< Tilbake til oversikten

Karbomelett. Flott alternativ til egg og bacon

#1

Karbosara sa for siden:

Til deg som er litt lei av egg og bacon til frokost hver dag...her får man det...i en litt annen form.

Karbomelett:

8egg piskes lett
1 pk stekt bacon i biter
ca 1 pk revet gulost...eller mer...

Trenger ikke salt, det sørger baconet for.

Bland bacon og egg, og ha i revet ost til den ikke er flytende lenger.
Helles i stekepanna og la småsteke under lokk på litt under middels varme til den er ferdig...ca 20 min
Hele greia har ca 10gk i seg...

Grunnen til at jeg putter osten inni omeletten er at da blir deg ekstra god kald...ikke dvask inni og hard på toppen, men fast hele veien gjennom.

Når jeg steker denne, har jeg frokost i 8 dager hvis jeg vil, og den holder seg godt bare den får være kjøleskapet...

meen...det er lett å spise for mye...

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=130&amp;pictureid=1063[/img]

Fikk lov å bruke Gerds bilde:)

Velbekomme!:sikle:


#2

Cammis sa for siden:

Takk,denne skal jeg prøve=)


#3

Iset sa for siden:

Namme, denne skal jeg lage i morgen. Husk bare, folkens, på å kjøpe OST om dere kjøper revet. Min mann kom nylig hjem med en pakke Xtra revet "ost", jeg fikk helt anfall! Det er jo ikke ost, det er palmeolje og greier. :grøss:

(De fleste vet jo dette, men jeg ville nå bare nevne det siden jeg hadde min manns tabbe friskt i minne, hehe).


#4

Kitt sa for siden:

Var på hyttetur i sommer og sendte mannen i det andre paret for å kjøpe revet ost! Han kom tilbake sååååå fornøyd for han hadde funnet så billig ost.

Gjett om han ble arg da jeg viste han at det ikke var ost det han hadde kjøpt!


#5

Iset sa for siden:

Tror mange har brent seg på den der ja. :knegg: Jeg har lært mannen min at han må lese at det står OST på pakken. For de har ikke lov å skrive det på jukseostene. Der står det bare feks. "revet" eller "topping". Tviler på at han kommer hjem med en slik juksegreie igjen. :lol:


#6

Karbosara sa for siden:

Hehe...har hatt diskusjonen med min mor!

"Men du ser jo at det er ost selv om de ikke skriver det?! Trenger ikke skrive det da?!!!"


#7

froken sa for siden:

Nå lærte jeg noe nytt, dette viste jeg ikke!!
:o


#8

Veggpryd sa for siden:

Jukseost! :eek: Det er det værste jeg har hørt! Kjøper ikke så mye ferdig revet ost, men det har hent jeg har forsynt meg med revet ost i salatdisken. Det har ikke smakt annet enn gummi og har vært veldig rar i konsistensen - og utseendet for den saks skyld. Argh! Tulleost - fy søren!

Jeg husker at til den salaten tok jeg rømmedressing på, og når jeg leste på innholdet var det ikke spor av rømme i den, men blåste i det. Jeg hadde jo fått ost.... ÆSJ! Skal ALDRI glemme å ta med matpakke på jobben mer :snurt:


#9

Iset sa for siden:

Haha sånn er det nok mange som tenker, for det ser jo ut som ost ja. Bare litt hvitere, som med margarin. ÆSJ!

:lol: Tror mange har brent seg på den, jeg trodde jo også det var ost før.
Så lenge det står OST på pakken, er det trygt. Jeg må lage en ny tråd, for det er visst mange som ikke er klar over dette.


#10

SusieBlues sa for siden:

Dette så veldig godt ut, Karbosara!


#11

Karbosara sa for siden:

Den er veldig god...omelettgod som varm, og helt knallsuper som kald, siden osten er inni...:sikle:nam


#12

Balma sa for siden:

Tusen takk! :)
Da e nett sånne tips so e so inderleg goe å få....
Konkrete mengder, praktiske tips (kan brukast i 8 dagar, held seg i kjøleskap 8 dagar...)
Supert! Håpar eg kan dela mine erfaringar når eg har fått erfara litt :o)


#13

Karbosara sa for siden:

Hyggelig å kunne "hjelpe" :ja:


#14

Yonah sa for siden:

Nå tenkte jeg også å lage omelett, å blande i revet ost var jo smart. Jeg er egentlig ikke såglad i omelett, men det var nok fordi jeg laget noen i forrige runde med lavkarbo( for et par tre år siden), som gjorde meg kvalm... Ja, sånn egentlig ble jeg visst kvalm fordi jeg var gravid, men siden har jeg assosiert omelett med kvalme. Men nå tenkte jeg å prøve igjen. Jeg elsker to speilegg osv.


#15

Margrethe sa for siden:

Jeg lurer på en ting. Hva betyr kommentaren: "Det er lett å spise for mye". Skal man ikke spise til man er mett på ketolyse?


#16

Krøllerellerei sa for siden:

Denne laget jeg i dag, er mett ennå!
Tusen takk for oppskrift!


#17

Iset sa for siden:

Lurer på om jeg skal lage denne i ovnen heller, det må da gå bra.


#18

Yonah sa for siden:

Jo, men spiser ikke du noen ganger litt vel me av ting du snes er veldig godt? Poenget er at denne omeletten er så god, at man kan spise mere enn man egentlig orker;)

Men jeg føler at denne ikke gir mere enn 4-5 porsjoner... Jeg spiser da mere enn 1 egg og 1/8dels pakke med bacon om jeg ar speilegg og bacon..


#19

Krøllerellerei sa for siden:

Det går bra, det var det jeg gjorde. Satte stekepanna inn i ovnen, 180 grader til den var stiv, er ikke sikker på hvor lang tid det tok, 15-20 minutter?

Poff, den var ihvertfall borte da ungene kom hjem fra skolen i går, jeg må lage ny til meg selv!


#20

Karbosara sa for siden:

Går sikkert bra å ha den i ovnen.:smile:


#21

Iset sa for siden:

Jess, jeg laget den i en rund kakeform i ovnen i går, kjempegodt.


#22

Karbosara sa for siden:

Det var hyggelig! Lager den i muffinsformer noen ganger, og da er det veldig stas å ha med som skolemat:ja:

Hehe...komisk...og da bruker jeg jo ovnen på de...180g i ca 15-20 min....hadde helt glemt det:p


#23

Iset sa for siden:

Hehe. Jeg brukte 150 grader tror jeg, den stod inne en stund, halvtime kanskje. Ble perfekt!


#24

Karbosara sa for siden:

Sikker lurt å være sikker på at det ikke blir for varmt, da blir den bare tørr og brun i bunnen.:rolleyes:


#25

Iset sa for siden:

Jepp, derfor lager jeg sjelden omeletter i stekepanne, jeg får det bare aldri til. talentløs


#26

Rebecca88 sa for siden:

Dette skal bli frokost imorgen,ser så godt og enkelt ut,nammmm:D
blir i ovnen da..siden jeg er elendig ved stekepanna:rolleyes:


#27

Tulip73 sa for siden:

Har jeg forstått det riktig at dere bruker rått bacon oppi eggeblandingen?


#28

Yonah sa for siden:

Nei, det står j0 i ingredienslisten at det skal være stekt bac0n i biter.

Jeg klipper i biter med saks jeg 0g steke, 0gså tar det 0pp0g heller bac0n 0g fett ned i eggeblandingen mens jeg rører. Vasker lett ut av panna, 0g heller i eggeblandingen.


#29

Tulip73 sa for siden:

:rodme: Og jeg som leste oppskrifta flere ganger...

Tusen takk for at du oppklarte dette. Nå blir det omelett på meg :)


#30

Tulip73 sa for siden:

Mmmmmmmm....

Denne omeletten fortjener en gullmedalje.

Stekte min omelett i en liten teflonbelagt kakeform. Og stekte den på varmluft på 175 i 20 min.
I morgen blir det omelett i matpakken :D


#31

Karbosara sa for siden:

:heia: Hyggelig at den funker for flere !


#32

superted sa for siden:

Skjønner at jeg spiser MYE hvis denne her holder til åtte frokoster! jeg spiser jo vanligvis eggerøre med 5-6 egg i til frokost inkludert en pakke bacon, og jeg føler ikke blir overmett da, men nå er jeg en stor mann på 140kg så det kan jo kanskje ha noe med saken å gjøre... men kanskje jeg spiser for mye? er neimen ikke så lett å kjenne på kroppen på denne lavkarbo greia for jeg føler meg egentlig aldri sulten!


#33

Karbosara sa for siden:

Hehe...ja det med str på posjoner er aldri lett...men det kan jo hende at det er lurt å heller tenke at man spiser seg fornøyd, i stedet for å spise til man er mett...jeg har lært meg å spise til jeg er fornøyd. Nå liker jeg ikke å blir så veldig mett lenger. Men, jeg tenker at en sånn omelett kan deles i allefall større posjoner til deg i og med at du er såpass kraftig. Sånn til å begynne med...og etterhvert som du får mindre volum på magesekken vil du nok merke at du ikke orker så mye lenger.

:smile:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.