Nå er det en god stund siden sist jeg tok Cocosa, og jeg begynte med en spiseskje av gangen, noe som resulterte i kolikksmerter av en annen verden og løs mage etter noen timer. Jeg trapper ned til en teskje, men opplever samme type ubehag i magen, om enn ikke så sterkt. Jeg tar det sammen med mat, så jeg skjønner ikke helt hvorfor dette skjer. Tåler jeg ikke like mye fett lenger? Skal jeg fortsette, eller trappe enda mer ned? Det er tredje dagen med smerter i forbindelse med Cocosa. Jeg har aldri reagert sånn før med mindre jeg har spist flere spiseskjeer.
Jeg vet at det er cocosaen, jeg bare lurer på om det er enkelte fettyper man må tilvennes. Blant annet denne MCT-oljen, som man må begynne forsiktig med, er jo bevis på det. Jeg spiser cocasen nå sammen med mat, i kaffe, bar, men rett etter maten, osv. Aldri på tom mage. Jeg tok en teskje istad, og det gikk en del bedre. Heldigvis! Cocosa er jo nydelig..
Jeg har også tidligere slitt litt med kvalme, og har lurt på om det har med fettinntak - bl.a. Cocosa. Hørte som om syre - det viser seg at mange av oss har for lite syre i kroppen - vi burde få i oss mer bitterstoffer. Selv bruker jeg nå Bitterstern - noen dråper i litt vann - et par ganger til dagen rett før måltid. Kjennes som om det kan ha hjulpet - i hvertfall er kvalmen redusert. Kanskje noe å forsøke for deg også? Du kan kjøpe Bitterstern på helsekost.
Neida. I mitt tilfelle var det ikke kvalme, men intense kolikksmerter som var plagen. Men det gikk over den tredje dagen med Cocosa, og har ikke vært tilstede siden. Men fint du fant noe som funka for deg, da. Jeg har egentlig alltid spist mye fett, så jeg tror bare det var den spesielle typen fett som forårsaket smertene. Jeg har googlet det også, og sett at det er vanlig, og det samme gjelder MCT.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.