QueenConnie sa for siden:
Igjennom hele oppveksten har min mor lært meg alt hun kan om matlagig! og gud, når jeg flytta for meg sjøl - var jeg utrolig takknemlig! Fint med kokk til mor :)
Dette er da min oppskrift:
Danske Hakkebøff ala o`Connie
(2-3 personer)
utstyr som trengs:
2 stekepanner (minimum 1 av teflon)
1 plannelokk
1 bolle
mat:
ost til gratinering
brokkoli til 2 personer
1 boks champingjong
1 1/2 tomat i biter
2 "dæsj" fløte
1 "klump" meierismør
1/4 liten løk i biter
500 g kjøttdeig
salt/pepper
sitronsaft
Hvordan:
Ta kjøttdeigen i en bolle, kutt løken i små biter, kna dette i deigen. Ta pepper og salt som du vil + ca en spiseskje sitronsaft. KNA GODT!
Del denne i 3 deler. trykk håndflata på kjøttdeigen så det blir som biffer (gjerne litt forming også)
Stek i panna med 50g meierismør (JAAA! 50G!!)
Stek på middels varme i 6-7 minutter på hver side.
Ta den andre panna og putt oppi løken, soppen, tomatene, brokkolien, smøret (ca 10 g.), 2 "dæsj" fløte og ett TONN med ost. Helst så du har dekket hele panna 3 ganger. Sett på lokk.
La dette surre på middels varme like lenge som du steker "biffene"
Server varmt .
Knakende GÆTT!
oppdatert m/bilder :)