Summer sa for siden:
Kan noen forklare meg fordelingen av maten på tallerkenen?
Lindberg snakker om noen håndflater....
Summer sa for siden:
Kan noen forklare meg fordelingen av maten på tallerkenen?
Lindberg snakker om noen håndflater....
Maz sa for siden:
Dette er for at en skal slippe å overfokuser på mat, innhold og mengde. Man kan godt veie, slå opp og beregne glykemisk belastning for alle måltider men da blir en sprø tror nå jeg (og tydelig Fedon også).
Lindberg klassifiserer karbohydrater i Høy-, Middels. og Lavglykemisk
Høy GI >50
Middels 30>GI>50
Lav 30>GI
(husker jeg tegnene rett ??)
Lindberg kalssifiserer også mat i A, B og C
A er proteiner
B er mat med lav GI
C er mat med middels eller høy GI
Det er snakk om måltidets samensetning og forholdstall ingrediensene imellom, håndflaten er en omtrenlig mengdeangivning. En håndflate er som hånden din uten fingre.
En tallerken deles i tre og 1del er A (protein) og 2 deler er B (lavglykemiske karbohydrater)
I et av dagens måltider så deles den ene tredjedelen med karbohydrater i 2. Da snakker en kanskje lettest om sjettedeler?
2/6 A (protein) (som før) 3/6 B (lavglykemiske karbohydrater) + 1/6 C /høy eller middels GI karbohydrater)
Ett av dagens måltider kan altså ha litt høyere glykemisk belastning enn de andre.
Forvirrende eller mere klart er ikke sikker jeg...
Skorpia sa for siden:
Da forstår jeg hvorfor så mange gir opp Lindberg,det blir rett og slett for komplisert for de fleste.
Atkins er da mye lettere å forholde seg til.
PS: Da jeg begynnte på slankenett i fjor var det nesten ingen på Atkins,men en hel haug på Lindberg,nå er det stikk motsatt
Maz sa for siden:
Jeg bruker dette bare veiledende selv og er overbevist at det er slik det var ment. C biten dropper jeg som oftest da jeg har holding at det snike seg inn litt ekstra i en del mat og da tillater jeg meg heller litt "skummel saus " eller noe slikt.
Summer sa for siden:
Kjempebra forklart Maz! applaus
Mye klarere! :)
Synes det var ganske enkelt jeg da...Eller kansje det bare er du som er flink å forklare.. ;) Det er jo som du sier: ment veiledende...
Jeg tenker litt at det kan være lurt å spise de lavglykemiske karbohydratene i et måltid tidlig på dagen... Ihvertfall praktiserer jeg det slik nå... (blir så rastløs om kveldene om jeg spiser for masse karbohydrater da...)
Har trappet litt opp på karbohydratene for jeg har så lett for å gå i ketose, og med den høye forbrenningen jeg har så trenger jeg å ligge i grenseland til ketose, men ikke i dyp... ;)
Runegutt sa for siden:
Er jo supergreit da.
Ei håndflate protein(kjøtt/fisk)
to håndflater grønnfor (også belgfrukt)
= et måltid.
Så kan man ha 1/2 handflate middels gi-høy gi pr. dag
Da jeg fatta den enkle filosofien, gikk alt så meget bedre.
quebec sa for siden:
superduperenkelt :)
Grovsnus sa for siden:
Runegutt !
Siden du fatta filosofien så greit, kan du gi meg noen menyforslag?
har lest til øyet er stort og vått,fatter jo prinsippet, men hvordan sett det ut i livet??
Hvorfor i himmelens navn kan ikke den mannen lage menyforslag som han selger på nett. han selger da allt mulig annet.
Når jeg søker på kurs i Møre og Romsdal står det: Kontakt kursveileder for nermere informasjon- og så står det ikke navn/adr på kursveileder.
Og for å for å få mailkontakt(med "hovedkontoret") må en ha innstalert riktig E-post klient. Et tips til Fedon :er å ha mailadr på hjemmesida si.
Har vert skeptisk til Fedon siden han dukket opp, men nå ser det ut til at det er siste sjangse. ketolyse virker ikke , Skaldemann virker ikke. Og Fedon finner jeg ikke ut av.
Beklager at det blei litt mye galle her, men jeg er så lei og frustrert.
Mvh Grovsnus
(livet har ikke blitt lettere)
starlight sa for siden:
Kjøp kokeboken¨!! Den har jeg benyttet meg av de siste ukene og det er mye gode oppskrifter. Smaker godt og så fins jeg jo ikke sulten.
Carisma sa for siden:
Og den nye kokeboka som den gamle fedon-kokken har laget: Frisk, mett og glad av Per Lauritz lien. Lånte den på biblioteket, og ble superimponert!
Grovsnus sa for siden:
eg må bare bøye meg i støvet og be om unnskyldning.
Bak i boka sto det en 4 ukers meny, jeg var bare så sliten av å lese så jeg var ikke kommet dit da jeg slengte fra meg boka. Den var litt tøff å lese på en kveld.
Beklager Fedon:rodme:
Bellabo sa for siden:
på Fedon.no ligger det også en del oppskrifter...
Val sa for siden:
Hvis det bare er håndflater det er snakk om kan man ikke bare stable i høyden hehe
Minni1 sa for siden:
Er nok en fin måte å lure seg selv på ja.;)
swimzy sa for siden:
heter boka til lindberg?
aasa sa for siden:
hvordan räknar man ut GI i maten. Feks hvis man bruke et ferdigglass med saus, hvordan vet jeg at det er bra at spise?
aasa sa for siden:
hvor mye gi skal man spise på en dag?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.