Nå er jeg litt forvirret, kålrabi, jeg trodde det var navnet på selve stappa, men dette er altså navnet på grønnsaken?
Jeg kjøpte en kålrot i går, og tenkte jeg skulle lage stappe av den, og jeg finner bare forvirrende info på nettet. Er kålrot og kålrabi det samme?
Og har noen en enkel oppskrift?
Jeg har ikke noen oppskrift, men det er bare å dele'n opp i biter, koke'n mør og mosen med moser eller stavmixer. Ha i litt muskat, smør, fløte og salt. Ferdig! Filler'! Nå fikk jeg lyst på kålrabistabbe! Tror det blir stekt flesk å stappe i mårra. :D
Har forresten bare oppskrift på kålrabistappe fra før potetforbudet... Vanligvis er det en del poteter i kålrabistappe. Da brukte jeg bare kålrot, litt potet, salt, pepper og ribbefett. Aner ikke hvordan det blir uten potet
Ja, lurer på om jeg skal slenge i litt blomkål, kanskje? Søtning? Nei nei, det bruker jeg ikke.
Må det være fløte i? Jeg mener; Er det et must? Jeg spiser egentlig ikke meieriprodukter.
Herregud så godt det ble!
Bare skrella, kutta opp og mørkokte kålroten og stava den sammen med to drøye ss smør og masse pepper og sånn passe med salt.
Makan, så godt!
Nå har jeg ingenting å spise det til, så jeg spiser det alene, men neste gang kanksje jeg skal våge meg på pinnekjøtt.
Det er ikke noe man liksom må spise i jula det, eller?
Hvorfor ikke?
(Husk at du snakker med en person som ikke er særlig opptatt av tradisjoner nå. Så med mindre det er snakk om at pinnekjøtt er utilgjengelig mellom nyttår og neste jul, så godtar jeg ikke noen svar :D. Høhøhø!)
Hahahah!
Jo du. Foreldra mine lager bare ribbe og pølser og surkål og sånn, så vi har aldri spist pinnekjøtt på julaften, men det har hendt at vi har spist det på nyttårsaften.
Det er mye bedre å spise pinnekjøtt nå utover, for nå er det snart halv pris på det :D
Sambo, som er vestlending, syns denne tida er stor, da har de halvprispinnkjøttmiddag på guttekveld :rolleyes:
Forresten kan man godt kalle kålrabbistappe for kålrotstappe. Det heTTer det dær je kjæm fra! (ikke at jeg noengang har prata sååå bredt, men) :D
Du kan ha f.eks stekt flesk til også (rimmad sidfläsk fra sverige er bra) eller middagspølser.
Aner ikke hva det heter der jeg kommer fra, jeg har bare sett at det heter kålrabistappe på pakkene i butikken, enn jeg trodde det bare het kålrabi :p
Jo, pinnekjøtt er jo namm, så hvorfor ikke.
Spis det når du vil! Jeg spiser pinnekjøtt på julaften, så da er det forbudt om høsten frem til julaften. Men etter jul og ut sesongen er det supert. Noen ribbe-venner av meg har samme regel for svineribba. Men vet ikke om den samme regelen gjelder for juletorsken. :rolleyes:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.