< Tilbake til oversikten

Bønnemos med grønnsaker

#1

Maz sa for siden:

Av og til savner en jo noe annet enn vanlige grønnsaker som tilbehør til kjøtt eller fisk. Jeg kom frem til dette. Har ikke forholdstall da jeg tager hva jeg haver.

Du trenger :

Bønner som er vannet og kokt etter anvisning på pakken. Jeg bruker ofte Kidney beans/ røde bønner. Lager opp hele pakken og fryser dem.

Diverse grønnsaker. Gjerne litt slitne. Fin anledning til å rydde kjøleskapet

Sambal Olek eller chilli

Stek gjerne løk og sopp, paprika og et par hvitløk i en teflonpanne (eller i riktig fett). Kok brokkoli osv. La bønnene tine oppå stekepanna.

Hiv alt i en foodprocessor og mos til passe konsistens. Spe med kokevann og vær liberal med Sambal Olek eller krydder du liker. Ønsker du en mer kremet smak så finnes alltid rømme.

Dette har reddet meg unna potetsuget mang en gang og fått meg til å virke mindre sær i selskaper. Problemet er jo at alle potetspisere vil ha de også...

Jeg som trodde jeg ikke likte bønner.


#2

psilocybe sa for siden:

Jaha? Røde bønner har da vitterlig et tonn med karbohydrater, iallefall de som selges på Rema 1000. Inneholder "hjemmelagde" bønner mindre karbohydrater?


#3

Maz sa for siden:

Karboinnholdet kan jeg ikke (har bare liten tabell) da jeg følger Lindberg og fokuserer mer på typen karbohydrater enn den totale mengden. En karbohydrat er ikke en karbohydrat. Mange garvede Atkinsfolk bruker også Glykemisk Index som veiledene da en karbohydrat fra sukker og en fra salat ikke kan likestilles.

GI på vanlige (tørre) Kidney bønner er 29. De på boks er på hele 52 og er ikke å anbefale. Dette er veldig ofte tilfelle. Det er forresteb karbohydrater i alle belgfrukter og på Eurodiett er det ikke tilatt før i fase 3.

Belgfrukter er både sunt og godt og med min "oppskrift vil ikke ha høyere GI enn det du har i den og altså være lavglykemisk.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.