I kommentaren fra Livsmedelverket sto det jo:
"Nyckelhålsmärkta livsmedel är magrare och innehåller mindre socker och salt men mer fibrer än andra livsmedel av samma typ."
Det sto dessuten at svenskene hadde stor tiltro til merkingen og at de fleste benyttet seg av den når de avgjorde hvilke varer de skulle ha.
26 jan kl 08:18, 2009
Skrivet av dahlqvistannika under kategorin Blandat | 5 Kommentarer | Permalink Sundsvalls Tidning rapporterar idag att nyckelhålsmärkningen (Dödskallen), som märker upp de varor som är snåla på naturligt animaliskt fett och i stället innehåller mera av industrins konstfetter, kolhydrater och fibrer (fibrer = cellulosa som människan inte kan bryta ner), ska exporteras till Danmark och Norge, så att även de kan bli ännu sjukare och fetare.
Till nytta för livsmedelsindustrins och läkemedelsindustrins finanser.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.