< Tilbake til oversikten

Ny her inne og uvant med lavkarbo

#1

maylah sa for siden:

Heisann alle sammen!

Jeg er en jente på 29, som for halvannen uke siden begynte på lavkarbo for første gang. Vi har prøvd å få barn i halvannet år, og jeg har fått påvist svak grad av PCO. I den forbindelse fikk jeg anbefalt av min gynekolog og begynne med lavkarbokosthold.
Min bror og samboeren hans var i februar i fjor på kurs i Polen og lærte seg optimal ernæring, og jeg og mannen min har fått en god del råd av dem :)
Har allerede gått ned to kilo og er fornøyd, men dette er veldig uvant.
Føler jeg spiser veldig mye fett, og mannen min er litt bekymret for kolestrolet. Synes det er vanskelig å finne pålitelig informasjon på nettet, siden de gode linkene drukner i 500 dårlige når man googler...
En ting jeg lurer på er hvor ille det er med litt sukker av og til når man spiser lavkarbo? F.eks bursdagskake eller en liten sjokolade på lørdagskvelden. Så langt har min eneste utskeielse fra dietten vært en liten sjokolade på lørdagskvelden forrige uke, og litt chips, men sjokoladen smakte nesten for søtt og jeg orket ikke mer enn noen ruter...
Jeg er veldig skeptisk til sukkererstatninger, og tror at mange av dem er mer skadelige i lengden enn bittelitt sukker i ny og ne.

Vil gjerne høre deres tanker rundt dette.


#2

Gerd sa for siden:

Velkommen :)

Grattis med - 2 kilo :heia:

Det er vel ikke skadelig om du tar en kakebit en sjelden gang. Så lenge du klarer stoppe og ikke går bananas ( erfaring :o)

Og er nok litt enig med deg angående all dette kunstig søte :ja:

Lykke til videre :heia:


#3

energibunten sa for siden:

Hei
Tenk naturlig og hel mat. Dvs fett som kroppen har selv eller kjenner igjen er helt ok. Fett er ikke farlig, fett og karbo er en ikke så god kombinasjon.

Kolesterol er noe du trenger til vedlikehold av kroppen, jo høyere det er jo mer signaliserer kroppen at den trenger å repareres. Spis derfor mat som kroppen kan bygges opp av, dvs rene, hele naturlige råvarer der man ikke er redd for mat fra dyreriket. Sukker, kunstige ting, tilsetninger og lavkvalitet ferdigmat stresser kroppen mer enn fersk naturlig mat slik at behovet for opprydning og vedlikehold fra bla kolesterol øker og dermed øker kolesterolnivåene.

Du er på meget god vei til bedre livstil slik du og dere legger inn bevisste endringer. Det er vel egentlig det viktigste her.

Bare fortsett den gode veien og tro på deg selv :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.