< Tilbake til oversikten

Chiafrø

#1

susasa_s sa for siden:

Er det noen som vet noe om Chia frø? hvor får man tak i det?? Så det på et tv-show her om dagen og ble litt nyskjerrig!



#3

Adriane sa for siden:

Har ikke hørt om dette før nå, men hva kan det brukes til tro. Baking?
Og hvor selges det annet enn på nettet?

Skal være gunstig for de med/eller i faresonen for Dia 2

Hvad indeholder Chia frø?
Chia frø indeholder typisk omkring 20% protein, 30% fedt og 40% kulhydrater. Fedtet
indeholder en meget høj koncentration af Omega 3 fedtsyrer.
Hvordan kan Chia Frø indtages?
Chia frø er mild i smag og let fordøjelige. Skallerne knækker let og kan også sagtens
synkes hele. Chia vil ikke ændre smagen i fødevarer, når det bruges som ingrediens. Det
kan bruges som drys eller spises som en snack. Chia kan blandes med mel og anvendes i
bagværk som kiks, kager og brød.
Udblødte Chia frø er gele agtige og kan bl.a. anvendes i grød og buddinger. Frøene kan
også lægges i blød i vand eller frugtsaft og indgå i smooties og drinks.
Hvad er fordelene ved Chia frø?:
Høj i Omega-3 fedtsyreindhold.
Chia frø har højere niveauer af alfalinolensyre (ALA) end hørfrø. ALA er en væsentligt
syre, fordi kroppen ikke selv kan producere den. Desuden har Chia frø det højeste kendte
whole food kilde niveau af Omega 3 fedtsyrer, målt som procent af vægten.
Rig på antioxidanter.
Chia er en stor naturlig kilde til antioxidanter, herunder chlorogenicsyre, caffeicsyre,
myricetin, quercetin og flavonols.
Fuld af vigtige næringsstoffer.
Chia er en glimrende kilde til calcium, fosfor, mangan, kalium, jern, zink og kobber. Chia
indeholder f.eks. seks gange mere jern end spinat.
Natriumfattig og kolesterolfri.
Chia indeholder mindre end halvdelen af det natrium som hørfrø pr. dosis. Det er vigtigt for
personer med forhøjet blodtryk og som er bekymrede for natrium-indtagelse. Som en
plantebaseret kilde til Omega 3 er Chia helt kolesterolfri.
Glutenfri.
Chia frø er glutenfri.
Holdbarhed
I modsætning hørfrø forbliver Chia frø frisk op til 5 år.
Produktfakta:
Anbefalet daglig dosis: 15g
Doser pr. pose: 30
Pris pr dosis: 9 ,-
Kalorieindhold: 138 pr. dosis
Fedtindhold totalt: 9g
Mættet fedt: 1g
Kolesterol: 0g
Natrium: 5 mg
Kulhydrater i alt: 12g
Fiber: 11g
Sukker: 0g
Protein: 4g
Calcium: 176mg
Jern: 5 mg
Magnesium: 130mg
Fosfor: 265mg
Kalium: 45mg
Zink: 1 mg

www.omega3chia.dk/

www.omega3chia.dk/article.html


#4

trillian78 sa for siden:

Googlet litt på disse merkenavnene også. Ser ut som om det er totalt fraværende i Norge. Det nærmeste jeg kom var på "Spansk salvie". Da kom det opp masse treff på noe homeopatiske oljer som er laget av chia... Men det ser ikke ut til at det er noen som importerer disse frøene. Hadde vært morsomt å prøve dem da :ja:


#5

susasa_s sa for siden:

har vært på en del asia shops rundt om i byen, men ingen av de hadde hørt om frøet engang :(


#6

trillian78 sa for siden:

Jeg stemmer for flere latinamerikanske innvandrere til Norge :D



#8

SusanG sa for siden:

De selger det på helsekost butikker, jeg kjøpte på Sunkost for noen uker siden. :)
Her kan du lese mer om dem:
chiax.no/chiax.php


#9

marjusen sa for siden:

skumleste linken din, og ser ut som den ikke har noen spess funksjon? bortsett fra at den ikke smaker noe og kan blandes med oppskriftene dine.

betyr det at dette bare blir fyllstoff? og at man sikkert får i seg noen vitaminer og mineraler? og fett? men har ingen funksjon som kan erstatte noe vi ikke kan spise.


#10

SusanG sa for siden:

Ja det er vel egentlig som en vitamin og omega 3 pille..hihi

Har ikke prøvd det ut så mye enda jeg, likte bare att de inneholdt så mye omega 3, kalsium, jern, magnesium og andre antioksidanter.:D

Men det står att man kan bruke det i brød og lignende. Det danner seg gele utenpå frøene når man legger de i bløt. mulig de er gode å ha i lavkarbobakverkene også. De trekker sikkert til seg litt fuktighet.



#12

marjusen sa for siden:

akkurat som jeg skrev rett over her


#13

Cassiopeia sa for siden:

Jeg ble anbefalt å prøve Chiafrø på helsekosten i dag, og tok sjansen. Tenkte som så at om ikke anna så er det en ny frøsort i maten.

Chia er frø av Spansk Salvie, og har ifølge grossisten sine nettsider så fantastiske egenskaper at jeg blir rent skeptisk.

Det høres ut som det er for godt til å være sant?

Har du hørt om Chia-frø? Brukt dem? Og i så fall hvordan?

Oppskrifter mottas med takk. Foreløpig tenker jeg å bruke dem på samme måte som linfrø.


#14

kamp sa for siden:

Jeg bruker dem i bakst.



#16

Kim2012 sa for siden:

Hei

Kjenner noen som gikk ned 20kg i vekt ved å bruke chia frø.

Det anbefales å bruke chia frø 30min før hvert måltid. For å få mest vitaminer og mineraler er å kverne chia frø og bruker den i vann/te. Da dannes det et "mel lag" i magesekken som gjør at sultfølelser minkes og matinntak er også mye mindre.

Chia frø/mel kan også brukes i youhurt, smoothie, salat, saus osv...

Chia frø kan kjøpes i helsekost eller på nett, kjøpte en stor pakke som kommet i dag og har prøvd den for første gang :). Merkes med en gang at vi spiste mindre enn 1/2 posjon av det vanlige og føles veeeldig mett.

For den som ønsker å gå ned i vekt anbefales vi sterk av denne frøet. Anbefaler de som ønsker google litt om frøet før man bruker dette. Men resultatet har vi sett av en kolleger, han gikk ned 20 kg på 6 måneder da han spiste "vanlig" mat :).

Lykke til


#17

Yrla sa for siden:

det fåes som frø og mel(til bakst) på iherb.com. Mer omega 3 enn i linfrø.


#18

Yrla sa for siden:

har noen sett chia som smør noe sted?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.