< Tilbake til oversikten

Islandsterte

#1

Jabba sa for siden:

Dette er en kake som er mye brukt i min familie - og som her er forandret til lavkarbo kake.

4 eggehviter
1,5 dl Splenda eller tilsvarende søtning Sukrin / Sukrinmelis / Natreen eller gjerne en blanding av disse
2 dl kokos
2 dl malte mandler
100 gr sukkerfri sjokolade
1 ts bakepulver
1/3 l kremfløte

  • Pisk eggehvitene stive

  • Hakk sjokoladen og legg til side halvparten

  • Bland sammen kokos, malte mandler, bakepulver, Splenda og halvparten av sjokoladen

  • Vend forsiktig blandingen inn i eggehvitene

  • Ha i en liten springform med bakepapir

  • Stek på 150 grader i ca 50-60 min

  • Avkjøl

  • Pisk kremfløten og ha på kaka. Pynt med resten av den hakkede sjokoladen


#2

Tone-G sa for siden:

Den hørtes god ut:sikle:

Har du regna på karbene?


#3

Gerd sa for siden:

Den hørtes god ut :ja:

Hvor mye karber i den ?


#4

Jabba sa for siden:

Jeg har ikke regna på karbene - mye fordi jeg glemte å veie før jeg målte....hi hi...
Men kokos har 6 karber pr 100 gr og jeg tror jeg brukte ca 1/3 av en pakning på 200 gr.
Så hvis vi sier:
4 eggehviter - 0 karber
1,5 dl Splenda - 15 karber
2 dl kopper kokos - 4 karber
2 dl malte mandler - 4 karber
100 gr sukkerfri sjokolade (jeg brukte Anton Berg) - 3 karber
1 ts bakepulver - 0 karber
1/3 l kremfløte - 3 karber

Totalt 29 karber
Si at du får 10-12 med. kakestykker utav denne - da blir det ca 2,5 karb pr stykke


#5

hege66 sa for siden:

Men er det ikke en karbohydrat i hvert egg (altså 4 til), og 2.9 kbh pr 100 ml fløte, altså nesten 9 i en kartong?


#6

Jabba sa for siden:

Nei - det er ca en halv karb i hvert egg.....


#7

luringen sa for siden:

mener du 2 dl kokos eller 2 kopper?


#8

froken sa for siden:

Dytter på denne..:D


#9

Jabba sa for siden:

Beklager - det er 2 dl kopper kokos


#10

Jabba sa for siden:

Ser at jeg har regna feil i forhold til karbene i fløten. Det er som tidligere nevnt flere karber enn de tre som jeg har skrevet. Man kan nok plusse på 5-6 karber til i denne oppskrifta....


#11

hege66 sa for siden:

Takk. Det var ikke for å være pirkete, men sliter litt med å regne sammen alle disse karbene, så jeg var redd det var noe jeg hadde misforstått her.


#12

Liv sa for siden:

Hei.:p
Laget denne kaka i går, og den smaker veldig godt, men synes bunnen er veldig tørr og smulete.
Kunne det være en ide og steke den ved litt høyere temp f.eks 175-180, og litt kortere steketid?;)


#13

Liv sa for siden:

Har nå funnet ut at det ikke er så lurt å bruke sukrin i kaker, det er muligens det som gjør bunnen tørr og smulete...Skal kjøpe splenda!;)


#14

luringen sa for siden:

??:confused: Nå skjønte jeg enda mindre..2 kopper kokos ELLER to dl?


#15

Jabba sa for siden:

2 kopper kokos


#16

maia41 sa for siden:

diett.no anbefales sterkt. Legg inn oppskrifter og du får ferdigregnet karbo :) ;)


#17

Jabba sa for siden:

Denne er supergod - skal bakes igjen i morgen!


#18

langaard sa for siden:

Vik fra meg, fristerinne:p


#19

Jabba sa for siden:

Det er hevn.... :p
Hver gang jeg sniker meg inn hit ender jeg opp med å bake - OG SPISE - saker og ting jeg strengt tatt burde holde meg unna.... he he....


#20

langaard sa for siden:

:lol:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.