< Tilbake til oversikten

Alle som kjøper revet ost, sjekker dere om det er jukse-ost eller ordentlig ost?

#1

Iset sa for siden:

Jeg trodde de fleste var klar over dette, men nå innser jeg at mange ikke vet om det, så jeg lager en opplysningstråd. :D Det er jo ganske greit å få med seg dette, selv om de fleste sikkert vet det.

Altså, det finnes jo ganske mange typer ferdigrevet ost i butikkene. Men ikke alt dette ER ost. Noen er laget av bla. palmeolje og POTETSTIVELSE, og kalles "analoge oster". Palmeolje er vel kanskje ikke så usunt som de skal ha det til, siden dette er mettet fett, men jeg ville nå bare nevne det. Ekte ost er best og inneholder mindre karbo.

Står det OST på pakkene, er det ost. De har nemlig ikke lov å skrive OST på disse jukseostene. Da står det bare "revet", "topping" og lignende. Står det ikke ost på, styrer jeg unna.

Her står mer:

Dette er ikke ost!


#2

Carisma sa for siden:

Så vanlig ost er digital da eller? :lol: Hilsen nerden i meg :D


#3

Iset sa for siden:

Helt sikkert. :knegg:


#4

Veggpryd sa for siden:

Fy flate, den matoljeindustrien fanken er meg ikke sann. :( Gudskjelov så har jeg ikke spist ferdigmat på år og dag.


#5

Iset sa for siden:

Jeg tenker ikke på revet ost som ferdigmat, egentlig. Det er jo ost. Vel, i dette tilfellet jukseost. Og i lavkarbo bruker man jo ofte ganske mye ost.


#6

Areola sa for siden:

I mange tilfeller er også ferdigrevet ost tilsatt potetmel, sikker for at det ikke skal klebe seg sammen. Les alltid innholdsfortegnelsen!


#7

energibunten sa for siden:

Tines pizzaost sier: "Det er ikke ost alt som smelter", hehe, Tines pizzaost er iallefall ekte.
Jeg visste at man hadde begynt å tilsette planteolje, var nok for å møte konkurransen fra vita hjertegod, men oppdaget faktisk her for noen dager siden hvor ille det var fatt nå. Går jo nesten ikke an å få skikkelig revet ost uten å lese med lupe...


#8

Areola sa for siden:

Jeg har hørt at et rivjern funker bra ;)

(Men seriøst, riv opp masse ost i en sleng og ha i fryseren. Fin til gratinering)


#9

Aphrodithe sa for siden:

Jeg er veldig obs på det. Men her om dagen rev jeg med meg en First Price-revet-liksom-ost i farten (den kostet jo mindre enn Tine sin....OST). Det stod Revet 500 g på den, og så mener jeg at jeg leste "ost" også... Det gjorde jeg altså ikke :P Fort gjort.


#10

Iset sa for siden:

Jeg gjør alltid det. Jeg deler opp hele store oster og hiver i food processoren og kjører til det er helt finrevet, så fryser jeg ned halvparten og har den andre halvparten i en pose i kjøleskapet. Men av og til har jeg lyst på mozarella eller cheddar, og da kjøper jeg som regel ferdigrevet. Kan kjøpe hele der og, men det er bare blitt sånn.


#11

energibunten sa for siden:

Hehe :-)


#12

elian sa for siden:

Dette har jeg fått med meg å sjekker alltid osten før jeg kjøper den :)

Men av de revne som faktisk ER ost, hvorfor er det karbo i de? F.eks et stykke vanlig Norvegia har 0gr karbo, men en pose REVET Norgevia har plutselig 2-3gram (?) :rolleyes:


#13

LilleM0r sa for siden:

Dette har ikke jeg visst før!! Kastet nettopp nesten en kilo fra kjøleskapet!
First price sin........og jeg har spist litt av den ja!!
Uff!!:eek:


#14

Kitt sa for siden:

Sammenheng?:)


#15

Everio sa for siden:

Sjekker alltid :ja:


#16

Cammis sa for siden:

Har jeg blitt lurt????
Jeg har synnøve finden sin revet ost- stor økonomipakke!


#17

Carisma sa for siden:

Såt det OST så er det ost. Står det kun REVET, så er det ikke ost, kun etterligning.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.