Hvordan kan jeg gjøre det sånn egentlig i butikken uten å huske GI-tabellene i huet? Gir dere noen innholdsfortegnelser under her, så kan dere si hva som er bra og ikke, og gjerne si meg hvorfor også så jeg lærer mer! :)
Leverpostei
Lever fra svin (32%), hodekjøtt av svin(26%), melk, svinekjøtt(5%), hvetestivelse (glutenfri), salt, ansjos, ketchup(tomatpurè, vann, sukker, eddik, salt, pepper, nellik, løk, hvtløk, konserveringsmiddel natriumbenzoat og kaliumsorbat), stabilisator karragenan, løk, glukose, pepper, koriander, ingefær, paprika, nellik, kanel, muskatblomme, antioksidant askorbinsyre og konserveringsmiddel natriumnitritt.
Næringsinnhold pr 100g: 1010 kJ/240 kcal. 2 g protein, 5,5 g karbohydrat, 19 g fett. 1,9 g salt. 7,2 mg jern (52 % av referanseverdi)
Tok disse to produktene fordi de inneholder en del sånne rare greier jeg ikke vet hvordan jeg skal tolke.. sånn som hvetestivelse så langt bak i innholdsfortegnelsen til leverposteien og sukker i tomatsuppen, men det kan jo ikke være mye når tomat+paprika=89,5% allerede? :confused: Hjelp meg å tolke disse, gjerne med fokus på GI! :D
GI , kan jeg ikke hjelpe deg med ,men tror det er lurt å holde seg unna produkter med "modifiserte" produkter. I det hele er ferdigmat ikke så bra for oss som vil sunne og slanke :D
Hør på biblioteket om de har boka "Den Hemmelige Kokken" og les om matvareindustrien, skremmende.
Ikke at jeg er økofreak, men jeg vurderer sterk å bli det.
Når en tenker på hva kroppen er konstruert for å spise, og hva matvareindustrie byr oss, er det jo nermest rein gift.
Og det er jo mye kosligere å lage et måltid sammen enn å varme ei suppe og noen baguetter. Tar litt tid, javel, men ikke sååå mye lengre tid.
Det handler også litt om å ta tida si tilbake, gjøre noe sammen.
Og om en bor alene så går det kanskje an en gang eller to i uka å veksle med en venn om lage mat sammen.
Her på lavcarbo er det sikkert noen som kunne tenke seg å slå seg sammen for felles måltider.Og vi finnes jo over hele landet.
Mvh Grovsnus
Og ha en riktig fin dag alle sammen:)
15g karbo vil nok gi høy GI. En huskeregel er at det skal helst ikke stå sukker i fortegnelsen, og hvis hvetemel eller stivelse er balndt de første så skal det hvertfall droppes.
Posemat er i utgangspunktet ikke anbefalt, men i en kriseløsning syns jeg huske de sa på kurset at karbo under 8g kunne gå.
Det er her jeg blir forvirret da, ser dere... For hvis dere da ser på de to der, så har den suppen 7,5 karber pr 100 g og leverposteien 5,5 karber pr 100 gram.. og nok et element for å forvirre dere: den suppen er ikke pulverpose, det er ferdig flytende suppe vi snakker om. :)
Når jeg da tenker tilbake på ketolyse da jeg gikk der, og regner på karbene i suppa, det er da jeg blir forvirret.. for når du vet at tomat og paprika har relativt mye karber i seg, og også løk, hvor mye sukker kan det egentlig være?
Og angående leverpostei.. er det da et godkjent pålegg? Eller er det fy fordi den inneholder stivelse?
Grovsnus: Joda, jeg vet at ikke all "ferdigmat" er helt god for kroppen, men nå er jeg mest ute etter å lære å analysere produkter i et GI-perspektiv, for å lære meg å se hva som er riktig og galt - det er ikke alltid at vi kan ha stålkontroll på hva vi spiser (f.eks om vi er invitert bort), og jeg har lyst å lære meg hva som går og hva som ikke går på en mer generell basis enn ren mat og sånn :)
Jeg har ikke lyst å kjøre meg fast igjen og bli matlei, så jeg har et spørsmål til :o
Fedon har denne frokostpannekaka si i boka Kost i balanse, men det er jo bare egg og vaniljesukker og kanel osv.. er det ille om jeg hiver oppi f.eks litt CC og kruskakli for å få litt mer fylde i den så det metter lenger? Og hva slags pålegg kan jeg ha på? Heistad syltetøy og sånn, eller?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.