< Tilbake til oversikten

Redusere proteiner i forhold til fett - tips til matvarer

#1

SusieBlues sa for siden:

Jeg har funnet ut at jeg skal prøve å redusere proteininntaket og istedet øke fettinntaket. Da faller vel filosofien under Skaldeman.

Her er matvarene jeg har funnet foreløpig:

  • Gräddost (bedre fordeling enn vanlig gulost. Har 39%/19%)
  • Salami (bedre fordeling enn kokt skinke som egentlig er lavfett)
  • Eggeplomme (kanskje lage omeletter uten eggehviten, da fettet sitter i plommen)
  • Valnøtter, mandler, hasselnøtter (dette har vi alltid på stuebordet og har fin fordeling)
  • Rømmegrøt (Utrolig digg, så passer meg bra!)
  • Avokado (har aldri smakt, så det er vel på tide)
  • Leverpostei (finne en fin og fet en)
  • Fløte

Er det noen som har andre forslag til enten retter eller matvarer som har en fordeling der det gjerne er minst dobbelt så mye fett som proteiner, samtidig som det er minimalt karboinnhold?
Takker for tips!


#2

Carisma sa for siden:

Pass på at det er en som er myk og fin, uten at den er "svampete" å ta på. Hvis den er for hard kan den være bitter.


#3

Homer Simpson sa for siden:

Har noen tips...

Ribbe er gunstig. Nå rett etter jula skulle det være mulig å hamstre litt også.

Kjøttkaker/Burgere med like deler kjøttdeig og bacon (kvernet eller mosa i kjøkkenmaskin)

Brokkoli/blomkålmos har en fantastisk evne til å suge til seg store mengder smør. Bruker stort sett det som tilbehør til middagen.

Kommer ikke på flere i farta


#4

SusieBlues sa for siden:

Tusen takk for tipsene!
jeg er veldig glad i smørstekt brokkoli!


#5

Albertine sa for siden:

Både brokkoli og blomkål egner seg fint til gratinering, med uanstendig mye fløte og massevis av ost. Nam!


#6

Fungus sa for siden:

speilegg og bacon til frokost, stekt i meieri smør.
den pizzaen som ett eller annet geni her inne har laget, er jo bare helt genial.
de kjøttkakene som det også flyter oppskrifter av her inne, er topp.,

Viktig å huske at det ikke er forskjell på frokost, lunch og middag., spiser akkurat det samme til alle tre måltider :)


#7

elian sa for siden:

Hvilken pizza er det snakk om? nysgjerring :p


#8

Fungus sa for siden:

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=21992

Kristin_B sin oopsie roll look a like bunn, fantastisk genial :)
inntil videre, pga manglende kokkekunnskaper, og initiativ, så synder jeg med Toro sin tomat og urter fyll blanding, som jeg putter 800g billig kjøttdeig, og ett par hundre g bacon, og litt paprika nedi,


#9

SusieBlues sa for siden:

Jeg har regnet ut at Iset-brødet har en fordeling på 62% fett, 30% protein og resten karbo, så det er jo en god Skaldeman-fordeling!


#10

Finally sa for siden:

Hei! :)
Startet på Skaldeman igår-mandag, og lurte litt på en sak som kanskje du vet svaret på..
Er kyllingvinger ok? med skinn og det hele?

Takk. :)


#11

lokkebiff sa for siden:

:ja: Spis av hjertens lyst, skinn og fett og alt det som er godt :sikle:


#12

Veggpryd sa for siden:

lurer på om jeg skal gå over på litt Skaldeman snart....:sikle: :lol:


#13

Finally sa for siden:

Å så bra! Det er så godt og lettvint! :)

Hvordan er det med melk forresten? H-melk. Går det med 2dl h-melk på en dag? Eller er det bedre med soyamelk? Er litt mer protein i soyamelk og halvparten så mye karbo...
Sulle så gjerne hatt den ene capuchinoen min på h-melk/soya fra Kaffebrenneriet som jeg liker så godt...
Ingen stor kaffedrikker (liker ikke sort kaffe) men 1 stk Capp. fra en kaffebar er som en liten "dessert" for meg.. Går det på Skaldeman?


#14

Carisma sa for siden:

Da ville jeg gått for Soya for 2dl h-melk gir vel rundt 9g karbo om jeg ikke husker feil.


#15

Finally sa for siden:

Hei!

Husk at oliven er genialt for å øke fettandelen. Den har et forhold på hele 5:1.
Dette kan du jo ha litt på si der du syns det passer!

Linda :)


#16

LaVidaE sa for siden:

Jeg reiser endel, så da tar jeg med:

-Brie (veldig fet ost)
-Elgsnabb av Alf Bredrup as fra Kiwi: fett: 39g, prot: 24g og karbo: 2g.
-En løvbiff stekt i smør, delt i to og fylt med fet ost. Smører kansje litt Dijon sennep eller pesto på.
-Svarte oliven
-Eggerøre med 1/2pk bacon, av 1 egg og 3 plommer.


#17

nalana sa for siden:

Jeg ville brukt halvt om halvt med fløte og vann i stedet for melk.

Tror den danske leverposteien fra Tulip er fet og fin. Den er i hvert fall veldig god!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.