Ja, anbefalt er jo at mesteparten av dagens karboinntak kommer fra varierte grønnsaker som vokser over jorda. Dette for at kroppen skal få de vitaminer,mineraler og enzymer den trenger for å fungere og forbrenne optimalt.
Frukt skal vi ikke ha, pga. fruktsukkeret.
Sukker skal vi ikke ha
Melk pga. melkesukker
Poteter, mel, ris, pasta og slikt med masse stivelse og raske karber skal vi ikke ha.
Og holder man seg borte fra det og spiser slik som anbefalt i boka, trenger man ikke telle annet enn karber. :)
Man spiser jo knapt (om i det hele tatt?) mat som gir ustabilt blodsukker på ketolyse, så det å bry seg om GI tror jeg neppe man trenger å gjøre. Et lavkarbo-kosthold med 15-20 karber daglig og mye fett, vil jo gi et meget stabilt blodsukker i seg selv.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.