< Tilbake til oversikten

Ovnsbakt chevre med rista nøtter

#1

aldrimerjollycola sa for siden:

chevre finner du i ostedisken, pass på at du velger en med "skorpe" ikke alle ostene har det. feks den ferdigpakka i pyramideform har ikke denne skorpen, og egner seg bedre som smelteost enn å ha i ovnen.

rist først nøttene, til denne lavkarbokuren bruker jeg masse nøtter - gjerne et par håndfuller, og liker best en blanding av valnøtter og grovhakka hasselnøtter (vær litt nøye når du hakker hasselnøtter, for mange av nøttene er ofte harske, og det ser du, så plukk ut disse, så slipper du en vond overraskelse etterpå)
nøttene legger jeg rett på plata i ovnen, starter med ca 180 grader, og gir de et par minutter.
så skrur jeg opp temperaturen til 200 grader.
imellomtiden legger du ostestykket på litt aluminiumsfolie. når ovnen er 200 g, legger du inn osten. hold et øye med nøttene, så de ikke "plutselig" er ferdige! noen ganger feilberegner jeg tiden såpass, at nøttene må ut lenge før osten!
osten er også lett å se når den er ferdig, den vil flyte bittelitt ut på kanten, og og være myk i midten (kjenn etter med fingeren)

lag en enkel salat med de salatbladene du liker, og hell over litt kvalitetsolivenolje og kvalitetsbalsamico!

legg osten over salaten, med litt pepper og nøttene på!


#2

Sulphur sa for siden:

Wow, det var litt av et førsteinnlegg.
Det hørtes helt nydelig ut! Legg gjerne ut mer av den sorten. :)


#3

aldrimerjollycola sa for siden:

den er kjempe god! fikk den servert som forrett på en litt fancy resturang (kloster) men da med stekt brød til..
..så kan desverre ikke ta æren for å ha funnet opp denne knallgode maten!


#4

aldrimerjollycola sa for siden:

nå fant jeg ut hvordan man legger til bildet også!


#5

trillian78 sa for siden:

Åååhhh! Denne er GARANTERT himmelsk! :love: Har laget noe lignende tidligere, men da uten salaten, men med litt akasiehonning på toppen av osten mens den står i ovnen. Det er ren nytelse! Du vet sånn når du automatisk lukker øynene og bare "mmmmmmmmmm!" ved første bit. Desverre er jo honning ikke noe vi kan unne oss akkurat nå... Men skal teste ut denne versjonen neste helg tenker jeg! Gleder meg allerede!! :spent:


#6

Sulphur sa for siden:

Joho, for det sier danish. :p


#7

Photobscura sa for siden:

Jeg ville bare innom og gi mine komplimenter til det festligste nicket ever :lol:


#8

trillian78 sa for siden:

:eek: :p


#9

Carisma sa for siden:

Jeg trodde ikke jeg likte chevre, helt til jeg fikk en himmelsk åpenbaring på tapas-restaurant i kveld :w00t: Smeltet chevre med pære og honning!
Så nå legges denne på må-prøve-lista mi! :sikle:
Og siden jeg er på lindberg kan jeg snike til meg litt honning på den også :D


#10

aldrimerjollycola sa for siden:

det er litt forskjell på de forskjellige typene chevre, noen er bedre enn andre, så dersom du smaker på en du egentlig ikke synes smaker så godt, kan du trygt prøve en annen produsent - merke. jeg liker den jeg finner i ostedisken på ica, den er skjært og pakket der, så jeg er usikker på hvilket merke det er..men prøv litt forskjellig er mitt råd!


#11

aldrimerjollycola sa for siden:

regnestykke:

20 g hasselnøtter (en liten håndfull) = 1,2 kbh
25 g pecan (en håndfull) = 1,45
et passe stykke chevre inneholder i følge matvareguiden ca 3 karber.


#12

scartz sa for siden:

Hvordan smaker chevre? :) Savner en fet og smakfull ost! (går kun i norvegia i dette huset..) booring


#13

Carisma sa for siden:

Creme Cherie! Men det er vel mer desser ost... :rolleyes:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.