< Tilbake til oversikten

Avocado

#1

Summergirl sa for siden:

Har aldri spist avocado før, men har tenkt å begynne med det nå........
Lurer på følgende, - hvilken farge skal den ha når den er spisemoden, noen er jo grønne og noen nesten svarte. Noen harde, og noen myke.
Og hvordan skal den oppbevares, på kjøkkenbenken eller i kjøleskap? Og hvor holdbar er den?


#2

danish sa for siden:

Farve er uviktig. Den skal være litt myk. Den kan da oppbevares rundt èn uke i kjøleskabet. Er den hard, er den gjerne bitter. Harde avocadoer skal modnes ved romtemperatur, muligens i en pose med et eple (som får det til å gå fortere).


#3

Carisma sa for siden:

Den skal være passe myk, og helst ganske knudrete. Den har mindre karbo enn de glatte. Fargen kan variere, det er mykheten det kommer an på. Men er den for myk er den dårlig (litt svampete å klemme på). Husk at man ikke skal klemme med fingrene, men legge den i hånda og klemme rundt den på en måte, ikke hardt!
Hvis den er for hard og man vil ha den raskt myk, legg den over natta i en papirpose på benken, gjerne sammen med epler.
Den holder ganske lenge i kjølekspa/eller der det er mørkt og kaldt ellers. På benken holder den vel et par dager.


#4

Nille sa for siden:

:ja: Det er faktisk viktig.

Det finnes minst to typer avocado i butikken. Den grønne med glatt litt tynnere skall, og den som er mer grønn/brun/svart med litt tykkere knudrete skall. Den sistnevnte heter Hass Avocado/California Avocado, og inneholder av en eller annen grunn mye mindre karbohydrater enn den grønne, som er fra Florida ! Så hold dere til den brun/grønne. Det er også den det finnes mest av hos oss.

Her er næringsinnhold på de forskjellige typene (pr avocado uten stein, standard størrelse). Legger på bilde og, slik at dere kan se forskjellen !

HASS - CALIFORNIA

Total: 279 Fat:27 239 89% Sat:4 38 14% Poly:3 30 11% Mono:17 150 56%Carbs:13 17 6% Fiber:9 0 0%Protein:3 14 5%Alcohol:0 0 0%

279 kalorier - 89 % fett 5 % protein og 4 net karber !

NASS - FLORIDA

Total: 489 Fat:47 419 89% Sat:7 67 14% Poly:6 53 11% Mono:29 263 56%Carbs:22 29 6% Fiber:15 0 0%Protein:6 24 5%Alcohol:0 0 0%

489 kalorier - 89 % fett 5 % protein og 7 net karber !


#5

Summergirl sa for siden:

Var disse to typene de hadde på butikken ja.........
Og gjett hvilken jeg valgte, - den grønne :( synes liksom den så litt mer innbydende ut. Ja ja, neste gang blir det den mørke skrukkete :)

....og takk for info.


#6

Lissy sa for siden:

Hei!

Er det noen av dere som har noe gode oppskrifter med Avocado?
Har aldri spist det før jeg begynte med lavkarbo,så da er det ikke så lett å vite hva det passer sammen med?


#7

Carisma sa for siden:

Jeg spiser det som regl sammen med spekeskinke. Men da jeg var på ketolyse spiste jeg det med rekesalat :D
Sambo spiser med lodderogn, eller bare reker.
Ellers er det supergodt i salater, eller som guacamole.


#8

Aphrodithe sa for siden:

Jeg syns ikke det smaker noenting? Skal det det? Hehe.


#9

Gracella sa for siden:

Jeg skraper ut fruktkjøttet med en skje, moser det, har oppi seterrømme og majones, et par dråper sitronsaft, litt salt og pepper. Så blander jeg inn reker, så mye jeg vil ha.
Synes det er en helt ok kveldsmat eller et mellomåltid hvis jeg er sulten.

Avokado smaker ikke mye, nei. Det er vel en slags fet nøttesmak :D??
Jeg likte det ikke de første gangene jeg smakte det, men nå kan jeg godt spise en hel avokao naturell :eek:


#10

Anne sa for siden:

Avokado alene smaker ikke så mye syns jeg, så litt Mager ost med skinke syns jeg er greit oppi. Ikke fordi osten er mager, men det er den med mest proteiner i:p

Kjekk mat i farta. En avokado og en tubeost i veska/kjøleskapet og du er reddet fra andre utskeielser;)

Alle typer skalldyr med majones er fint oppi.


#11

Adelaide sa for siden:

Jeg har fått dilla på Avocado med Fetaost i olje med chilli og hvitløk......Nammers!!


#12

energibunten sa for siden:

Jeg liker bare den knudrete for den andre var så søt, nå vet jeg hvorfor...

Jeg kjøper dem rett før de blir mørkegrønne og legger dem 1-2 dager i lyset på benken, og snur dem halvveis. Da blir de perfekt og da slipper man at man får tak i for myke som er klemt på. Klemmeskader gjør at de begynner å "råtne" inni. Mister smaken liksom. Sånne ferdigpakkede spisemodne dyre i par er skikkelig dårlig kjøp.

Skjære i to med salt på er godt, pepper også. Eller delt opp i salat, eller i wok, i taco, i guacamole, bare med skje. Jeg liker den veldig godt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.