Jeg kjenner ikke til de tre du nevner, men tillater meg å nevne noen andre. Håper det er ok?
Torkil P. Andersen har jo en fortsettelsesbok "Etter slankekuren".
Jeg har kjøpt den. Det som Torkil har skrevet der er bra, men forlaget har gitt den en (etter mitt syn) visuelt støyende form så jeg synes den er slitsom å lese/bruke.
De gamle bøkene til Fedon Lindberg ("Naturlig slank" og "Kokeboken naturlig slank") har jeg sett flere steder på salg. De finnes også på antikvariater. Jeg synes Lindberg har mange gode oppskrifter, og det er mat som er enkel å lage.
Selv spiser jeg ikke særlig variert, det går mye i de samme rettene. Burde være flinkere til å bruke kokebøker, både for variasjon og inspirasjon!
Har akkurat kjøpt LCHF kokebok av Dr Dahlqvist og Airam på nett. Den er riktignok på svensk men det er ingen hindring. Den kommer i svenske bokhandlere nå.
Jeg vet at mange lavkarbobøker er lavfett-kokekbøker hvor de bare har utelatt ris, poteter, pasta og mel. Magre retter uten karbo er ikke spesielt næringsrike bare fordi de ikke har karber. Jeg kjøpte "Velsmakende lavkarbo", men den har gått i søpla etter at jeg oppdaget "svindelen". he he.... :)
De to andre bøkene fra bokklubben kjenner jeg ikke til. Går det an å skrive en mail til boklubben og spørre, kanskje? Noen ganger holder det bare å lese forordet, for der inneholder som regel de avslørende ordene "(...) mettet fett er farlig..." Det stod i "Velsmakende lavkarbo" jaffal. :snurt:
LCHF kokeboken av Airam og Anniken Dahlqvist tror jeg er et veldig godt kjøp. Har bestilt den selv, og kan nesten ikke vente til den kommer. :)
Jeg har også kjøpt den velsmakende lavkarbo- piss rett og slett. Er jo umulig for en normal person og lage slik mat. Jeg har også en annen bok med spiralrygg, husker ikke hva den het. Er langet i format og så står det karb innhold åp alle rettene- praktisk. Enkelte syns jeg er litt kraftige i forhold til karb mengre, sånn 20- 30 karber pr porsjon, men noen er veldig greie, og super enkle.
Jeg har to kokebøker som jeg er meget godt fornøyd med og vil anbefale sterkt. I den første står det hvor mye karbohydrater det er i måltider. I den andre som er oppfølger står det ikke, men det syns jeg ikke gjør noe.
"De beste GI oppskriftene" av Ola Lauritzen & Ulrika Davidsson
og oppfølgeren
"GI oppskrifter for folk i farta" av Ola Lauritzen & Ulrika Davidsson
Begge utgitt på Gyldendal
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.