< Tilbake til oversikten

Bringebæriskrem!

#1

Skautrollet sa for siden:

Dagens nytelse skulle egentlig være vispet fløtekrem med bringebær, men siden bærene var frosne da jeg puttet de i kremen, ble kremen tykk og kald og god i løpet av 2 minutter.

Jeg vispet
1,5 dl fløte med
1 ts splenda
og puttet oppi ca 10 frosne bringebær tilslutt.

Åh, det var godt det! Prøv du også ;)


#2

snuppsi sa for siden:

Åååh :) DET skal jeg ha imorgen :D


#3

elian sa for siden:

Det sjal jeg også. Men ikke før neste helg. Prøver å holde meg unna søtstoff nå de første 2 ukene på Ketolyse :p (selv om jeg såvidt smakte i går, og at jeg har søtstoff i eggerøra til frokosten noen ganger, men det MÅ jeg bare, ellers klarer jeg ikke å spise eggerøre....) :rolleyes:


#4

Tone-G sa for siden:

Jeg lager dette stadig.. Det er min dessertfavoritt:heia:


#5

Sulphur sa for siden:

Du trenger egentlig ikke vispe kremen først en gang. Knekk et egg oppi fløten og blend sammen litt før du tilsetter bær. Full fres i et par sekunder og du har deilig fløteiskrem, som er så godt som et fullverdig måltid. Det er noe avd et beste jeg har smakt, iallefall!


#6

snuppsi sa for siden:

Åå, så flink du er! Jeg har holdt meg unna (stort sett iallefall) sukkerfri sjokis og sånnt, men har laga litt kakao m litt splenda noen kvelder.. såå godt! Får se hva vekta sier til det imorgen :)


#7

Aphrodithe sa for siden:

Gjett hva jeg skal gafle innpå i morgen!


#8

Adelaide sa for siden:

Hva er SPLENDA? :o


#9

Odde sa for siden:

SPLENDA® er laget av sukralose som er framstilt av sukker, og inneholder ingen kalorier, men er 600 ganger søtere enn sukker. Sukralose ble første gang fremstilt i Storbritannia i 1976, og har vært benyttet i matvarer i snart 30 år. SPLENDA® har gjennomgått mer enn 100 vitenskapelige studier som alle bygger opp under sikkerheten ved å bruke SPLENDA®.

Sakset fra www.jensenco.no

Ellers har jeg en slik Magic Bullet mikser, og den er såååååå fin å lage slik is med, kjempeenkelt.

OddE:cool:


#10

Sulphur sa for siden:

Magic bullet, hm... Hvor har jeg nå hørt det uttrykket før. :lol:


#11

Photobscura sa for siden:

Dette er jo nesten den berømte jukseisen, jo! Den levde jeg på i sommer :rodme:
Men, den versjonen som Mysticalsaga beskriver er absolutt den beste! Egg er viktig her, for da blir man i tillegg litt mett;)
Og! Kanel og vaniljeessens (ikke vaniljesukker!!) gjør det hele bare helt überhimmelskt.
Nei, nå må jeg legge meg før jeg skulle finne på å springe på Deli de luca for å kjøpe kremfløte. Haha.


#12

valleygirl sa for siden:

"Full fres" på hva da? Jeg har hverken stavmikser eller blender. Går det greit med vanlig mikser? har en sånn med små kniver nedi som jeg bruker til smoothie (når jeg ikke er på lavkarbo for det er juice, jordbær og banan. Sukk.......). Kan jeg bruke den til dette, tror dere?


#13

Photobscura sa for siden:

Prøv :D


#14

valleygirl sa for siden:

Nehei! Har allerede bommet på en del oppskrifter her inne som IKKE ble som jeg hadde trodd. Så hvis det krever utstyr jeg ikke har, så kaster ikke jeg vekk fløte og bær unødvendig!:D


#15

trillian78 sa for siden:

Magic Bullet'en min er yndlingsredkapet mitt på kjøkkenet. Bruker den nesten hver eneste dag! Hadde en i to år før den plutselig stoppet... Kjøpte en ny SAMME dag. Vet ikke hvordan jeg skal klare meg uten den!


#16

Photobscura sa for siden:

Om det er en sånn boks med kniver som går rundt, så tror jeg det går bra. Jeg har også en sånn som jeg setter skafte til stavmikseren på, sånn ser den ut:

Og det er den jeg bruker når jeg lager jukseis, med bare staven så får jeg bringebær og fløte i taket og uteover veggene :o


#17

valleygirl sa for siden:

takk takk. da skal jeg prøve meg på dette i helgen. bare så synd at det kan se ut som om vekttapet går fortere uten fløte og rømme og sånn. Men jeg unner meg det innimellom allikevel. :)


#18

Pearl sa for siden:

Dette hørtes himmelsk ut. Det er godt det er lørdag. Jeg prøver denne i kveld.:)


#19

Sulphur sa for siden:

Hvis den funker til smoothie, så funker den til dette.


#20

luringen sa for siden:

Mange muligehter til smoothie uten bana og juice..;)

Jeg lager sånn "is" med cottage chese, bær og krem...diggers.


#21

Aphrodithe sa for siden:

Jeg prøvde din versjon, og jeg får ikke fløten stiv når jeg tilsetter det egget. Heller ikke når frosne bær blir heve oppi. Skal den ikke bli stiv kanskje? Putta den i frysen jeg.


#22

going down sa for siden:

Det blir mer som soft-is. Sitter akkurat og spiser min dags-rasjon nå:D


#23

Aphrodithe sa for siden:

Jooo, men greia va at den ikke ble det engang, hehe. Hadde regna med den ble litt mykere enn vanlig is, men denne renner, hehe.


#24

Photobscura sa for siden:

Min blir ganske fast, men jeg har lite fløte og mye bær!


#25

Aphrodithe sa for siden:

Får prøve igjen, mulig det var noe gale med fløta også :) Selv om den hadde lang holdbarhet og jeg kjøpte den i dag :)


#26

going down sa for siden:

Jeg bruker 1/2 dl fløte, 1 egg og heller på med frosne bringebær (stavmikser innimellom) til isen får passe konsistens.


#27

luringen sa for siden:

har du ånkli kremfløte da? Hvis den har lang holdbarhet har du kanskje kjøpt matfløte?


#28

Aphrodithe sa for siden:

Det var ekte fløte ja :) Kanksje ikke sånn kjempelang holdbarhet, men ble kjøpt i går, så den har jo holdbarhet en stund til mente jeg. Får prøve igjen, og hvis det ikek funker med resten av den, fårj eg kjøpe ny.


#29

Kitt sa for siden:

Det er faktisk lettere å piske krem om fløten ikke er for fersk!:)
Moren min kjøper alltid fløte i god tid før hun skal lage noe med krem.


#30

Sulphur sa for siden:

Men altså. Kremen skal ikke vispes først. Jeg skrev jo det. :p


#31

Aphrodithe sa for siden:

Fikk det til nå, og det er nammenam!!!!


#32

Pearl sa for siden:

Min ble nesten litt for fast. Brukte 1/2 pose frosne bringebær og 1 dl kremfløte. Glemte egget. Smakte nydelig likevel. :)


#33

going down sa for siden:

For meg hadde dette vært 2 porsjoner, og jeg ville hatt 2 egg oppi i forhold til bær og fløte mengde. Regner med det er 400 g i bringebærposen din? Om det er 1 posjon blir det jo ganske mange karber for et måltid.


#34

Kitt sa for siden:

Jeg pleier å lage en ganske stor porsjon, har også oppi litt Anton Bergh- sjokolade, og heller resten opp i plastbegre jeg setter i fryseren.

Da er det alltid litt på lur om jeg har lyst på noe godt!:D


#35

Pearl sa for siden:

Oooops. Jeg telte ikke. Sprang og sjekket stiksen. Den var heldigvis ganske mørk. Jeg tror faktisk også at jeg tåler flere gram karbohydrater nå enn ifjor og likevel beholde ketosen.


#36

Sulphur sa for siden:

Det gjorde jeg også. Hadde sånne ispinneformer som jeg helte oppi. Yum!


#37

going down sa for siden:

Hvilken konsistens får isen da? Blir den ikke full av krystaller? Jeg spiser denne isen nesten hver kveld, så det hadde vært praktisk og kunne lage opp noen ekstra porsjoner. Datteren min blir heller ikke veldig fornøyd når jeg setter i gang stavmikseren når hun ser på barne-tv:o


#38

Kitt sa for siden:

Jeg har ikke opplevd "krystallis", nei, og jeg har gjort dette mange ganger!:)


#39

luringen sa for siden:

min beste kjøleskapshemmelighet har 1 boks cottage cheese, en boks fløte(krem) og 10-12 bær...vroooom. nam


#40

Gracella sa for siden:

Jeg mener å ha lest her inne en plass at man kan ha gelatin i hjemmelaget iskrem (slik som denne). Da skal det ikke bli iskrystaller og den holder seg myk når du fryser den.

I går lagde jeg slik is med
1 dl fløte
1 egg
1 ts sukrin
en neve bringebær og en en neve blåbær (ca)

N y y y y y y d e l i g :D!!


#41

Cammis sa for siden:

ååå,denne var veeeldig god!
Blir det mer lik is hvis man putter den i fyseren??


#42

Sulphur sa for siden:

Nei min blir steinhard. Men det gjør jo ikke noe, fordi jeg fryser overskuddet som ispinne.


#43

Cammis sa for siden:

Nam nam,mannen min sa at dette egenlig kalles "trollkrem". Dette har han blitt servert av farmoren sin plenty av ganger. Noen andre so har hørt trollkrem?? Hehe


#44

Skautrollet sa for siden:

Trollkrem er krem og tyttebær?? Mulig Skautrollet er rimelig langt utpå jordet her??

Etter diverse forsøk vender jeg tilbake til orginaloppskriften uten egg og begrenset mengde bær :o Men neste gang prøver jeg blåbær...


#45

Photobscura sa for siden:

Wrong, trollkrem er tyttebær og stivpiskede eggehviter ;)
(I alle fall i følge min brennsikre mor. Mormor lagde ofte dette til oss kidsa da vi var små. Mmmm!)


#46

Sulphur sa for siden:

Word. De serverer det på gamlehjemmet jeg jobber på all the time. Urk!


#47

luringen sa for siden:

trollkrem...mmm...stivpiskede eggehviter, splenda og FRISKE tyttebær. (ikke frosne-blir bittert syns jeg)


#48

Photobscura sa for siden:

Urk? Jaja, jeg skal ikke stå inne for mine smaksløker da jeg var seks sju åtte år gammel, men jeg tenker stadig vekk på at jeg skal prøve å lage det. Jeg kan forsatt kjenne smaken av det i munnen. Vi elsket det i alle fall! Men så elsket vi mormor også, fantastiske kvinnen!


#49

Cammis sa for siden:

OKI,kanskje hun jukset litt på navnet da-for den var visst lagd på skogsbær!!!


#50

Stupedama sa for siden:

Jeg sier bare: SOMMER!!!!

Note to self: Husk å kjøpe kassevis med norske jordbær og fryse i 100-gramsporsjoner til hele vintern!


#51

Andrine84 sa for siden:

Har dere oppi et helt egg eller bare plommen?


#52

Stupedama sa for siden:

Hele egget. Gled deg, Andrine!


#53

alvepiken sa for siden:

Der var det avgjort hva som serveres når mamma og pappa får besøk senere, og jeg må ordne "noe godt til kaffen" :D


#54

4me sa for siden:

Lagte den for en time siden. Det smakte rett og slett nydelig. Nesten sånn at man får dårlig samvitighet og føler man spiser ulovlig. :o

Skal lage oss det imorgen også! :D


#55

Supermia sa for siden:

Steike altså...min blir også helt sånn suppeaktig:confused: Jeg lagde med 1 dl fløte, 1 ts Splenda, 1 egg og en kurv med bringebær.
Noen tips??


#56

Stupedama sa for siden:

Var de helt frosne de bæra? Og var det nok? En kurv høres jo mer enn nok ut da, men det spørs hvor stor kurven var. Jeg har oppi til det er ganske fast, men litt softisaktig blir den jo. Nå skal jeg jommen lage det! Lenge siden :sikle:


#57

Photobscura sa for siden:

De skal være heeeelt bunnfrosne, eller funker det ikke ;).


#58

Kitt sa for siden:

Hjelper også om egg og fløte er skikkelig kjøleskap- kalde!

Jeg har alltid noen få egg på lur i kjøleskapet tilfelle is- trangen tar overhånd!;)


#59

Photobscura sa for siden:

Åh? Jeg har alltid eggene i kjøleskapet, jeg :o


#60

Rin sa for siden:

Åhhh... lagde akkurat en porsjon og satte i fryseren litt, siden det så så utrolig godt ut og jeg har slitt med å få i meg både karber og mat generelt siste dagene :o Det får være lov!


#61

Kitt sa for siden:

Pleide det før, jeg også, men lærte at egg holder seg godt i rom- temp og er da bedre å jobbe med enn kalde egg.
Spiser jo mye egg, da, så gamle/dårlige blir de aldri!:p


#62

Photobscura sa for siden:

Ah, ok. Er i grunn ikke så mange andre steder å ha dem enn i kjøleskapet her.
Du har nok rett, egg er jo naturens mest perfekte preservasjon :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.