at jeg trenger en deig, så når jeg finner det er jeg fornøyd :D
skal prøve med de forslagene som har kommet inn her, og se hva det smaker:)


#11

Carisma sa for siden:

En ting er hva som funker, noe helt annet er hva som er bra for kroppen :)


#12

miss_chica sa for siden:

åja, man kan ikke bruke matolje?
det visste jeg ikke :o


#13

Carisma sa for siden:

Matolje/frityrolje er som regel en oppsamling av den siste resten av oljer som er igjen etter et uvisst antall pressinger. Det betyr at de er varmebehandlet og dermed herdet, noe kroppen ikke er spesielt glad for. Det ligger en veldig bra tråd om oljer her inne, skal forsøke å finne den og legge link her :)


#14

miss_chica sa for siden:

så bra =)
så hvem oljer tåler oppvarming da?
samboern sa han hadde fritert de i olivenolje noen ganger også, men da blir de grønne :) men det hadde funka hvertfall.
nå må jeg bare finne en deig som kan tåle å bli lagt i gryta..må nok eksprimentere litt tror jeg =)


#15

Photobscura sa for siden:

Rapsolje har et rykepunkt på 205 grader, over det så vil oljen ødelegges og bli helseskadelig.


#16

Carisma sa for siden:

Endelig fant jeg det!


#17

miss_chica sa for siden:

Tusen takk for letingen. Prøvde å lete litt selv her inne, men ga opp.
Søkte litt på nettet og der sto det :

Til hjemmefritering kan man for eksempel bruke solsikkeolje, maisolje, rapsolje eller jordnøttolje. Dette er sunne planteoljer, men vær oppmerksom på at all olje er like kaloririkt, og dermed fetende hvis man spiser mye av det. Oljene bør ikke brukes så mange ganger om igjen i frityrgryten, for da kan det dannes skadelige bi-produkter som du helst ikke skal få i deg. Det beste er derfor å steke chipsene i en langpanne uten tilsetting av fett!

Stikk i motsatt av det som står her. Ikke rart man blir forvirra :rolleyes:


#18

Aylin sa for siden:

ohh aå han er fra chile ja....men si ifra hvis du finner en deig som passer da :D lenge siden jeg ikke har spist empanadas og savner dem masse:P


#19

miss_chica sa for siden:

ja, det skal jeg gjøre!
syns de friterte empanadasene er suuuuupergode, så jeg skal prøve alt jeg kommer over. prøvde meg på en paideig igår, men det funka ikke. den lagde jeg pizza av :D


#20

miss_chica sa for siden:

så det finnes faktisk ingenting som får deigkonsistens på lavkarbo???


#21

Furine sa for siden:

Kva med å fritere i reint oksefeitt? Det gjer ein her i Belgia i alle fall..Ikkje noko transfett der, etter det eg har lest meg til. Og det smakar godt også.
Har heller ikkje funne noko deig som fungerer, prøvde å lage frityrsteikte reker "i jakke" med fiberhusk, det vart limgugge, som berre datt av rekene. :lol: Ingen suksess!


#22

Iset sa for siden:

Nigella Lawson friterer faktisk i margarin, så mulig det går an å fritere i rent smør? Jeg har ikke prøvd, men har litt lyst å prøve. Mulig ikke smør kommer opp i den varmen oljen får når man friterer i den?


#23

Carisma sa for siden:

Hoho, Nigell er kanskje det mest usunne mennesket jeg kan tenke meg! :rolleyes: Så begynner det å sette spor også da... :o
Noen som har nevnt delfia-fett? Er ike det greit å fritere i?


#24

Furine sa for siden:

Oksefeitt folkens! Smakar godt gjer det og.
Kor det er å få tak i i Norge er ei anna sak.. Kanskje hos slaktar?


#25

Iset sa for siden:

Hehe jeg vet, margarin er jo gift, men det satte meg på tanken om å fritere i smør, liksom. :)

Oksefett ja. Det irriterer meg at McDonalds i alle år tidligere friterte i dyrefett (oksefett?), men fikk forbud mot det og måtte gå over til å fritere i plantefett pga. helsefare osv. Ikke fordi jeg frekventerer stedet særlig ofte, men prinsippet. Det samme med Kims og denne reklameringen for "vi friterer potetgullet i sunt plantefett". Det blir liksom litt bakvendtland.


#26

Furine sa for siden:

Kan godt hende det var oksefett ja. Det blir i alle fall brukt her, og ein får kjøpt det i halvkilosblokker (ein pakke har 4stk, så 2kg) på supermarkedet. 100% reint oksefett. Det blir også brukt i alle frityrsjapper her, og det er ikkje for ingenting at det vert sagt at verdens beste pommes frites blir laga i dette landet ;) Ikkje at potetene er sunne, men dæven så gode dei frietjes'ane er! Smakar IKKJE det same når det er steikt i noko anna.


#27

Zincite sa for siden:

Ghee tåler jo høyere varme enn smør, så kanskje det går an å teste det?
Har lurt på å bruke det til å woke, men har ikke prøvd ennå :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.