Jeg er helt nystartende, begynte allerede i går og fiske opp spennede oppskrifter og tips her inne. Wow for en inspirasjon dere er!
Jeg har lett veldig mye her inne men siden det er så mange tråder så har jeg enda ikke fått svar på "nybegynnerspørsmålene" mine :rolleyes: kan noen hjelpe?
Hvordan vet man at man har nådd ketolyse og hva gjør man for å oppnå det?
Er det "lovlig" å spise knekkebrød? Snakker om sånn vanlig med fullkorn og fiber.
Kan jeg drikke melk? (evt skummet?)
MÅ jeg trene utenom for å nå/få/ha/something ketolyse? (i teorien)
Er havregrynsgrøt kokt på vann med rosiner og kanel i veldig fy-fy, helt ok eller noe man faktisk kan spise hvis man vi nå ketolyse? (spiste det i morrest, det var ganske godt :p)
Er veldig inspirert til å begynne nå :D og jeg synes at ideen virker knall! Men jeg mangler litt av infoen jeg føler jeg trenger for å komme godt i gang ;) er nyutflytta så har ikke råd til å kjøpe noen bøker akkurat nå og hadde ikke tenkt å gå på en kjeeeempestreng diett, men jeg ønsker definitivt å gå fra 80kg til 65kg (et langsiktig mål).
Noen som kan slenge med noe info som jeg trenger? :cool:
Hvis du har dårlig ånde (acetonaktig lukt og smak) er det en god indikasjon. Du kan også teste med ketostix - en tissepinne som viser om du har ketoner i urinen og dermed er i ketose. Kan bl. a kjøpes på apotek.
Hvis du går på Ketolyse er knekkebrød fy fy
Hvis du går på Ketolyse er all melk fy fy
Du MÅ ikke - men for mange vil trening gi raskere vektnedgang
Havregrynsgrøt med rosiner er ikke å anbefale nei....tørket frukt (rosiner) inneholder bl. a mye sukker....
Haha jeg er så grønn at jeg klarte å blande ordene dum :eek:
Vet ikke hvilken filosofi jeg har enda, jeg har ikke heeelt skjønt hva de enkelte diettene går ut på. Leser litt men det går ikke opp noe lys, hehe :) Så vi får se!
Forresten, når man har oppnått den vekta som er målet, avslutter man da dietten? For om man fortsette å spise som man har gjort vil man jo fortsette nedover og spiser man vanlig igjen så går man bare opp..?
Hvor "sart" er det om man spiser vanlig mat en liten periode ? Feks i påsken og jula så vil man jo nødig legge bort julematen. Går man wooosh, opp i været igjen?
Ketolysekuren er en diett hvor man spiser mye fett og protein og svært lite karbohydrater (15-20 g pr dag)
Fedon Lindberg er en ikke fullt så streng metode hvor man kan spise karbohydrater med lav GI.
Lavkarbo-livstil handler i hovedsak kutte ned på/ event kutte helt ut matvarer som poteter, ris og pasta og brød. Men det er nok et mer komplekst bilde enn dette for å forstå heleheten, så anbefaler deg en tur på biblioteket hvor du sikkert finner bøker av Fedon Lindberg og boka til Torkill Andersen.
Kjøttdeig er lov, absolutt. En av de tingene du MÅ gjøre om du skal følge lavkarbo-kurer Atkins/Skaldeman/Fedon/Ketolyse er å lese varedeklarasjon på det du vil ha, det er umulig å greie seg uten det. Skaldeman sin filosofi er mye fett og proteiner med lite karbo (10-15gr. dag), atkins og ketolyse holder på mindre mengder karbo men ikke så mye fett som skaldeman. På Fedon kan man et noe høyere inntak av karber (trege) som forklart tidligere.
Ved å lese innholdet i matvarer og veie dem i starten finner du ut hvor mange karber du spiser pr. dag.
OddE:cool:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.