Dette er min andre runde med lavkarbo og jeg kommer også denne gangen til å følge mitt eget opplegg, med hjelp av dette fantastiske forumet. :)
Jeg tok av 25kg på mellom 3 og 4 mnd sist gang og spiste da ikke noe særlig fett. Det går mye i magert kjøtt (svin, kylling etc..) litt fisk og grønnsaker. Spiser salater med bladsalat, agurk, litt paprika mm. masse kylling/skinke, egg, ost (feta eller vanlig varierer) og ellers blir det endel blomkål/broccoli, enten vanlig eller gratinert med ost. Jeg bruker ikke stekesmør, sauser eller annet fett utenom det som er inkludert i det over. Jeg tar C-vitamin og tran, og skal finne meg et egnet multivitamin. Alt i alt blir det veldig, veldig mye kjøtt, og jeg måler inntaket av karbohydrater og holder meg godt under 20g. Drikker vann og bris/farris. Er i ketose nå. Jeg har ikke de store behovene for eksperimentering med artige matoppskrifter (litt også fordi jeg hater å lage mat) og har ikke noe søtsug, eller snopelyst.
Dette funker jo for meg, så må jeg spise fetere? Har tatt av veldig mye bare på første uken.
Godt poeng. :) Jeg er vel egentlig mest redd for at jeg skal gjøre noe feil ved å følge mitt eget opplegg. Jeg er litt opptatt av å få i meg det kroppen trenger av næring slik at jeg holder meg sunn og frisk. Det hender jo at lunchen f.eks består av noen kyllinglår/koteletter fra varmmatdisken på Meny e.l. :p Kanskje ikke så sunt i lengden?
Men for muskler og hjerne sin del så ville jeg kanskje spist litt nøtter og en halv avocado i ny og ne? Du kan risikere å "tørke ut" i leddene, og få leddsmerter. Kjenner folk med spiseforstyrrelser som har hatt angst for fett i 20 år, og nå sliter med et skjelett som ikke fungerer + diverse nevro-ting av dette.
Tusen takk for svar. :) Skal se litt mer på dette.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.