Mannen min har leta butikker rundt i dag etter bacon uten glukose. Kom hjem med en det sto dextrose på (det er samme sak sant?). Har også oppdaget at det står glukose på masse kjøttpålegg, bl.a. kokt skinke og okserull fra Gilde (i tillegg til baconet som ble kjøpt tidligere i uka).
[color=dimgray][/color]
Hva spiser dere av dette? Er dette i så små mengder at man ikke trenger å bry seg? Evt hva slags bacon, kjøttpålegg er ok? (merke, navn...)
[color=dimgray][/color]
Av skinke på boks, hva bruker dere som er ok der?
Jeg styrer unna alt som det står sukker, glukose og dextrose på. Og så irreterer det meg grenseløst at de skal ha sukker på så mye av kjøttvarene. Jeg hadde en periode der jeg gikk ut av ketose og gradvis gikk opp i vekt. Når jeg prøvde å finne ut hva det var som var anderledes, fant jeg at det var en kokt skinke med glukose som var synderen. Etter det har jeg bare handlet rent kjøtt.
OOOOJ, godt noen laga en tråd om det, for det visste jeg seriøst ikke. Spiser heldigvis ikke så mye skinke, men nå vet jeg å holde meg borte fra den typen du nevnte ja!
Men er disse mengdene nok til å vippe oss ut av ketolyse da? Sjekket skapet mitt nå. Min euroshopper kokt skinke og gilde bacon i biter inneholdt begge glukose.
Her om dagen kjøpte jeg røykalaks. Når jeg kom hjem så jeg at det stod på innholdsfortegnelsen at produktet var tilsatt sukker. Mens på næringsinnholdet står det 0 karber... Noe muffins med den merkinga altså...
Dette har vært oppe flere ganger.
Det er jo et tankekors at om man ikke ønsker å spise sukkerprodukter i dagens samfunn, så må man nærmest slakte dyrene selv.
At sukker brukes som et konserveringsmiddel synes jeg er et dårlig argument i dag da vi har kjøleskap og frysere.
Gilde er "storsynderen" når det gjelder å tilsetter sukkerprodukter i maten de selger... Ikke rart at de kan reklamere med at "Det kjennes på smaken" når alt er søtt og godt!
Det er jo et tankekors at om man ikke ønsker å spise sukkerprodukter i dagens samfunn, så må man nærmest slakte dyrene selv.
LOL
Leste på et svensk forum om en som fablet om å kjøre rundt i landet med en bil og selge kjøtt garantert fritt for E stoffer, sukker og annen dritt. Økologisk kjøtt. Det hadde vært noe!
Som det skrives her, så kan man heller ikke stole på at merkingen er korrekt.
Kjenner jeg blir litt frustrert innimellom jeg og når jeg er å leter etter bacon, røkt laks o.l uten tilsatt sukker og sukkerstoffer, som ikke koster skjorta! Fant en type røkt laks som ikke var tilstatt sukker men den kosta jo skjorta!
Skjønner ikke poenget med å tilsette sukker i kjøtt og fiskeprodukter! :confused:
Sukker er tradisjonelt blitt brukt som krydder i marinader, bl. a. til spekemat. Det er ikke en nyvinning fra sukkerindustrien. Det brukes små mengder (sett hva som blir igjen i kjøttet), og skal derfor ikke påvirke karbohydratinnholdet. Men, enkelte produsenter (les: Gilde) bruker ofte ekstra mye sukker til å dekke over dårlig råvarekvalitet.
Som sagt skal First Price sitt bacon være trygt. Det finnes på Bunnpris, Kiwi og Ultra (muligens Meny?).
Har de marinert laksen i sukker, har jeg liten tro på at det ikke påvirker karbinnholdet. MEN så kan det selvfølgelig godt hende at det er så lite sukker at det utgjør mindre enn en karb per 100 g vare. Og da er de jo ikke forpliktet til å oppgi karbene heller så vidt jeg vet. Og da er det også så lite at det ikke er noe å regne på syns jeg. Med mindre man gafler nedpå med store mengder røklaks da selvf.
Jeg kjenner noen som forsøkte å starte eget gårdsslakteri for å kunne selge kjøtt ut i butikkene som både skulle være kortreist, reinere og man skulle kunne være sikker på hva man fikk. De ble konsekvent sablet ned av bl.a Gilde i alle ledd, og har nå gitt opp. :(
COOP sitt X-tra Bacon inneholder ikke sukker. I alle fall det som jeg kjøper her i Rogaland.
Er dere i nærheten av Egersund, er Slakter Grøsfjeld sitt bacon veldig godt og uten sukker. Ikke er det dyrt heller.
Jeg har funnet ut at handler en hos slakterbutikkene, er det utrolig mye bra mat å få tak i. Veldig bra bacon og grove, gode pølser som består av kjøtt, nam!
Æsj altså.........
Kjøpte Skogsbacon fra Gilde i dag.......og hva får jeg se????
Joda, GLUCOSE. Må vel bare kassere den da, shit, jeg som skulle kose meg med søndagsfrokost i morra :mad:
Jeg er i nærheten av Egersund neste helg, men tror ikke jeg får prioritert å kjøpe bacon. Mulig de tror jeg har rakna litt hvis de må kjøre meg inn dit etter bacon... :D Får ta det til sommeren når vi har bil sjøl over. :rolleyes:
Jeg så akkurat at det stod glukose på det baconet jeg spiste til frokost. Og har sikkert vært det i de fleste andre bacontyper jeg har spist også, men jeg er i ketose, så synes egentlig ikke det er så stort problem.. eller?
Det er da sukker i min baconbit fra First Price? Har ikke sett på den ferdig oppskjærte, kan hende den er sukkerfri :rolleyes:
Spar og EuroSpar har forresten også First Price :)
Har noen tips om konkrete merker når det gjelder kjøttpålegg/produkter som er trygt for ketolysere?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.